تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830960006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اصلاح وپيشگيري ازعيوب انكساري چشم


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: عیب‌های انکساری چشم کدام‌اند :

1- نزدیک بینی :

در نزدیک بینی، قطر جلو به عقب چشم بزرگ تر از عادی است و تصاویر اشیاء بی‌نهایت جلوتر از شبکیه‌ي چشم تشکیل و تار دیده می‌شود. بنا بر این شخص نزدیک بین مجبور است اشیاء را به چشم نزدیک کند تا بهتر ببیند.

2- دور بینی :

در دور بینی تصویر اشیاء موجود در بی نهایت به طور مجازی در پشت کره‌ي چشم تشکیل می‌شود و بنا بر این شخص مجبور است با تغییر تطابق عدسی چشم، قدرت عدسی چشم را بالا ببرد و تصویر را روی شبکیه تنظيم کند. اگر میزان دور بینی از میزان تطابق چشم بیشتر باشد شخص واضح نمی بیند و بایستی از عدسی همگرا استفاده کند .

3- آستیگماتیسم :

در آستیگماتیسم معمولا شکل قرنیه و یا عدسی چشم کروی نبوده و در نصف النهار‌های مختلف قدرت دیوپتری چشم متفاوت است و بایستی از عدسی‌های استوانه ای شکل استفاده شود. آستیگماتیسم انواع مختلف دارد .

4- پیر چشمی :

پیر چشمی معمولا بالای سن 40 سال شروع می‌شود و علت آن کم شدن قدرت تطابق عدسی چشم است. معمولا عدسی چشم برای فواصل نزدیک تطابق کرده و قدرت خود را افزایش می‌دهد. ولی در پیر چشمی به علت کاهش قدرت تطابق چشم، اشیاء نزدیک ناواضح می‌شوند .

5- آستیگماتیسم نامنظم:

در این حالت سطح قرنیه یا عدسی چشم، مثل شیشه‌ي مواج نا منظم بوده و تصاویر مبهم تشکیل می‌دهد و تنها راه آن استفاده از لنز‌های سخت است .

6- قوز قرنیه یا کراتوکونوس :

قوز قرنیه یا کراتوکونوس حالتی است که معمولا به طور ارثی، قرنیه‌ي چشم مخروطی شکل است و با عینک اصلاح نمی شود. جهت درمان در مراحل اولیه از عینک و لنز سخت و در مراحل خیلی پیشرفته از پیوند قرنیه استفاده می‌شود. اخیرا با استفاده از ریبوفلاوین و اشعه اولترا ویوله برای جلوگیری از پیشرفت آن تلاش‌هایی صورت گرفته است. گذاشتن حلقه‌های چشمی برای کاهش قوز قرنیه تا حد زیادی نا موفق بوده است .

روش‌های مناسب یرای اصلاح عیب‌های انکساری:

ساده‌ترین و در دسترس‌ترین روش اصلاح عیوب انکساری استفاده از عینک است .برای نزدیک بینی از عینک‌های واگرا و برای دور بینی از عدسی‌های همگرا استفاده می‌شود. برای آستیگماتیسم نا منظم و قوز قرنیه از لنز‌های سخت داخل چشمی استفاده می‌شود .

عینک در عین در دسترس بودن و ساده بودن معایب بسیاری دارد که در دنباله بحث می‌آید ولی به طور خلاصه ایجاد عدم تحرک ایجاد محدودیت در میدان بینایی، ایجاد تصاویر کوچکتر یا بزرگتر از واقعی و پیشرفت نزدیک بینی در کودکان از معایب آن است .




لنز‌های سخت و نرم :

لنز‌های سخت و نرم از جنس پلیمر‌های خاصی هستند و به صورت ورقه‌های نازک روی قرنیه‌ي چشم قرار گرفته و دید را اصلاح می‌کنند. لنز‌های نرم به صورت ساده، رنگی، پانسمانی، پروستتیک برای پوشاندن لکه‌های چشم، توریک برای آستیگماتیسم‌های منظم وجود دارند. لنز‌های نرم معایب زیادی دارند. از جمله در صورت عدم مراقبت کافی امكان عفونت و زخم قرنیه وجود دارد. لنز‌های نرم نمی‌توانند جلوی پیشرفت نزدیک بینی را بگیرند و معمولا برای خوابیدن مناسب نیستند و اغلب محدودیت عبور اکسیژن دارند .

انواعی از لنز‌های نرم وجود دارند که یکبار مصرف یا کوتاه مصرف اند ولی متاسفانه به غلط به مدت طولانی مصرف شده و باعث عوارض فراوان می‌شوند. این نوع لنز‌ها معمولا در بسته‌های پلاستیکی و به صورت پلیستر هستند و به خانواده‌ها هشدار داده می‌شود که مواظب باشند از این لنز‌ها به صورت لنز‌های طولانی مدت استفاده نکنند .

لنز‌های سخت:

بهترین نوع این لنز‌ها، لنز‌هایی هستند که از خودشان اکسیژن زیادی عبور می‌دهند. این لنز‌ها کیفیت اپتیکی بالایی دارند و دید را به خوبی اصلاح می‌کنند. به خصوص در کسانی که آستیگماتیسم شدید و نا منظم دارند و همچنين در کسانی که قوز قرنیه دارند این لنز‌ها بسیار موثرند .

حسن این لنز‌ها این است که عفونت یا عوارضی مثل زخم قرنیه در آنها نایاب بوده و اصولا کم عارضه هستند. محدودیت میدان دید ایجاد نمی کنند و به خوبی منطبق می‌شوند و حتی می‌توان بعضی انواع آنهارا مثل ماده بوستون XO تا 1 ماه شبانه روز استفاده کرد. عیب آنها این است که اولا مدتی برای عادت کردن لازم دارند ثانیا در محیط پرگرد و خاک، چشم را تحریک می‌كنند .

روش ارتوکراتولوژی:

روش ارتوکراتولوژی روشی ست که در آن نوعي لنز سخت با عبور اکسیژن زیاد طراحی شده و به طور شبانه در چشم قرار می‌گیرد. در طی شب اثری مثل مهر برجسته ويا جای کفش عاجدار روی برف در روی اپی تلیوم قرنیه ایجاد کرده و صبح که بیمار لنز را از چشم خارج می‌کند دید او اصلاح شده و تا 48 ساعت خوب می‌بیند. این روش مورد تایید FDA آمریکا قرار گرفته و سالم، موثر و بازگشت پذیر توصیف شده است. یک روش بی عارضه و سالم به خصوص برای دید کودکان است. این روش برای نزدیک بینی کمتر از 6 و آستیگماتیسم کمتر از 5/1 مفید است. حسن این روش این است که در طی روز چشم بدون عینک و لنز خوب می‌بیند. میدان بینایی طبیعی و خوب است و شخص به راحتی تحرک دارد و می‌تواند بدود، شنا کند، اسکی کند و غیره .

یک حسن بزرگ روش اورتوکراتولوژ ی پیشگیری از پیشرفت نزدیک بینی در کودکان است. این روش در ایران به لنز‌های شارژ کننده شبانه چشم معروف است .

جراحی‌های رفراکتیو :

در این روش‌ها قسمتی از قرنیه تراشیده شده و عیب انکساری چشم اصلاح می‌شود. متداول ترین انواع آن لیزیک، لازک، PRK و اپی لیزیک است. در نوع دیگری از آنها لنز‌هایی برای اصلاح بینایی در داخل جشم تعبیه می‌شوند .

در لیزیک یک ورق به اندازه‌ي 100 تا 160 میکرون از سطح قرنیه برداشته شده و سپس قرنیه با لیزر به اندازه لازم تراشیده شده و سپس ورقه برداشته شده به جای خود برگردانده می‌شود. در لازک فقط اپیتلیوم سطحی برداشته شده و لیزر انجام می‌شود و سپس اپی تلیوم به جای خود بر می‌گردد. در PRK اپیتلیوم برداشته شده و لیزر انجام می‌شود و یک لنز پانسمانی به مدت چند روز روی قرنیه گذاشته و سپس برداشته می‌شود. امروزه با وجود ماده میتومايسين که مانع کدورت قرنیه می‌شود، لازک و PRK متداول ترند. در ضمن دستگاه‌های جدید خیلی دقیق تر بوده و این روش‌ها کمتر عارضه می‌دهند. برای انجام این اعمال حتما چشم‌ها باید معاینه دقیق شوند، ضخامت قرنیه اندازه گیری شود و کافی باشد، توپوگرافی و اسکن قرنیه، مناسب باشد و شخص قوز قرنیه نداشته باشد. در ضمن سن بیمار بالای 18 سال و شماره چشم حد اقل 1 سال تغییر نکرده باشد. آمار نشان می‌دهد که حدود 6/1 میلیون انسان در جهان دچار نزدیک بینی هستند. در نزدیک بینی‌های بالای 6 خطر کندگی پرده شبکیه، آب مروارید و آب سیاه بیشتر است .نزدیک بینی اصلاح نشده کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد، هزینه اقتصادی را افزایش می‌دهد و توانایی آموزشی کودکان را کم می‌کند. میوپی در آمریکا جزء بیماری‌های قابل اصلاح است. در تایوان و هنگ‌کنگ 10درصد مردم نزدیک بین هستند. سازمان بهداشت جهانی میوپی اصلاح نشده را یکی از 5 اولویت برای اصلاح نابینایی قابل پیشگیری اعلام کرده است ( تا سال 2020) عینک می‌تواند در کودکان باعث افزایش طول آکسیال (AXIAL) چشم شده و موجب بالا رفتن نمره‌ي چشم (افزایش نزدیک بینی ) شود. ولی همچنان عینک یک وسیله‌ي موثر و مفید برای اصلاح بینایی می‌باشد. مطالعات نشان می‌دهد که محرومیت چشم از دید باعث دراز شدن کره چشم به صورت طولی و در نتیجه ایجاد میوپی مي‌شود. اصولا تصاویر ناواضح در دراز مدت باعث دراز شدن کره چشم و نزدیک بینی می‌شوند. وجود تصاویر واضح روی رتین (شبکیه ) برای تکامل رفراکتیو ( انکساری) نرمال، لازم و اساسی است. دکتر ارل اسمیت PHDوOD از دانشگاه هوستون آمریکا در بررسی که انجام داده، اعلام می‌کند که دید محیطی در تکامل رفراکتیو "فوا" (نقطه مرکزی دید)، در شبکیه موثر است و محرومیت محیطی شبکیه از تصاویر واضح می‌تواند باعث افزایش میوپی (نزدیک بینی) در ناحیه‌ي "فوا" (نقطه مرکزی دید) شود. محیط شبکیه خود به خود می‌تواند نرمال شدن نمره چشم را تنظیم کند .

تغییرات محیطی و اختلالات انکساری محیطی عینک باعث جلوگیری از تنظیم نرمال شدن نمره چشم ذر ناحیه "فوا" مي‌گردد. زیرا یک عدم فوکوس هیپرمتروپیک (عدم تجمع نور به حالت دور بینی) در محیط ایجاد می‌کند.

اگر نمره‌ي فرد نزدیک بین را نیز کمتر بدهیم هم نمی‌تواند این اختلالات محیطی را رفع کند.

در مورد لنز‌های سخت (GP ) مطالعه نشان مي‌دهد، 70 درصد بچه‌های نزدیک بین که با آن فیت شده اند، به خوبی و به طور دائمی با این لنز منطبق شده و به آن عادت کرده‌اند .

دکتر والین در یک بررسی اعلام می‌دارد، لنز سخت سیر پیشرفت نزدیک بینی را به شدت کند می‌کند .

دکتر پاول جو و دکتر بوبلوم "PHD" از دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ در یک مطالعه نشان دادند تغییر متوسط طول چشم در گروه استفاده کننده از لنز اورتوکراتولوژی (لنز شارژ کننده شبانه چشم) در مدت 2 سال (14 درصد میلی‌متر) یعنی معادل (39 درصد دیوپتر) بوده و در گروه کنترل (27درصد میلی‌متر) یعنی (75درصد دیوپتر) بوده است. پس اورتوکراتولوژی با شدت قابل ملاحظه ای از طویل شدن طول اکسیال (جلو به عقب) کره چشم جلوگیری کرده است. به طور کلی پیشرفت نزدیک بینی در گروه اورتوکراتولوژی نسبت به گروه عینک 2/1 بوده است (توضیح: اورتوکراتولوژی استفاده از نوعی لنز شبانه است که باعث اصلاح دید شده و در طول روز چشم بدون عینک و لنز خوب می‌بینید). این تفاوت نشان می‌دهد که اورتوکراتولوژی می‌تواند به عنوان وسیله ای برای کاهش پیشرفت نزدیک بینی مورد استفاده قرار گیرد.

بدین ترتیب متاسفانه نمی‌توان گفت که عینک بهترین وسیله برای اصلاح بینایی، به خصوص در کودکان است. ولی باوجود محدودیت‌های روش‌های دیگر، هنوز عینک برای بسیاری از افراد بهترین وسیله است .

لنز‌های GP (لنز‌های سخت عبور دهنده اکسیژن) و لنزهای اورتوکراتولوژی (لنز شارژ کننده شبانه چشم) نسبت به عینک مزایای زیر را دارند :

1- جلوگیری از پیشرفت نزدیک بینی در کودکان به دلایل ذکر شده بالا .

2- تشکیل اندازه واقعی تصویر در چشم .( در نزدیک بینی، با عینک تصویر کوچک‌تر از اندازه واقعی و در دوربینی بزرگتر از اندازه واقعی دیده می‌شود).

3- اندازه‌ي چشم از پشت عینک نزدیک بین کوچک‌تر و از پشت عینک دوربین بزرگ تر از واقعی است .

4- شخص عینکی فقط از مرکز عینک دید واضح دارد. برای داشتن دید واضح به جاي چرخاندن کره چشم، مجبور است سر خود را بچرخاند.

5- میدان دید افراد عینکی محدود است و این به خصوص برای رانندگی خطر ناک است. در مورد لنز این محدودیت میدان دید وجود ندارد.

6- تحرک انسان بخصوص کودکان، با لنز و به خصوص با اورتوکراتولوژی، کاملا طبیعی است ولی با عینک محدودیت تحرک وجود دارد.

7- عینک می‌تواند در سنین رشد روی پل بینی و اطراف چشم اثر گذاشته و در زیبایی فرد تاثير منفی بگذارد.

با وجود همه این مسائل، به علت محدودیت‌های خاص، هنوز عینک یک وسیله‌ي موثر و مفید برای بسیاری بیماران است. ولی لنز‌های سخت "GP" و اورتوکراتولوژی و جراحی‌های رفراکتیو (لیزیک، لازک و غیره) ارجحیت‌های بسیاری دارند





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 725]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن