تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817091914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك كارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با آفتاب: سوريه برخلاف روش سياسي ايران عمل مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: يك كارشناس مسائل خاورميانه در گفتگو با آفتاب: سوريه برخلاف روش سياسي ايران عمل مي‌كند
حضور نيروهاي راديكال‌تر در اسرائيل به نفع ايران است. در واقع احمدي‌نژاد دوست دارد تا در آمريكا نيز جمهوري‌خواهان به قدرت برسند. به اين دليل كه معتقد است با حضور مك كين بيشتر مي‌توانيم وحدت و انسجام خودمان را حفظ كنيم ولي اوباما از طريق نرم‌افزاري با ايران برخورد مي‌كند كه موجب تشتت خواهد شد.
آفتاب: در شرايطي بشار اسد رئيس جمهور سوريه براي سفر دو روزه عصر روز شنبه، دوازدهم مردادماه وارد تهران شد كه ساعاتي قبل از ورودش «محمد سليمان» مشاور امنيتي وي و مسئول برقراري ارتباط با حزب‌ الله به ضرب گلوله يك تك تيرانداز كشته شد. اين سومين سفر بشار اسد به تهران در زمان رياست جمهوري محمود احمدي‌نژاد محسوب مي‌شود هر چند كه در اولين سفر رئيس جمهور سوريه به تهران استقبال از وي در خيابان فلسطين موجب رنجش طرف سوري شد ولي رابطه گسترده ايران و سوريه و نقشي كه اين كشور به عنوان پل ارتباطي ايران با نيروهاي مقاومت در لبنان و فلسطين ايفا مي‌كند، غيرقابل كتمان است.

رئيس جمهور سوريه در حالي به تهران سفر مي‌كند كه ايران به خاطر پرونده هسته‌اي خود تحت فشار غرب قرار گرفته است و سوريه با ميانجيگري تركيه چهارمين دور مذاكرات غيرمستقيم با رژيم صهيونيستي را پشت سر مي‌گذارد كه به ادعاي مطبوعات اين رژيم مذاكرات از پيشرفت‌هاي چشمگير برخوردار بوده‌است كه اين موضوع مي‌تواند برروي تحولات منطقه تاثير جدي داشته باشد.

به منظور بررسي تاثيرات مذاكرات غيرمستقيم سوريه با رژيم صهيونيستي و اثر آن بر سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران با دكتر «سيد محمد صادق الحسيني»، كارشناس مسائل خاورميانه و تحليلگر جهان عرب به گفت‌وگو پرداخته‌ايم.

بشار اسد طي گفت‌وگويي با لوموند اعلام كرد سوريه آماده صلح با رژيم صهيونيستي است. با توجه به شرايط منطقه تا چه اندازه صلح مابين سوريه و رژيم صهيونيستي امكان‌پذير است؟

در دولت جورج بوش به هيچ عنوان صلح سوريه با رژيم صهيونيستي امكان‌پذير نيست. طي ملاقاتي كه چند ماه پيش با حضور افرادي از سطح منطقه با اقاي بشار اسد داشتيم. آقاي اسد گفت كه در دوره بوش صلح با رژيم صهيونيستي امكان‌پذير نيست و هر اتفاقي كه بخواهد در اين مورد روي دهد بايد با ضمانت دولت آينده آمريكا باشد. در واقع بدون ضمانت دادن آمريكا مذاكره مستقيم با دولت اسرائيل را قبول نخواهيم كرد.

بايد اين نكته را در نظر داشته باشيم كه حكومت فعلي بوش قابليت و صلاحيت ضمانت دادن را ندارد. نكته ديگري كه مي‌توان به آن اشاره كرد به پايان رسيدن عمر دولت ايهود اولمرت است.

اين

” آنچه از مذاكرات بين سوريه و اسرائيل باقي خواهد ماند چيزي مانند «وديعه رابين»‌است هر چند كه مي‌توان آن را «خطيئه المرت» تلقي كرد.... “

رژيم در آستانه برگزاري انتخابات زودرس قرار دارد و اين احتمال وجود دارد كه دولت جديد با رهبري حزب ديگري تشكيل شود. به هر حال دولت اولمرت رفتني است و آنچه از مذاكرات بين سوريه و اسرائيل باقي خواهد ماند چيزي مانند «وديعه رابين»‌است هر چند كه مي‌توان آن را «خطيئه المرت» تلقي كرد. به نظر مي‌رسد كه هدف اولمرت در اين مدت كوتاه رسيدن به صلح با سوريه نيست و تنها به دنبال گذراندن عمر كوتاه دولت خود است.

آيا اوباما خواهد توانست با رسيدن به قدرت ضمانت لازم را براي مذاكرات صلح به سوريه ارائه كند؟

معتقدم كه در آن زمان شرايط خطرناك‌تر خواهد شد. هر چند كه اوباما مي‌تواند تغيير جدي در سياست آمريكا در قبال منطقه خاورميانه به وجود بياورد ولي به هيچ عنوان توان لازم را جهت ارائه ضمانت‌هاي مورد نظر نخواهد داشت.

در واقع اوباما نمي‌تواند چنين جسارت بزرگي در تاريخ آمريكا مرتكب شود و از شجاعت لازم برخودار نيست. البته نمي‌توان اين موضوع را فقط به دليل ضعف اوباما تلقي كرد بلكه با توجه به تاريخچه رابطه سنتي دموكرات‌ها با صهيونيست‌ها كه ارتباط نزديكتري به نبست جمهوري‌خواهان برخوردار هستند وي نخواهد توانست اين رابطه را به آساني تغيير دهد.

البته بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه جمهوري‌خواهان همواره با سلاح و جنگ به دنبال تغييرات هستند ولي دموكرات‌ها به صورت نرم‌افزاري وارد

” هر چند كه اوباما مي‌تواند تغيير جدي در سياست آمريكا در قبال منطقه خاورميانه به وجود بياورد ولي به هيچ عنوان توان لازم را جهت ارائه ضمانت‌هاي مورد نظر نخواهد داشت. ... “

خواهند شد به همين دليل اوباما تنها بازيگر خواهد بود تا اينكه بتواند ضمانت‌هاي لازم را ارائه كند.

حسين شريعتمداري طي گفت‌وگو با شرق‌الاوسط چاپ لندن گفته‌اند كه در صورتي كه سوريه با اسرائيل به صلح دست پيدا كنند روابط ايران با سوريه شاهد تغييرات اساسي خواهد بود. به نظر شما اين تغيير رويه چه تاثيري بر روي دو كشور خواهد داشت؟

هماهنگي بسيار جدي، قوي و عميق بين دولتمردان ايراني و سوريه وجود دارد. البته دولتمردان ايراني هرچند كه با نحوه برخورد سوريه با رژيم صهيونيستي اختلاف نظر جدي دارند ولي شرايط به اين شكلي نيست كه آقاي شريعتمداري مطرح كرده‌اند. در واقع ايران نه تنها از مذاكرات سوريه با رژيم صهيونيستي نگراني ندارد بلكه به دنبال تغيير رويه اساسي با سوريه نيز نيست.

مقامات ايراني مي‌دانند كه بشار اسد يك «تقيه سياسي» را دنبال مي‌كند. در واقع اسد توان لازم را در جهت حركت برخلاف مصالح عمومي جهان عرب و ميراث حافظ اسد ندارد. ميراث حافظ اسد مي‌گويد رژيم صهيونيستي به دنبال صلح عادلانه و دائمي نيست بنابراين بگذاريم هزينه مقاومت در برابر صلح را آنها بپردازند. به هر حال سوريه برخلاف روش سياسي ايران عمل مي‌كند و اين روش نيز براي آنها نتيجه‌بخش بوده است.

پس از سقوط اولمرت و متعاقب آن حزب كاديما شرايط براي به قدرت رسيدن گروه‌هاي راديكال رژيم صهيونيستي فراهم شده است. آيا اين شرايط معادلات منطقه را پيچيده‌تر نخواهد كرد؟

حضور نيروهاي راديكال‌تر در اسرائيل به نفع ايران است. در واقع احمدي‌نژاد دوست دارد تا در آمريكا نيز جمهوري‌خواهان به قدرت برسند. به اين دليل كه معتقد است با حضور مك كين بيشتر مي‌توانيم وحدت و انسجام خودمان را حفظ كنيم ولي اوباما از طريق نرم‌افزاري با ايران برخورد مي‌كند كه موجب تشتت خواهد شد.
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن