واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه: جدايي دين از سياست تحفه غرب است
حجت الاسلام تقوي، رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه گفت: بسياري از خطبه ها در بخش مسائل معرفتي و بيان معارف ديني و اسلامي از سطح خوبي برخوردار است، اما خطبه ها در بخش تحليل و بيان مسائل سياسي و اجتماعي ضعيف است.
به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از مركز خبر حوزه علميه قم، حجت الاسلام سيدرضا تقوي در نخستين هم انديشي روش تحليل سياسي ائمه جمعه كشور اظهار داشت: هر سال در چهار مرحله خطبه هاي ائمه جمعه سراسر كشور توسط كارشناسان فن مورد ارزيابي قرار مي گيرد؛ تحليل سياسي در خطبه ها كم رنگ است و صرفا به بيان وقايع و رخدادهايي كه در تقويم است پرداخته مي شود.
وي با اشاره به مصوبه شوراي فرهنگ عمومي مبني بر ثبت روز نماز جمعه در تقويم ملي افزود: پنجم مرداد، سالروز اقامه اولين نماز جمعه تهران به امامت مرحوم آيت الله طالقاني، رسماً به نام روز نماز جمعه نامگذاري شده است.
تقوي، از نماز جمعه به عنوان يكي از ابزارهاي حاكميت نام برد و تاكيد كرد: يكي از جاهايي كه دين و سياست به يكديگر مي رسند، نماز جمعه است.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه با تاكيد بر اينكه جدا كردن دين از سياست به معناي ذبح كردن دين است، افزود: مسلمانان از اول به جدايي دين از سياست معتقد نبودند و اين تحفه تلخ غربي ها بود، زيرا آنها دين را يك مقوله فردي و آخرتي بيان مي كنند و اعتقاد دارند دين نبايد وارد صحنه اجتماع شود و به اعتقاد ما، نه تنها دين اسلام از سياست جدا نيست بلكه به تعبير شهيد مدرس سياست ما عين ديانت ماست.
وي با اشاره به وجوه اشتراك و افتراق دو ديدگاه اسلامي و غربي در برخورد با سياست اظهار داشت: اسلام و غرب از اين جهت كه در هر اجتماعي، وجود حاكم، حكومت و سياست ضروري است با هم اشتراك ديدگاه دارند و ليكن عمده ترين اختلاف نظري كه بين دو ديدگاه اسلامي و غربي وجود دارد اين است كه در بينش توحيدي، اساس و منشاء حاكميت خداست، اما در ديدگاه غربيان، اساس و منشاء حاكميت انسان است.
تقوي با تاكيد بر اينكه تحليل هاي سياسي ائمه جمعه، بايد با سياست هاي اعلام شده از طرف مقام معظم رهبري، همخواني داشته باشد، افزود: زبان هدايت نبايد جنبه خصوصي و فردي به خود بگيرد و به عبارت ديگر نبايد آميخته با افراط و تفريط باشد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه با تاكيد بر اينكه مشي اصلي ما در تريبونهاي نماز جمعه، نقد منصفانه و دفاع واقع بينانه است اظهار داشت: در هدايتها نبايد صرفاً به عيبها تاكيد ورزيد بلكه بايد ضعفها و قوتها با هم گفته شود و همچنين هدايتهاي سياسي نبايد به چاپلوسي و تملق آلوده شود.
وي با بيان اين مطلب كه خطيب جمعه بايد بيشتر به درايت توجه كند تا روايت، گفت: تحليلگر سياسي بايد لايههاي زيرين خبر كه منجر به وقوع حادثه و يا اتفاقي شده را كشف كرده و ارائه دهد.
تقوي يادآور شد: امام جمعه بايد از مردم و مخاطبان خودش در درك و تحليل مسائل سياسي فراتر باشد.
رئيس شوراي سياست گزاري ائمه جمعه يكي از ويژگيهاي خطيب جمعه را داشتن بينش سياسي و قدرت تجزيه و تحليل دانست و اظهار داشت: اگر كسي با ادبيات سياسي آشنا باشد به راحتي مسائل را فهميده و تجزيه و تحليل ميكند.
وي گفت: خطيب جمعه بايد در هدايت و تحليل سياسي، مصلحت انديش بوده و مصلحت دين و دنياي مسلمانان را تشخيص دهد و گرنه در جريان مسائل سياسي دچار اشكال مي شود./انتهاي پيام/
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]