واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اخلاق در فضاي سايبر/ 40اجراي اخلاق در فضاي مجازي به فرهنگ كاربران وابسته است
گروه وبلاگ و IT: يك فعال فضاي مجازي با اشاره به ضعف كنترلي در فضاي مجازي اجراي اخلاق در اين محيط را بيشتر به افراد وابسته دانست و بر فرهنگسازي كاربران براي اينكه دست به اعمال غير قانوني نزنند تأكيد كرد.
«اعظم دهصوفياني»، دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه علامه طباطبايي، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، در ارزيابي خود از مفهوم اخلاق در فضاي مجازي گفت: مفهوم اخلاق در دو فضاي واقعي و مجازي به معناي رعايت حقوق ديگران است و اخلاق در اين دو فضا تفاوت ماهوي ندارد.
وي در ادامه اخلاق در فضاي مجازي را شامل دو بخش دانست و گفت: اولين مورد مربوط به توليدكنندگان اطلاعات بوده و دومين مورد مصرفكنندگان اطلاعات را شامل ميشود، كه اين دو دسته داراي حق و حقوقي هستند كه بايد رعايت شود، به عنوان نمونه توليدكنندگان بايد اطلاعات دقيق و صحيح در اختيار مردم قرار دهند و از انتشار اطلاعاتي كه به مقدسات و ارزشهاي ديني مردم توهين ميكنند اجتناب ورزند.
دهصوفياني افزود: توليدكنندگان بايد هنگام انتشار اطلاعات منافع ملي را در نظر داشتهباشند، در انتشار اطلاعاتي كه به گروه خاصي از جامعه آسيب ميرسانند با احتياط عمل كنند. در مقابل مصرفكنندگان نيز موظف هستند هنگام استفاده از مطالب منتشر شده در اينترنت، منبع اطلاعات را مشخص كنند و كارهاي خرابكارانهاي مثل هك را انجام ندهند.
اين دانشجوي كارشناسي ارشد ارتباطات در ارزيابي خود از ميزان عملياتي شدن اخلاق در فضاي ديني مجازي بيان كرد: براي تحقق اين امر وضع قوانين و مقررات با ضمانت اجرايي بالا نقش مهمي دارد، اما از آنجايي كه كنترل كردن افراد در فضاي مجازي بسيار سختتر از فضاي واقعي است و افراد به راحتي ميتوانند با اسامي جعلي دست به انتشار مطالب گوناگون بزنند و يا اينكه بدون فاش شدن هويت خود وارد وبلاگها و سايتهاي ديگران شده و اطلاعات آنها را دستكاري و يا هر نوع اخلال ديگري در آن به وجود آورند.
وي ادامه داد: به همين دليل اخلاق در فضاي مجازي بيشتر به افراد وابسته است تا اينكه به سازمانهاي كنترلكننده و قانوني وابسته باشد، پس افراد بايد به حدي از شعور و فرهنگ استفاده برسند، كه خود دست به اعمال غير قانوني نزنند.
وي در پايان در توضيح اينك آيا هك و كپيرايت ميتواند يكي از مصاديق عدم رعايت اخلاق در فضاي سايبر باشد افزود: هك كردن از جانب تمامي افراد و كشورها مردود شناخته شدهاست، اما از آنجايي كه ما اين حق را در فضاي واقعي از جمله در مورد نقل از كتابها رعايت نميكنيم، نميتوان انتظار داشت كه اين حق در فضاي مجازي رعايت شود.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]