واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: چالشهاي توليد انبوه پوشاك اسلامي زنان
جشنواره بينالمللي زنان سرزمين من يا همان شوي زنده لباس اسلامي زنان در حالي به كار خود پايان داد كه اين سوال همچنان در اذهان باقي ماند كه كشورمان تا توليد انبوه لباسهاي اسلامي براي زنان چقدر فاصله دارد؟
بازار يك ميليارد و چند صد ميليون نفري مسلمانان در سراسر جهان همانند صنايع غذايي حلال، در حوزه صنايع نساجي و پوشاك نيز فرصت طلايي را براي توليدكنندگان اين عرصه به وجود آورده است؛ اما صنايع نساجي و پوشاك كشورمان تا چه حد در زمينه توليد پوشاك اسلامي ويژه بانوان فعال بوده و چقدر با استانداردهاي جهاني و توليدكنندگان لباس در كشورهاي پيشرفته فاصله دارند؟
به گزارش ايسنا، شايد اولين و مهمترين تلاشي كه براي توليد لباسهاي اسلامي زنان به صورت انبوه در كشور انجام شد، مربوط به توليد چادر مشكي بود كه خبر دستيابي كشور به تكنولوژي توليد پارچه چادر مشكي در سال 1385 اعلام و به دنبال آن نيز تبليغات وسيعي در اين زمينه انجام شد، اما پس از گذشت حدودا دو سال از آن زمان و با توجه به وضعيت واحدهاي فعلي، توليد اين پوشش اسلامي در كشور عملا با شكست روبرو شد.
در واقع تجربه توليد چادر مشكي در كشور نشان داد كه ورود به عرصه صنايع نساجي و پوشاك در بازار رقابتي دنياي امروز به سادگي نبوده و بايد با برنامهريزي جامع و دقيق انجام شود.
همچنين تجربه توليد چادر مشكي در كشور نشان داد كه براي ورود به عرصههاي جديد صنعتي همه حمايتها از قبيل تسهيلات، تعرفههاي وارداتي و تبليغات بايد از توليدكنندگان انجام شود و در صورت فقدان يكي از اين حمايتها توليد موفقيت چنداني نخواهد داشت.
اما رئيس هياتمديره انجمن صنايع نساجي ايران در اين زمينه با اشاره به عوامل عدم موفقيت كشور در زمينه توليد لباس اسلامي زنان عنوان ميكند كه
وي با اشاره به همكاري انجمن نساجي با دانشكده طراحي لباس در دانشگاه الزهرا(س)، ميگويد:
محمد مروج همچنين با بيان اينكه برگزاري نمايشگاههايي مانند زنان سرزمين من و عرضه لباسهاي اسلامي زنان هنوز به بخش صنعت مرتبط نشده است، خاطرنشان ميكند:
او ميافزايد:
اين فعال صنعتي در عين حال توضيح ميدهد:
در همين زمينه مشاور استاندار تهران در امور زنان و خانواده نيز به بازديد خود از مجموعه به عنوان بزرگترين توليد و صادركننده پوششهاي اسلامي در تركيه اشاره ميكند و ميگويد:
از سوي ديگر مروج با بيان اينكه صنايع نساجي و پوشاك كشور آمادگي لازم را براي توليد لباسهاي اسلامي بانوان دارند، اضافه ميكند كه
رئيس هياتمديره انجمن صنايع نساجي ايران در ادامه به نكته جالبي نيز اشاره ميكند و ميگويد:
شايد يكي از علتهاي اصلي فقدان مدسازان قابل در كشورمان نبود يك رشته دانشگاهي در اين زمينه و كمكاري دانشگاههاي كشور در زمينه رشتههاي مربوط به طراحي لباس و مدسازي باشد.
رئيس هياتمديره انجمن صنايع نساجي ايران با اشاره به اهميت همكاري بين مدسازان و صنعت نساجي و پوشاك اظهار ميكند:
وي در عين حال به ضعف كشور در زمينه پرورش مدسازان اشاره ميكند:
در پايان ميتوان روي اين نكته تاكيد كرد كه در دنياي امروز گرههاي سختي بين فرهنگ و صنعت ايجاد شده است كه جدايي اين دو را از هم مشكل و در بسياري از موارد غيرممكن كرده است.
گروهي از كارشناسان معتقدند كه در صورت غفلت ما، توليدكنندگان و صنايع نساجي و پوشاك غربي و غيراسلامي همچنان اين بازار را در دست داشته، علاوه بر سود سرشار اقتصادي براي خود، در زمينههاي مباحث ملي ما نيز چالشهايي ايجاد ميكنند.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 376]