واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: راز زن زنداني القاعده فاش شد
آمريكايشمالي- ترجمه نيلوفر قديري:
5 سال بود كه كسي از سرنوشت عافيه صديقي، مادر 3 كودك و دارنده دكترا از يك دانشگاه عالي آمريكايي، خبري نداشت.
بعضي ميگفتند او مرده و بعضي از زنده بودنش خبر ميدادند. خانوادهاش از او خبر نداشتند و مقامات پاكستاني و آمريكايي هيچ حرفي در اين باره نميزدند.
اما با حضور اين زن در دادگاهي در نيويورك به اتهام حمله به قصد كشتن افسران ارتش آمريكا در افغانستان در ماه گذشته، اين معما هم حل شد.
اين زن مسلمان آمريكايي-پاكستاني كه واشنگتن زماني او را از عوامل اصلي القاعده ميخواند، اكنون زنده است و در اختيار آمريكا قرار دارد. آخرين بار او در ماه مارس سال 2003 هنگام سوار شدن در يك تاكسي با 3 فرزندش در شهر كراچي پاكستان ديده شده بود.
گفتهميشود كه صديقي را ماموران اطلاعاتي پاكستان دستگير كرده و به آمريكاييها تحويل دادهاند. او سالهاي اخير را در سلول انفرادي زندان آمريكا در بگرام گذراند.
در اين زندان او با نام زنداني 650خطاب ميشد و همواره با پوشش در مقابل ديگر زندانيان حاضر ميشد. با اين حال آمريكا در اين مدت، در اختيار داشتن صديقي را تكذيب ميكرد.
3هفته پيش آمريكا ادعا كرد كه صديقي در افغانستان ظاهر شدهاست.
در ادعانامهاي كه اكنون در دادگاه عليه او مطرح شده، آمده است كه او در شهر غزني در شرق افغانستان توسط ماموران پليسي كه به وي مشكوك شدهبودند دستگير شده است، دليل مشكوك بودن پليس هم اين بوده كه خانم صديقي به هيچ كدام از زبانهاي افغاني يعني دري و پشتو نميتوانسته حرف بزند. پليس كيف و وسايل او را بازرسي ميكند و از ميان آن اسنادي در توضيح چگونگي ساخت بمب كثيف و اطلاعاتي درباره بعضي مكانهاي حساس نيويورك پيدا ميكنند.
2روز بعد ماموران افبيآي و ارتش آمريكا با يك مترجم به غزني ميروند تا از اين زن بازجويي كنند. در ادعانامه قضائي كه عليه صديقي مطرح شده، آمده است كه او هنگام بازجويي تلاش كرده كه به ماموران آمريكايي حمله كند، اما به او شليك ميشود.
وكيل صديقي كه يك آمريكايي است به سي انان گفته كه اين سناريو ساختگي است. به گفته اين وكيل، خانم صديقي يك زن باهوش است كه مدرك دكتري دارد و نميتواند چنين رفتاري كرده باشد، اما پليس غزني افغانستان روايت ديگري را مطرح كرده و به خبرگزاري رويترز گفتهاست كه اين زن به درخواست نظاميان آمريكايي به آنها تحويل داده شده است.
به گفته پليس افغان، نظاميان آمريكايي وقتي با مقاومت اين زن روبهرو شدهاند، به سوي او شليك كردهاند.
وي اولين بار در اوايل سال 2001 در كانون توجه آمريكاييها قرار گرفت. دليل اين توجه هم آن بود كه براي يك گروه خيريه اسلامگراي ممنوعه در پاكستان پول جمعآوري ميكردهاست. اين گروه با سعوديها هم ارتباط داشت.
خالد شيخ محمد، از كساني كه آمريكا ميگويد از طراحان حملات 11 سپتامبر بوده، بعد از دستگيري در مارس سال 2003 در اعترافاتش از اين زن نام بردهبود.
بعضي از زندانيان بگرام در سالهاي اخير از وجود يك زن زنداني در اين زندان خبر دادهبودند. يك گروه از زندانيان عربي كه در سال 2005 از بگرام گريختند، در آن زمان گفتند كه زني در سلول انفرادي در اين زندان نگهداري ميشود اما آمريكاييها هنوز هم اين موضوع را تكذيب ميكنند.
از سرنوشت فرزندان اين زن هم خبري نيست. خانواده صديقي از پاكستان و آمريكا خواستهاند كه خبري درباره سرنوشت 3 فرزند اين زن به خانوادهشان بدهند.
دكتراي علوم اعصاب
فرزندان عافيه صديقي اكنون 12، 10 و 5 ساله هستند. او در دانشگاه ماساچوست تا رشته دكتري در رشته علوم اعصابشناختي تحصيل كرده و بعد با يك مرد پاكستاني ازدواج كردهاست.
صديقي در سال 2002 به پاكستان بازگشته و در آنجا از شوهرش جدا شدهاست. خانواده اين زن ميگويند كه چند سال پيش ماموران اطلاعاتي پاكستان او را ربودهاند و بعد به آمريكا تحويل دادهاند.
گاردين- 5 آگوست 2008
تاريخ درج: 16 مرداد 1387 ساعت 21:30 تاريخ تاييد: 16 مرداد 1387 ساعت 22:11 تاريخ به روز رساني: 16 مرداد 1387 ساعت 22:09
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]