واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اختلاف نظر اوباما و مك كين درباره راههاي كاهش وابستگي امريكا به منابع انرژي خارجي
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/05/17
خبرگزاري فرانسه در گزارشي به قلم الن ژان روبر از واشنگتن نوشت نامزد دو حزب دموكرات و جمهوري خواه امريكا در انتخابات رياست جمهوري اينده اين كشور راهكارهاي مختلفي براي حل و فصل مشكلات انرژي امريكا در سر دارند كه توسعه انرژيهاي تجديد پذير و ازسرگيري برنامه هسته اي را شامل مي شود اما هر دو به اتفاق بر اين عقيده هستند كه وابستگي امريكا به منابع نفت كشورهاي خارجي بايد متوقف گردد.
بر اساس اين گزارش؛ باراك اوباما نامزد حزب دموكرات امريكا در انتخابات رياست جمهوري اينده اين كشور اعلام كرد من انچه را كه سناتور مك كين نامزد حزب جمهوري خواه چندي پيش درباره ضرورت قطع وابستگي امريكا به منافع نفت كشورهاي خارجي بيان كرد تائيد مي كنم. باراك اوباما خاطر نشان كرد جان مك كين در اين باره اعلام كرد وابستگي خطرناك ما به نفت كشورهاي خارجي از سي سال پيش ادامه دارد و علت اصلي ان شكست و ناكامي سياسمتداران امريكايي در اجراي برنامه ها و سياستهاي مناسب براي تضمين اينده انرژي امريكا در درازمدت بوده است.
باراك اوباما كه در نشستي انتخاباتي در ايالت اوهايو سخنراني مي كرد خاطر نشان ساخت انچه كه جان مك كين فراموش كرده است كه بگويد اين واقعيت است كه وي بيست و شش سال از سي سال اخير عمرش را به فعاليت در عرصه سياسي امريكا سپري كرده است.
بهاي بنزين در پمپ بنزينها و جايگاههاي سوخت رساني در امريكا اولين دغدغه و نگراني شهروندان امريكايي به شمار مي رود و پس از ان با فاصله زيادي جنگ در عراق قرار مي گيرد. در واقع، در شرايطي كه تنها سه ماه ديگر به انتخابات رياست جمهوري امريكا باقي مانده است، انرژي و مسائل مربوط به ان به موضوع اصلي بيشتر سخنرانيهاي انتخاباتي باراك اوباما، نامزد سياه پوست حزب دموكرات امريكا و جان مك كين نامزد حزب جمهوري خواه امريكا تبديل شده است.
باراك اوباما در جريان نشست انتخاباتي خود در ايالت اوهايو بار ديگر با بررسي مفصل برنامه اتي خود در زمينه انرژي تلاش كرد حمايت شهروندان امريكايي را از سياستهاي خود براي پايان دادن به وابستگي امريكا به انرژي جلب كند. بر اساس طرحي كه باراك اوباما در اين زمينه تهيه كرده است در صورت راهيابي به كاخ سفيد، وي قصد دارد در مدت ده سال يكصد و پنجاه ميليارد دلار براي توسعه انرژيهاي پاك و تجديد پذير سرمايه گذاري كند.
جان مك كين كه قصد دارد از يك نيروگاه هسته اي در ايالت ميشيگان در شمال امريكا بازديد كند از موافقان و هواداران سرسخت از سرگيري ساخت نيروگاههاي هسته اي به شمار مي رود. از سي سال پيش به اين طرف هيچ نيروگاه هسته اي در امريكا ساخته نشده است. در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه يكي از بدترين و فجيع ترين حوادث هسته اي غير نظامي در نيروگاه تري مايل ايلند Three Mile Island در ايالت پنسيلوانيا در شرق امريكا روي داد.
باراك اوباما تاكيد كرد انرژي هسته اي را نمي توان حلال همه مشكلات بخش انرژي امريكا دانست. اوباما در عين حال خاطر نشان كرد نيروگاههاي هسته اي گازهاي خطرناك گلخانه اي منتشر نمي كنند بنابراين لازم است كه براي پيدا كردن راههاي مناسب براي انبار كردن يا مدفون كردن مناسب و ايمن زباله هاي هسته اي بيشتر تلاش و سرمايه گذاري شود.
نامزدهاي حزب جمهوري خواه و دموكرات امريكا براي اينكه خود را با افكار عمومي كشورشان همگام سازند تا كنون چند بار تغيير عقيده داده و حتي از دفاع كردن و حمايت كردن از افكار و انديشه هايي كه پيشتر انها را رد كرده بودند، ترديد به خود راه نداده اند.
در همين راستا، باراك اوباما ضمن برگشت از مواضع پيشين خود، اعلام كرده است كه به عنوان يك راه حل موثر در كوتاه مدت، با فروش هفتاد ميليون بشكه از هفتصد ميليون بشكه موجود در ذخاير راهبردي امريكا با هدف پائين اوردن بهاي بنزين و كاهش مشكلات صاحبان خودرو در امريكا مخالفت نخواهد كرد.
بلافاصله مسئولان ستاد انتخاباتي جان مك كين اظهارات باراك اوباما را در زمينه انرژي عوام گرايانه توصيف كرده و تغيير موضع اشكار نامزد دموكراتها را در اين زمينه محكوم كردند.
سخنگوي ستاد انتخاباتي جان مك كين در اين باره اعلام كرد ذخاير راهبردي نفت امريكا براي تامين امنيت ملي امريكا است نه براي راهبرد انتخاباتي باراك اوباما.
با اين وجود جان مك كين نيز درباره مسئله حفاري در دريا در طول سواحل امريكا موضع خود را تغيير داده است. نامزد حزب جمهوري خواه كه تا مدتها با اتخاذ چنين تدبيري مخالفت مي كرد، به تازگي خواستار لغو ممنوعيت و محدوديتهاي موجود در زمينه حفاري در حوزه هاي فلات قاره امريكا شده است. قانون منع حفاري در حوزه هاي فلات قاره در امريكا از سال هزار و نهصد و هشتاد و يك به اجرا گذاشته شد.
اين تدبير از حمايت بالايي در ميان شهروندان امريكايي برخوردار است هر چند به گفته كارشناسان و تحليلگران، بين هفت تا ده سال وقت لازم است تا بتوان ميزان اندكي نفت از اين طريق به دست اورد.
باراك اوباما كه مدتها با اين طرح مخالفت مي كرد و انرا تدبيري نادرست و ناكارامد مي دانست، به تازگي موضع خود را در اين زمينه تغيير داده و اعلام كرده است كه مي توان به توافقي دست يافت كه بر اساس ان بتوان از حوزه هاي نفتي موجود در طول سواحل غربي ايالت فلوريدا در جنوب شرقي امريكا بهره برداري كرد. برخي از مسئولان ستاد انتخاباتي حزب رقيب از اوباما به علت تغيير موضع در اين زمينه انتقاد كرده اند.
جان مك كين همچنين اعلام كرده است كه براي حل و فصل مشكلات موجود در زمينه انرژي در كوتاه مدت ،
مي توان مالياتهايي را كه دولت فدرال بر بنزين اعمال مي كند در ماههاي تابستان حذف كرد. اين اظهار نظر جان مك كين نيز موجب شده است مسئولان ستاد انتخاباتي اوباما ضمن انتقاد از وي، او را به عوامگرايي متهم كنند.
نامزد حزب دموكرات امريكا در واكنش به موضع جديد رقيب خود اعلام كرده است كاهش ميزان مالياتها تنها زمينه را براي افزايش درامدهاي شركتهاي نفتي فراهم خواهد كرد. اوباما همچنين رقيب جمهوري خواه خود را به وابستگي به شركتهاي بزرگ نفتي متهم كرده است.
/163
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 332]