واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خبرگزاري فارس: سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران گفت: تنها راه برون رفت اقتصاد جهاني از وضعيت بحران، رشد اقتصادي چين است به نحويكه نزديك به 50 درصد رشد اقتصاد جهاني متاثر از رشد اقتصادي اين كشور گزارش شده است.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل سازمان توسعه تجارت ايران، حميد صافدل در مجمع عمومي ساليانه اتاق بازرگاني و صنايع ايران و چين افزود: جمهوري خلق چين با 4 ميليارد و 910 ميليون دلار توليد ناخالص داخلي (GDP) بر اساس شاخص برابري نرخ رسمي ارز، سومين اقتصاد بزرگ جهان در سال 2009 بود كه علي رغم بروز بحرانهاي مالي در اقتصاد جهاني، نرخ رشد اقتصادي آن به 7/8 درصد رسيد.
وي اظهار داشت: به نظر كارشناسان و تحليلگران اقتصادي، چين در آينده نزديك با پشت سر گذاشتن ژاپن به دومين قدرت اقتصادي جهان تبديل خواهد شد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران با اشاره به عملكرد مثبت چين در حوزه تجارت خارجي و افزايش سهم اين كشور در تجارت جهان افزود: بنا بر آمارهاي رسمي سازمان جهاني تجارت، سهم چين از كل صادرات جهان در 5 سال اخير افزايشي بوده و حتي در سال 2009 در مقايسه با سال 2008 نيز از 96/8 درصد به 94/9 درصد افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در بخش واردات نيز سهم چين در 5 سال اخير روند افزايشي داشته ولي در سال 2009 سهم آن با 4/1 درصد افزايش به 35/8 درصد رسيد.
* رشد 3 برابري حجم مبادلات تجاري ايران و چين
صافدل با اشاره به رشد 3 برابري حجم مبادلات تجاري ايران و چين در 5 سال اخير افزود: حجم مبادلات تجاري اين دو كشور از 2 ميليارد و 733 ميليون دلار در سال 1384، با 190 درصد رشد به رقم 7 ميليارد و 916 ميليون دلار افزايش يافته است كه بيانگر رشد 3 برابري است.
وي تصريح كرد: همچنين در اين ميان رشد صادرات غير نفتي كشورمان به چين بسيار بيشتر از رشد واردات بوده به نحوي كه صادرات از 529 ميليون دلار در سال 1384 به رقم 3 ميليارد و 120 ميليون دلار در سال 1388 رسيده كه رشد 6 برابري را نشان مي دهد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران چين را پنجمين شريك صادراتي كشورمان در سال 84 عنوان كرد و گفت: در حال حاضر اين كشور به نخستين شريك صادراتي ايران تبديل شده است و بنابر آمارهاي رسمي گمرك جمهوري اسلامي ايران در 9 ماهه سال 1389 صادرات غير نفتي به چين 3 ميليارد و 409 ميليون دلار و واردات 4 ميليارد و 4 ميليون دلار اعلام شده است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران ، رشد تجاري ايران و چين را مرهون تلاشهاي فعالان اقتصادي و تجاري و اهتمام مقامات رسمي و مسئولان دو كشور دانست و گفت: با توجه به روابط خوب سياسي و پتانسيلهاي فراوان در كشور بايد حجم روابط تجاري ايران و چين افزايش يابد.
صافدل با اشاره به وجود زيرساختهاي لازم و اسناد و موافقتنامه هاي امضاء شده بين ايران و چين كه آخرين آن يادداشت تفاهم استاندارد و نظارت بر كيفيت كالاهاي وارداتي بوده كه چند روزه پيش به امضاي مسئولان دو كشور رسيده، اظهار اميدواري كرد كه وجود برخي كالاهاي بي كيفيت چيني در بازار ايران به حداقل برسد.
وي تنها چالش موجود در روابط تجاري ايران و چين را عدم تنوع در تركيب كالاهاي صادراتي كشورمان به چين، خام فروشي و صدور كالاهاي باارزش افزوده پائين عنوان كرد و افزود: اين در حاليست كه ايران در زمينه صدور ميوه هاي تازه مانند انگور، گيلاس، هندوانه، كيوي، خشكبار، فرش و كفپوش، مواد غذايي، تابلو فرش، كفش هاي چرمي درجه يك (مانند كفش دست دوز تبريز) در بازار چين از مزيت هاي صادراتي بالايي برخوردار است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران بيان كرد: بايد در زمينه صادرات به چين، كالاهاي داراي ارزش افزوده و كالاهاي واسطه اي را جايگزين خام فروشي و فروش ذخاير معدني و كاني كشور كنيم كه براي تحقق اين امر، عزم جدي مقامات دولتي، تجار و فعالان اقتصادي با چين نياز است.
وي اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت ايران در راستاي اهداف و وظايف خود براي اولويت بخشي به بازارهاي منطقه و كشورهاي داراي پتانسيل فراوان براي ارتقاء همكاريهاي دو جانبه، چين را بعنوان يكي از كشورهاي داراي اولويت بالا براي گسترش روابط دو جانبه تجاري اعلام كرده و در اين راستا، حمايتهاي ويژه اي از بخش خصوصي و تجار براي حضور در بازار وسيع چين داشته است.
وي ، صدور بيش از 20 مورد مجوز اعزام هيأتهاي تجاري و بازاريابي به چين، پذيرش 25 هيأت عالي رتبه دولتي و خصوصي از چين، صدور مجوز مشاركت در بيش از 9 نمايشگاه تخصصي و بين المللي چين و اعزام رايزن بازرگاني به پكن را از جمله اقدامات سازمان براي بهبود روابط تجاري ايران و چين عنوان كرد.
صافدل ادامه داد: همچنين از ديگر اقدامات سازمان براي بهبود روابط تجاري ايران و چين مي توان به مشاركت در افتتاح دفتر تجاري ايران در پكن، مشاركت در اكسپو 2010 شانگهاي و ايجاد غرفه اطلاع رساني در طول شش ماه برگزاري اين نمايشگاه، مشاركت در برگزاري روز ملي اقتصاد ايران در اكسپو 2010 شانگهاي و مشاركت در برگزاري 7 همايش همكاريهاي تجاري و اقتصادي ايران و چين با همكاري اتاق ايران و چين اشاره كرد.
وي تصريح كرد: همچنين پرداخت بخش قابل توجهي از هزينه شركتها و هيأتهاي اعزامي براي شركت در نمايشگاههاي منتخب چين، حمايت از توسعه خوشه هاي صادراتگرا، ايجاد شركتهاي مديريت صادرات، توسعه و ايجاد كنسرسيوم هاي صادراتي و حمايت از بسته بندي كالاهاي صادراتي مزيت دار مانند پسته، زعفران و خشكبار و ارائه مشاوره هاي تخصصي از ديگر اقدامات سازمان براي بهبود روابط تجاري ايران و چين مي باشد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ايران، طراحي سامانه مديريت اتحاديه ها و تشكل هاي صادراتي، تشكيل ميز كشوري چين و برگزاري جلسه تنظيم تراز تجاري با چين، برقراري ارتباط ميان بخشهاي حقوقي اتاق ايران و شوراي ترويج تجارت بين المللي چين(CCPIT) براي كاهش اختلافات تجاري ميان شركتهاي دو طرف را از ديگر اقدامات سازمان براي گسترش روابط تجاري دو كشور ذكر كرد.
وي ادامه داد: معرفي فهرست 217 قلم از كالاهاي داراي پتانسيل صادراتي به چين و معرفي 500 شركت برتر چيني، اتحاديه ها و تشكل هاي صادراتي چين و همچنين اعتبار سنجي شركتهاي چيني به منظور رفع نگراني شركتهاي ايراني براي كمك به پروژه مديريت واردات از چين از ديگر اقدامات سازمان بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]