واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: در ديدار بشار اسد با ايشان صورت گرفت تأكيد رهبر انقلاب بر استحكام روابط تهران-دمشق
رهبر معظم انقلاب بر استحكام روابط بسيار خوب ايران و سوريه تاكيد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي ديروز در ديدار بشار اسد رئيس جمهور سوريه و هيئت همراه ضمن ارج نهادن بر روابط مستحكم و بسيار خوب دو كشور تاكيد كردند: مرحوم حافظ اسد، پايه مستحكمي را براي روابط ايران و سوريه بنا گذاشت كه با وجود تلاش هاي فراوان به منظور ايجاد خلل، اين روابط خوب همچنان ادامه دارد.
ايشان خطاب به رئيس جمهور سوريه افزودند: شما هم همان روش مرحوم حافظ اسد را ادامه داده ايد و روابط خوب كنوني دو كشور نتيجه ادامه اين مسير است.
رهبر انقلاب اسلامي جايگاه جمهوري اسلامي ايران و سوريه را بسيار بهتر از گذشته ارزيابي و خاطرنشان كردند: سوريه و ايران در مسائل منطقه اي و بين المللي به موفقيت هاي خوبي دست يافته اند.
حضرت آيت الله خامنه اي اظهار اميدواري كردند سفر رئيس جمهور سوريه به تهران و توافق هاي انجام شده، موجب گسترش بيش از پيش روابط دو كشور در همه زمينه ها شود.
در اين ديدار كه دكتر احمدي نژاد رئيس جمهور نيز حضور داشت، بشار اسد نيز با تاكيد بر اين كه روابط تهران و دمشق مستحكم و استراتژيك است، گفت: بسيار خرسندم كه اين ديدار در شرايطي انجام مي شود كه ما از يك طرف شاهد موفقيت هاي بزرگ مقاومت اسلامي در لبنان و استحكام جايگاه حماس در فلسطين هستيم و از طرف ديگر دشمنان ما در موقعيت بسيار ضعيف تر از گذشته قرار دارند.
وي همچنين مذاكرات خود با رئيس جمهوري اسلامي ايران را بسيار سودمند و مفيد خواند.
نشست مشترك دو رئيس جمهور
رئيسان جمهور ايران و سوريه روز شنبه در نشست مشتركي كه در نهاد رياست جمهوري داشتند بر ادامه مسير مشتركي كه تاكنون داشتند تاكيد كردند.
احمدي نژاد و اسد در همين رابطه به تغيير شرايط به نفع مردم و مقاومت در لبنان، فلسطين و عراق اشاره كرده و تصريح كردند و خواستار عدم دخالت دشمنان در اوضاع داخلي آن ها شدند.
رئيس جمهور كشورمان در اين نشست روابط ايران و سوريه را خوب و رو به پيشرفت دانست و گفت: تاكنون تصميمات مناسبي براي تقويت روابط دو جانبه و منطقه اي گرفته شده است و ضروري است با ترسيم چشم انداز توسعه همكاري ها براي آينده مسير مشتركي را كه انتخاب كرده ايم با حفظ هماهنگي و همكاري مضاعف ادامه دهيم.
وي با اشاره به اهداف برخي كشورها براي ايجاد فاصله بين ايران و سوريه گفت: اين عده قطعاً اشتباه مي كنند و ايران و سوريه همواره در كنار هم خواهند بود.
دكتر احمدي نژاد خاطرنشان كرد: شرايط امروز با سال هاي گذشته كاملاً متفاوت است و حتماً بايستي با استفاده از تجربيات گذشته برنامه هماهنگ و جامعي را براي آينده روابط خود، ترسيم كنيم.
رئيس جمهور تاكيد كرد: امروز شرايط به گونه اي شده است كه آزادي همه سرزمين هاي اشغالي، بازگشت فلسطينيان، تشكيل دولت فلسطيني و اضمحلال رژيم صهيونيستي در نزد افكار عمومي يك هدف خارج از دسترس به شمار نمي رود.
بشار اسد: با جديت تحكيم روابط را پيگيري مي كنم
رئيس جمهور سوريه نيز در اين نشست با تاكيد بر اين كه براي دمشق تحكيم و گسترش همپيماني با تهران حائز اهميت است گفت: سوريه با جديت تقويت و تحكيم روابط با تهران را پيگيري مي كند.
بشار اسد تاكيد كرد: سوريه قويا پيرامون مواضع، همكاري ها و هماهنگي هاي خود با ايران ايستاده و هرگز هيچگونه تغييري در آن ايجاد نخواهد شد.
رئيس جمهور سوريه در ادامه اوضاع لبنان را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان كرد: تبادل اسراي لبناني از دستاوردهاي نيروي مقاومت و حاصل ناكامي آمريكا و همپيمانان آنان در منطقه بود.
وي افزود: رژيم صهيونيستي با آمريكا همچنان در حال توطئه در منطقه هستند و بايد در اين زمينه هوشيار بود.
حامل هيچ پيامي از غربي ها نيستم
اسد در كنفرانس خبري مشترك با احمدي نژاد هم از اشتباه برخي رسانه ها كه سفر وي را در چارچوب ميانجيگري در موضوع هسته اي ايران مطرح كرده اند ياد كرد و گفت: اين در حالي است كه سفر من صرفا براي تحكيم روابط بوده و حامل هيچگونه پيامي از سوي مقامات غربي براي جمهوري اسلامي نبوده و نيستم.
وي كه در پايان سفر دو روزه اش به تهران در ميان خبرنگاران قرار گرفته بود افزود: سفر من به تهران در چارچوب برنامه هسته اي ايران نبوده است ولي ما در بخشي از مذاكرات خود در ارتباط با موضوع هسته اي ايران صحبت كرديم و اين يك روال معمول است و در ديدارهاي قبلي نيز كه مقامات دو كشور با يكديگر انجام مي دادند، در بخشي از مذاكرات به مساله موضوع هسته اي ايران مي پرداختند.
بشار اسد تصريح كرد: برنامه اين سفر از قبل از ديدار اخيرم از فرانسه برنامه ريزي شده بود و بنابراين به اين سفر در ارتباط با موضوع خاص هسته اي ايران نيامده ام.
رئيس جمهور سوريه اظهار داشت: زماني كه در فرانسه بودم درخواستي به عنوان اين كه ما ميانجيگري كنيم ارايه نشد، ولي با توجه به روابط خوبي كه بين جمهوري اسلامي ايران و سوريه وجود دارد از ما خواستند كه به عنوان دوست جمهوري اسلامي نقشي را در اين ارتباط ايفا كنيم، نقشي كه صلاحيت آن را در ابعاد مختلف داريم.
بشار اسد ادامه داد: زماني كه در فرانسه بوديم به فرانسوي ها موضع كامل سوريه را در ارتباط با موضوع هسته اي جمهوري اسلامي اعلام كرديم و گفتيم كه موضع سوريه در ارتباط با موضوع هسته اي ايران مستند بر موافقت نامه ها و معاهدات بين المللي است و تاكيد بر آن داشتيم كه گفت وگو تنها راه حل اين مشكل است.
محورهاي هفتگانه
توافق ايران و سوريه
پيش از بدرقه بشار اسد در پايان سفر دو روزه وي به تهران كه با حضور احمدي نژاد صورت گرفت، رئيسان جمهور دو كشور با انتشار بيانيه اي بر توافق تهران و دمشق در هفت محور زير تاكيد كردند:
1- درخصوص مساله خاورميانه، طرفين استمرار سياست هاي اشغالگري و شهرك سازي و تهاجم رژيم صهيونيستي عليه مردم بي پناه فلسطين در سرزمين هاي اشغالي را محكوم نمودند.
2- در جريان اين ديدار جمهوري اسلامي ايران دفاع از حقوق ملت سوريه را در بازپس گيري سرزمين اشغالي جولان به طور كامل، مورد تاكيد قرار داد.
3- همچنين طرفين وضعيت صحنه فلسطين را مورد بحث قرار دادند و بر ادامه تلاش ها جهت تحقق آشتي ملي فلسطيني به عنوان تضمين كننده حقوق ملت فلسطين در امر بازگشت و تشكيل دولت مستقل فلسطيني بر سرزمين فلسطين به پايتختي قدس تاكيد نمودند.
4- طرفين بر اهميت تحقق امنيت، ثبات و حمايت از اقدامات سياسي به منظور تحقق آشتي ملي ميان اقشار مختلف مردم عراق و خروج نيروهاي بيگانه از عراق به منظور تضمين وحدت ملي، سرزميني، حاكميت و استقلال اين كشور تاكيد نمودند.
5- درخصوص لبنان، طرفين خرسندي خود را از تحولات مثبتي كه لبنان از زمان توافق دوحه شاهد آن است ابراز نموده و بر حمايت خود از روند توافق ملي لبنان و حق مردم لبنان در مقاومت عليه تجاوزهاي مكرر رژيم صهيونيستي عليه حاكميت لبنان و بازگرداندن بخش هاي باقي مانده اراضي اشغالي تاكيد نموده و از جامعه بين المللي درخواست نمودند كه اقداماتي را در جهت ممانعت از ارتكاب اين تجاوزات به عمل آورد.
6- طرفين در اين ديدار پرونده هسته اي ايران را مورد بحث قرار داده و اعتقاد راسخ خويش را نسبت به اين امر كه براساس گزارش اخير مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي و تاكيد ايشان بر مسالمت آميز بودن برنامه هسته اي ايران، اين پرونده بايد در آژانس بين المللي انرژي اتمي پيگيري شود، ابراز نمودند.
طرفين همچنين بر ضرورت يافتن راه حل سياسي از طريق گفت وگو در جهت حفظ حقوق ثابت جمهوري اسلامي ايران به عنوان عضو معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي و استفاده مسالمت آميز از انرژي هسته اي تاكيد كرده و ضرورت محترم شمردن تصميمات و سياست هاي كشورهاي عضو معاهده از جمله حق جمهوري اسلامي ايران در برخورداري از چرخه توليد سوخت هسته اي را خاطرنشان كردند.
7- طرفين همچنين بر اعتقاد راسخ خويش مبني بر ضرورت قرار دادن منطقه خاورميانه به عنوان منطقه عاري از سلاح هاي كشتار جمعي و به ويژه سلاح هسته اي تاكيد نموده و نظر جامعه بين المللي را نسبت به سلاح هسته اي رژيم صهيونيستي كه موجب تهديد صلح و امنيت بين المللي است جلب نموده و بر ضرورت اقدام نهادهاي مسئول بين المللي در جهت برداشتن گام هاي سريع به منظور رويارويي با اين تهديد تاكيد مي نمايد.
بشار اسد ديروز در ديدارهاي جداگانه با منوچهر متكي و سعيد جليلي ديدار و گفت گو كرد.
منوچهر متكي در اين ديدار مناسبات تهران-دمشق را هوشمندانه دانست و سفر بشار اسد به تهران را موجد فضاي تازه اي در مناسبات دو كشور دانست.
بشار اسد هم با اظهار رضايت از روابط تهران و دمشق، افزايش مشورت هاي سياسي و همكاري هاي اقتصادي را موجب تقويت و تعميق هر چه بيشتر مناسبات دو جانبه توصيف كرد.
سعيد جليلي هم در ديدارش با بشار اسد كه وليد معلم وزير خارجه سوريه هم حضور داشت ضمن راهبردي خواندن روابط ايران و سوريه از آن به عنوان نمونه اي بارز از تعاملات عميق و گسترده دو كشور نام برده و تاكيد كرد آثار مثبت روابط راهبردي دو كشور در طول سه دهه گذشته بر صلح و ثبات منطقه انكارناپذير است.
رئيس جمهور سوريه نيز در اين ديدار با اشاره به اين كه روابط ايران و سوريه محدود به مقطع زماني خاص و يا موضوع معيني نيست؛ بر اهميت همكاري هاي دو كشور در عرصه منطقه اي و بين المللي تاكيد كرد.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]