واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون اجرايي مركز بهداشت خوزستان: بحث سلامت در 10 اولويت نخست كشور هم قرار ندارد حتي متمم بودجه نيز جوابگوي هزينههاي مركز بهداشت استان نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
معاون اجرايي مركز بهداشت خوزستان گفت: به بحث سلامت در كشور بسيار بياعتنايي ميشود و در اولويت 14 يا 15 كشور قرار دارد در حاليكه در ساير نقاط جهان در سه اولويت اول قرار دارد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسناي خوزستان دكتر عبدالناصر ميرشكاك پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب اظهار داشت: در ساير نقاط دنيا هزينه سلامت خانوار به عهده دولت است در حاليكه در كشور ما اين هزينه در سبد خانوار و به عهده خانواده است. ميانگين جهاني براي سرانه هزينه سلامت 6 درصد و به بالاست. در حاليكه آمارها حكايت از نرخ 5 درصدي اين سرانه در سال 85 در كشور داشتهاند.
وي با تاكيد بر كمبود بودجه اين مركز گفت: كمبود بودجه مركز را مجبور كرده براي جبران كسري از اعتبارات ساير حوزهها همانند اعتبارات عمراني و هزينهها و مزاياي جاري پرسنل استفاده كند.
ميرشكاك افزود: دو سال متوالي است كه حتي متمم بودجه نيز جوابگوي هزينههاي مركز نيست با توجه به اينكه بودجه سال جاري در مقايسه با سال قبل افزايش نداشته است؛ حتي در اواخر سال 86 به هيچ وجه بودجه نداشتيم.
معاون اجرايي مركز بهداشت خوزستان در توصيه به شهروندان براي حفاظت از گرد و غبار افزود: استفاده از ماسكهاي كاغذي به دليل رطوبتزا بودن بوسيله دهان و بيني مناسب نيست. شهروندان ميتوانند از چفيه، شال، روسري و ماسك پارچهاي هم در اين مورد كمك بگيرند.
وي با تاكيد بر مراقبت و بازرسي دقيق اين مركز بر مراكز تهيه و توزيع غذا در استان گفت: متاسفانه شهروندان حفظ بهداشت را نه تنها وظيفه خود نميدانند بلكه به دليل ترس از تعطيلي مغازهشان خود را ملزم به رعايت نكات بهداشت ميدانند و گاهي به دليل توقيف يك واحد به علت عدم رعايت اصول بهداشت مسولان شهري و استاني را به وساطت ميفرستند.
مير شكاك تاكيد كرد: بهترين نوشيدني در استان با توجه به شرايط آب و هوايي و از دست دادن املاح بدن، دوغ است. همچنين براي جمعآوري قليان نيازمند همتي اجتماعي و همكاري ساير ارگانها همچون شهرداري، دادگستري، نيروي انتظامي و خود مردم هستيم.
معاون اجرايي مركز بهداشت استان با تبريك روز خبرنگار، عنوان كرد: حساسسازي از فعاليتهاي مهم اصحاب رسانه است و بايد مردم را به حساسيت بر روي بحث سلامت سوق دهند.
وي با تاكيد بر آموزش در امر بهداشت خانواده افزود: در گذشته بيماريهاي واگير از علل عمده مرگ و مير بود اما هم اكنون تصادفات جادهاي و تغذيه ناسالم بيشترين آمار مرگ و مير را به خود اختصاص داده است و هيچ سلاحي جز آموزش براي تقويت قدرت مردم در اين باره موثر نيست.
رئيس گروه بهداشت خانواده استان با اشاره به مرگ 20 مادر باردار در استان در سال گذشته اظهار داشت: همچنين علاوه بر اين خوزستان 7 درصد سهم مرگ ملي و 7 درصد سهم مواليد در كشور را به خود اختصاص داده است كه مركز در پي كاهش اين آمار با پيگيريهاي خود است.
عباباف ادامه داد: از هر 100 زايمان در شهرستانهاي استان 40 زايمان سزارين است كه آمار استانداردش 5 زايمان است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]