واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: چگونه گريه نوزادان را تسكين دهيم؟
كودكاني كه به طور مرتب بيش از 3 ساعت گريه مي كنند مبتلا به كوليك هستند كه علت آن دقيقا شناخته نشده ولي گريه شديد نوزاد را به همراه دارد.
نوزادان قادر به صحبت كردن نيستند و بنابراين گريه كردن آنها تنها روش برقراري ارتباط انها براي اين است كه به شما بگويند چيزي ناراحت كننده براي آنها وجود دارد و به كمك شما نياز دارند. اما هميشه تشخيص علت گريه نوزادان آسان نيست. شايد اين سرشت نوزاد شما باشد كه مرتب گريه كند. يا ممكن است به دليل گرسنگي ، سرما ، گرما و.....باشد . خلاصه اينكه ليست اين احتمالات زياد است و تشخيص آنها سخت.
كودكاني كه هر روز به طور مرتب بيش از 3 ساعت گريه مي كنند مبتلا به كوليك هستند كه علت آنها به طور دقيق شناخته نشده است ولي گريه شديد نوزاد را به همراه دارد. تئوريهاي زيادي راجع به علت كوليك بيان شده ، مثل مشكلات گوارشي، حساسيت به نور يا صدا و يا خلق و سرشت خود نوزاد.
اما زمانيكه نصف شب بعد از ساعت ها بيداري قادر به آرام كردن نوزاد نباشيد ، ديگر مهم نيست كه تشخيص شما كوليك باشد يا بي قراري نوزاد و ......شما تنها به دنبال راه حلي براي آرام كردن او خواهيد بود. خوشبختانه روشهاي آسان و حتي داروهايي براي آرام كردن نوزاد وجود دارد. البته هر نوع روش درماني نمي تواند براي تسكين بي قراري در هر زمان موثر باشد ، اما تا حد زيادي مي تواند به والدين كمك كند.
استفاده از صداهاي ملايم و تسكين دهنده:
همان اندازه كه صداهاي مهيب و ناخوشايند گريه نوزادان را به همراه دارد ، صداهاي ملايم و تسكين دهنده نيز باعث توقف گريه نوزاد مي شود. نوزادان 9 ماه را در رحم مادر به سر برده اند و به صداي ثابت قلب مادر و يا ساير صداهاي بطني عادت كرده اند . بنابراين خيلي از نوزادان به كمك صداهاي يكنواخت و ثابت آرام مي گيرند، به خصوص صداهايي مشابه صداهاي موجود در بطن مادر. كودك شما ممكن است با گوش دادن به (white noise machine دستگاه هاي چند بسامدي(باصداي قلب مادر آرام گيرد يا حتي با گوش دادن به صداي دستگاه هاي خانگي نظير صداي ماشين ظرفشويي يا رخت شويي. بنابر اين اگر احساس مي كنيد كودك شما نسبت به بعضي از صداها حساس هستند و گريه آنها را تسكين مي دهد ، آن صداها را ضبط كرده تا هر زمان كودك شما بي قرار شده با گوش دادن به آنها تسكين يابد. نوزادان همچنين دوست دارند كه صداي كساني كه دوستشان دارند را بشنوند، مثل صداي لالاي مادر يا زمزمه هاي آرام او.
گريپ واتر:
گريپ واتر نوعي دارو است كه براي درمان كوليك نوزادان استفاده مي شود و به طور سنتي مي توان در خانه تهيه كرد، به كمك تركيبات شويد، بيكربنات و الكل. هم اكنون اكثر داروخانه ها اين محلول را كه بوسيله متخصصين اطفال پيشنهاد شده و فاقد الكل است مي فروشند.اين تركيب دارويي حاوي گياهاني است كه باعث تسكين درد شكم مي شود مثل زنجبيل، شويد ورازيانه. البته اگر چه اين دارو براي تسكين گريه نوزادان موثر است اما مهم است بدانيد كه توسط سازمان غذا و دارو درست نمي شود . و ممكن است به احتمال بسيار كم نوزاد نسبت به بعضي از تركيبات آن آلرژي داشته باشد.
تكان آرام:
آيا تاكنون تجربه كرده ايد كه هر زمان كودكان را بلند كرده و راه برويد آرام مي شوند ، اگر چنين است كودك شما با اين روش آسان آرام مي گيرد. بسياري از گريه نوزادان با تكانهاي ريتميك و ملايم مثل قرار گرفتن د رصندلي هاي تكانشي، ننو و .... . همچنين مي توانيد نوزاد را بغل كرده و راه برويد يا با ماشين مدتي او را بچرخانيد تا آرام شود. اما مراقب باشيد كه نوزاد را در جاي مناسب وامن ماشين قرار دهيد. مقدار حركت به منظور تسكين نوزادان متفاوت است. بنابراين بايد روشهاي مختلفي را امتحان كنيد. بعضي از والدين دريافته اند كه قرار دادن نوزاد روي دستگاه ظرفشويي يا رختشوي روشن، مي تواند آنها را آرام كند، تنها بايد مراقب باشيد كه از آنها فاصله نگيريد، زيرا ممكن است د راثر تكان خوردن بيافتند.
تماس هاي آرام كننده:
بعد از 9 ماه زندگي در يك محيط گرم و تاريك و از همه مهمتر آرام ، قدم گذاشتن به اين دنيا ترسناك و نگران كننده است. بنابراين در بعضي موارد مي توانيد محيط رحم را براي نوزاد خود فراهم كنيد تا آرام گيرد. مثلا قنداق كردن نوزاد يا قرار دادن او در لفافه ايي كه ايجاد محيط گرم و دنج كند (محيطي براي نوزدا كه فضاي كافي براي تكان خوردن نداشته باشد درست مثل رحم)مي تواند محيط رحم را براي نوزاد تداعي كند.نواختن آرام بر پشت كودك يا قرار دادن او روي بدنتا ن به گونه اي كه صداي قلب شما را بشنود يا قراردادن او در كيف نوزاد و حمل كردن او با خود به گونه اي كه به شما بسيار نزديك باشد ، مي تواند آرامش و امنيت را براي او فراهم كند.
حمام آب گرم نيز مي تواند موثر باشد، زيرا بسياري از نوزادان از تماس آب گرم با بدنشان لذت مي برند.
تركيبي از روشها:
در بعضي از موارد يكي ا ز روشها ي گفته شده كارساز است و در بعضي موارد به كاربردن تركيبي از تكنيك ها. بستگي به نوزاد شما دارد و علت ناراحتي او - قنداق كردن
- خواباندن نوزاد روي شكم
- ايجاد صداهاي آرام و يكنواخت مثل ششششششش
- تاب دادن نوزاد
- مكيدن (شير دادن به نوزاد يا قرار دادن پستانك در دهان او) صرف نظر از تكنيك هايي كه به كار مي بريد ، به خاطر داشته باشيد كه در تمام مدتي كه سعي مي كنيد نوزاد را آرام كنيد ، آرامش خود را حفظ كنيد تا توفيق بيشتري يابيد. اگر احساس مي كنيد كه قادر به انجام اين كار نيستيد و ممكن است در اوج نااميدي و ناكامي به نوزاد آسيب وارد كنيد سريعا از كسي كمك طلبيد.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]