تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):راست ترين سخن، رساترين پند و زيباترين حكايت، كتاب خدا (قرآن) است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829806582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خصوصى‌سازى بانك‌ها شايد وقتى ديگر


واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: خصوصى‌سازى بانك‌ها شايد وقتى ديگر
گروه اقتصادي، مهتاب قلى‌زاده- با وجود گذشت دو سال از ابلاغ سياست‌هاى اجرايى اصل 44 قانون اساسى و تاكيد مقام رهبرى بر خصوصى‌سازى هنوز هيچ كدام از بانك‌هاى تعيين شده در بورس عرضه نشده است. طبق سياست‌هاى ابلاغى از سوى مقام رهبرى دولت مقرر بر واگذارى بانك‌هاى صادرات، ملت، تجارت، رفاه كارگران و پست بانك از طريق مكانيزم بورس به مردم شده است. سياست‌هاى فوق در تير ماه سال 85 به روساى سه قوه و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ابلاغ شده است و از آن به عنوان انقلاب اقتصادى ياد مى‌شود. واگذار شدن بانك‌ها به بخش خصوصى اقتصاد كشور را در جهتى مولد به حركت درمى‌آورد و در حالى كه نوعى سيستم كار رقابتى را بين بانك‌هاى خصوصى ايجاد مى‌كند به سوى جمع‌آورى نقدينگى در دست مردم گام برمى‌دارد. همچنين جمع‌آورى نقدينگى خود موجب كاهش تورم خواهد شد. بنابراين نياز به تسريع در انجام واگذارى بانك‌ها به بخش خصوصى بيش از پيش احساس مى‌شود. با وجود اينكه تاكنون در چند مرحله زمان و تاريخ عرضه سهام بانك‌ها در بورس اعلام شده اما هر بار به دلايلى تاريخ واگذارى سهام بانك‌ها به تعويق افتاده است. در ابتداى ارديبهشت سال جارى رئيس سازمان خصوصى‌سازى روز عرضه سهام بانك ملت در بورس را 29 خرداد ماه اعلام كرد. اين امر با شبهه تبديل بانك‌ها به قرض‌الحسنه به تعويق افتاد. براساس همين ليست قرار بود بانك صادرات به عنوان دومين بانك در هفتم ماه گذشته (تيرماه) عرضه ‌شود كه به دنبال تاخير در عرضه سهام بانك ملت آن هم به تعويق افتاد. در ادامه مدير عامل بانك ملت از واگذارى پنج درصد سهام بانك ملت تا پايان تير ماه خبر داد. اما هم‌اكنون كه پانزدهم روز از مرداد ماه سپرى مى‌شود هنوز اقدامى در اين خصوص صورت نگرفته است.

دلايق تعويق

سازمان خصوصى‌سازى دلايل عمده اين تاخير‌ها را عدم ثبت اساسنامه بانك‌ها، مشخص نبودن وضعيت بدهى دولت به بانك‌ها و همچنين مشخص نبودن وضعيت صندوق بازنشستگى عنوان مى‌كند. على رحمانى مدير عامل شركت بورس هم با بيان عوامل فوق به عنوان مهم‌ترين دلايل تاخير مى‌افزايد: تا زمانى كه اساسنامه‌هاى جديد و تعهدات صندوق بازنشستگى به ثبت نرسد و همين طور بانك‌ها صورت‌هاى مالى حسابررسى شده را به بورس ارائه نكنند به هيچ وجه نمى‌توان تاريخ دقيقى براى ارائه سهام بانك‌ها در بورس مشخص كرد. با وجود برشمردن دلايل فوق به عنوان مهم‌ترين عوامل عقب افتادن عرضه سهام بانك‌ها از سوى سازمان خصوصى‌سازى و شركت بورس به نظر مى‌رسد مطرح شدن طرح ادغام بانك‌ها و تبديل آنها به بانك قرض‌الحسنه تاخير در اعلام نرخ سود بانكي، بدهى بانك‌ها به بانك مركزي، عدم نقدينگى و همچنين مباحث پيش آمده در خصوص مسائل سياسى كشور از جمله عوامل تاخير در عرضه سهام بانك‌ها باشد. عوامل فوق نشان مى‌دهد: با ادغام بانك‌هاى دولتى و تبديل آنها به بانك قرض‌الحسنه كه با اجراى اصل 44 منافات داشت خصوصى‌سازى مسير نبود چرا كه به گفته معاون سازمان خصوصى‌سازى ديگر كسى حاضر به خريد سهام بانك‌هاى قرض‌الحسنه نخواهد شد. عدم نقدينگى نيز به نوبه خود موجب به تعويق افتادن عرضه سهام بانك‌ها شد چرا كه نقدينگى لازم براى خريد سهام در دست مردم نيست. همچنين مباحث پيش آمده در خصوص مسائل سياسى ايران و تحريم‌ بانك‌هاى كشور موجب شده كه رغبت عمومى نسبت به خريد سهام بانك تحريم شده كاهش يابد. مهدى تقوى كارشناس ديگر اقتصادى نيز درخصوص دلايل به تعويق افتادن واگذارى بانك‌ها مى‌گويد: بى‌برنامه‌گى مهم‌ترين عامل عقب افتادن‌هاست. اين استاد دانشگاه علامه طباطبائى در ادامه مى‌افزايد: براى عرضه سهام بانك‌ها در بورس چاره‌اى جز اصلاح سياست‌ها نداريم. تقوى تاكيد كرد: حركت مسئولين شتاب‌زده و بى‌برنامه است.

خصوصى‌سازى مشكل منطقى ندارد

فرشاد مومنى استاد دانشگاه علامه طباطبايى درخصوص دلايل تاخير واگذارى بانك‌ها مى‌گويد: انتخاب زمان مناسب براى جابه‌جايى مالكيت از دولت به بخش خصوصى يكى از مهم‌ترين مسائل در امر خصوصى‌سازى است. خصوصى‌سازى بايد در شرايطى كه دولت در اوج محبوبيت است و اقتصاد در بهترين شرايط به سر مى‌برد صورت بگيرد. وى تاكيد مى‌كند: تنها در اين شرايط است كه حذف يارانه‌ها و خصوصى‌سازى نتيجه مثبت دارد. اين كارشناس اقتصادى مى‌افزايد: وقتى اقتصاد خوب كار نمى‌كند، بانك‌هاى تحت تحميل فرمان‌هاى بى‌منطق مافوق قرار مى‌گيرند، همچنين در زمينه بازپس‌گيرى وام‌هاى خود دچار مشكل مى‌شوند و نيز توليدكنندگان با كمبود نقدينگى مواجه‌اند، خصوصى‌سازى شكل منطقى ندارد. مومنى درباره تاثير نرخ سود بانكى بر عرضه سهام بانك‌ها مى‌گويد: به طور كلى دستكارى نرخ سود بانكى چه در جهت افزايش و چه در جهت كاهش بى‌منطق يك نوع شوك به اقتصاد كشور به شمار مى‌رود. وى مى‌افزايد: واكنش عملى به چنين شوك‌هايى به صورت افت عملكرد اقتصادى ظاهر مى‌شود. مومنى معتقد است: تجربه‌هاى موفق واگذارى نشان مى‌دهد براى يك خصوصى‌سازى مناسب ايجاد فضاى رقابتى ضرورت دارد.

وعده واگذارى تا 3 ماه ديگر

در شرايطى كه تاكنون چندين بار تاريخ عرضه سهام بانك‌ها در بورس اعلام شده و هيچ كدام عملى نشده است مدير عامل سازمان خصوصى‌سازى در آخرين اظهارات خود وعده واگذارى بانك‌ها تا 3 ماه ديگر را مى‌دهد. غلامرضا حيدرى كرد زنگنه باز هم تاريخ دقيق و زمان مشخصى را براى واگذارى اعلام نمى‌كند و مى‌افزايد: واگذارى سهام بانك‌ها به بعد از واگذارى سهام مخابرات و پالايشگاه تبريز موكول شد. وى تاكيد مى‌كند: بعيد است اولين بانك تا يك ماه آْتى عرضه شود.
 دوشنبه 14 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات نو]
[مشاهده در: www.hayateno.ws]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 303]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن