واضح آرشیو وب فارسی:قدس: اوباما در مصاحبه با وال استريت ژورنال: ايران هسته اي معادلات منطقه را بر هم زده است
باراك اوباما، نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريكا پس از سفر دوره اي كه به تور انتخاباتي آسيا، اروپا، افريقا مشهور شد برگشت.
او پس از بازگشت در گفتگو با وال استريت ژورنال به پيامدهاي اين سفر پرداخته است.
* در اين سفر چه چيز غافلگير كننده اي در سياست خارجي آمريكا براي شما به وجود آمد؟
** اينكه در نواحي تحت كنترل آمريكا در خاورميانه، مسأله تروريسم، القاعده و طالبان به عنوان يك دغدغه اصلي به شمار مي رود. بايد پاكستان را به سوي همكاري بيشتر سوق دهيم تا با طالبان برخورد قاطع نمايند.
همچنين از روند مذاكره ميان عباس و اولمرت غافلگير شدم، اگر بتوانيم مشكل فلسطين را حل كنيم، مي توانيم به ساير مسايل منطقه بپردازيم.
* آيا امكان صلح اسراييل با سوريه وجود دارد؟
** در اين خصوص نه تنها اتفاق نظري وجود نداشت، بلكه ترديدهايي نيز براي آينده وجود دارد، لذا تنها راه حل اين است كه بايد وضعيت را از نزديك تحت كنترل داشته باشيم.
* وقت كشي ايرانيها را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
** كشورهاي قدرتمند دنيا، يعني 1+5 جلساتي را براي تداوم مذاكرات اتخاذ كرده اند. حضور ويليام برنز، فرستاده بوش نيز اين پيام را دارد كه ما جدي، اما بي صبر هستيم. نتايج انتخابات آينده آمريكا در اين مسير مهم نيست، بلكه بايد همين مسير را طي نمايد.
* چه اقداماتي را عليه ايران ضروري مي دانيد؟
** تشديد تحريمها را بهترين راه مي دانم و در عين حال بايد به منافع و حرفهاي ايران دقت كرد و در عين حال منافع خود را در منطقه با اعلام توقف مسابقه تسليحاتي به پيش ببريم، زيرا وجود ايران هسته اي معادلات ما را در منطقه بر هم زده است.
* قطع بنزين وارداتي به ايران را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
** اگرچه تحريم بنزين از راه حلهاي مؤثر است و باعث برهم خوردن محاسبات آنها مي شود، ولي اقدامات بزرگتري نيز مي تواند در بر هم زدن معادلات به نفع ما مؤثر مي باشد.
* از عدم جديت ايران و كره شمالي احساس نگراني نمي كنيد؟
** اينكه در آن واحد به هر دو موضوع تهران، پيونگ يانگ پرداخته شود، كاري بس دشوار است. اما با كره شمالي نسبت به گذشته در شرايط مطلوبتري هستيم. در حالي ما در ماجراي كره منفعل شده بوديم كه آنها توانستند 8 تا 10 بمب اتمي توليد كنند. فقط بايد دست از سعي و تلاش خود برنداريم.
* تأثير ايران در عراق و افغانستان را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
** اگرچه احساس كمكهاي ايران و نقش تأثير گذار آن در حوادث اين كشورها وجود دارد، اما آنچه مسلم است اينكه ايرانيها در هسته تلاشهاي طالبان و القاعده وجود ندارد. اما آنچه براي ما بيشتر از همه مهم است، اردوگاه هاي نظامي موجود در مناطق مرزي پاكستان براي آموزش طالبان مي باشد.
* در عراق نقش ايران را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
** معتقدم كه ايران نقش تعيين كننده اي در عراق دارد، شكي ندارم كه ايران در ثبات عراق و بهبود وضعيت همه جانبه آن موثرترين است.
* نقش آمريكا در مذاكرات هند و پاكستان چگونه است؟
** تنها راه حل مشكلات هند و پاكستان نشستن بر سر ميز مذاكره به سبك حل مسأله افغانستان است.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]