تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815078799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كتاب «پيامبران دولتمرد» با هدف شناخت الگوي حكومتي مورد تأييد قرآن منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كتاب «پيامبران دولتمرد» با هدف شناخت الگوي حكومتي مورد تأييد قرآن منتشر شد
گروه سياسي: كتاب «پيامبران دولتمرد» با هدف مدل‌شناسي و شناخت الگوهاي حكومتي مورد تأييد قرآن از سوي مركز پژوهش‌‌هاي مجلس شوراي اسلامي منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به نقل از دفتر اطلاع‌رساني مركز پژوهش‌ها مجلس، دفتر مطالعات فرهنگي اين مركز در اين كتاب، مدل‌هاي حكومت ديني را با استناد به حكومت پيامبران مورد بررسي قرار داده است.

دكتر سيد‌محمد علي ديباجي نويسنده اين كتاب حكومت حضرت يوسف (ع) را مدلي براي اقتصاد مبتني بر شناخت، حاكميت حضرت موسي (ع) را مدلي براي دولت كارآمد، مصلح و انقلابي، حكومت‌هاي طالوت، حضرت داوود(ع) و حضرت سليمان (ع) را مدلي براي تعامل‌، عدالت و توسعه و حاكميت پيامبر اسلام (ص) را مدل جامع حكومت ديني ناميده و در هر زمينه به تشريح جزئيات مربوطه پرداخته است.

اين كتاب تصريح مي‌كند كه قرآن به مسئله حكومت در زواياي مختلف حوزه انساني توجه داشته است و به همين دليل آشنايي با مباحث حكومتي و كشف مدل‌هاي آن در قرآن كريم نه تنها به تعميق حكومت‌هاي بشري كمك مي‌كند بلكه مي‌تواند الگويي براي ايجاد حكومت همراه با توصيه‌هاي الهي باشد.

نويسنده اين كتاب تأكيد مي‌كند كه جامعه پيامبر اسلام (ص) امت واحده ناميده شده اما داراي احزاب بوده است و قرآن و پيامبر اكرم (ص) بين پذيرش واقعيت اجتماعي احزاب با تأييد اعتقادي آنها تفكيك قائل شده‌اند و به همين دليل بايد احزاب را به عنوان پديده اجتماعي شناخت و به گونه‌اي عمل كرد كه حزب خدا غالب شده و غلبه از مسلمانان باشد؛ غلبه‌اي كه به مدد ايمان و عمل صالح فردي و اجتماعي حاصل شود و نه بر اساس ظلم و زور.

وي افزود: حكومت پيامبر اسلام (ص) يك حكومت مردم‌‌گرا و دين‌محور بود اما از جنبه‌هاي مختلفي با حكومت‌هاي دمكراتيك امروزي تفاوت داشت.

ديباجي همچنين تأكيد كرد كه پيامبر اسلام (ص) از همه تجارب حكومت‌هاي معاصر خود در تأسيس مدينه‌النبي (ص) بهره برد و به دليل اخلاق نيك خود محبوبيت مردمي داشت و به دليل دخالت‌دادن همگان در اداره اجتماع، مدلي عالي از مديريت منابع انساني را به نمايش گذاشت.

وي تصريح كرد كه كتاب پيامبران دولتمرد در پي آن است تا با نگاهي نو به حكومت ديني از منظر قرآن كريم، ادبيات جديدي را به منظور تبيين حكومت در جامعه دين‌مدار مطرح كند.

ديباجي افزود: اين نگاه تنها به مدل‌شناسي و شناخت الگوهاي حكومتي مورد تأييد قرآن متمركز شده و مؤلفه‌هاي آن را معرفي مي‌كند بدان‌سان كه با همه معتقدات مذاهب اسلامي بتوان آن را باور كرد.
 دوشنبه 14 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن