واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سوريه گسترش روابط با تهران را سبب تقويت ثبات در منطقه دانست
سياسي. ايران . سوريه . ثبات منطقه
دمشق - خبرگزاري رسمي سوريه (سانا) سفر روز شنبه رييس جمهوري اين كشور به ايران را سبب گسترش روابط راهبردي با تهران و در نتيجه تقويت ثبات در منطقه دانست.
به گزارش ايرنا، اين رسانه در گزارشي تصريح كرد: سفر بشار اسد به ايران در چارچوب روابط تاريخي و ادامه رايزني و هماهنگي ميان دو كشور در قبال مسائل مهم منطقهاي و بينالمللي در چارچوب ديدگاههاي مشابه دو طرف است.
براساس اين گزارش، در اين سفر درباره مسائل مهم منطقهاي و جهاني، حاكميت و يكپارچگي عراق، ضرورت ترسيم جدول زماني عقب نشيني نيروهاي خارجي از عراق، حمايت از توافق در لبنان و مقاومت ملي آن در برابر حملات اسراييل، حمايت از ملت فلسطين، بازگشت وحدت ملي، تشكيل دولت مستقل فلسطين به پايتختي قدس شريف، پرونده هستهاي صلح آميز ايران، حق كشورها براي غنيسازي اورانيوم بطور مسالمت آميز گفت و گو ميشود.
روابط ايران و سوريه از زمان پيروزي انقلاب اسلامي در سال ۱۳۵۷بعدي استراتژيك به خود گرفت و دو طرف در زمينه تقويت همكاري در همه زمينهها و مقابله با مداخله خارجي با يكديگر اتفاق نظر داشته و به طور مستمر در حال رايزني درباره مسائل منطقه هستند.
دو كشور همچنين بر حقوق ثابت عربي و در راس آن مساله فلسطين و استرداد جولان به سوريه تاكيد دارند.
تقويت اهداف مشترك، گسترش همكاري دو جانبه به منظور ايجاد امنيت و ثبات در منطقه براي خدمت به منافع دو ملت ايران و سوريه و ملتهاي منطقه از ديگر موارد مورد بحث دائمي دو طرف است.
ايران از زمان پيروزي انقلاب تاكنون حمايت خود را از حقوق كشورهاي عربي ازجمله مساله فلسطين و حق سوريه براي بازپسگيري جولان اعلام داشته است.
سانا افزود: اهميت ديگر سفر در زمينه همكاري اقتصادي ميان دو كشور است كه تاثيري مثبت بر روند رشد و توسعه دو ملت داشته است. وجود ۱۵طرح بزرگ اقتصادي ايران در سوريه به ارزش ۸۹۶ميليون دلار خود گواهي بر اين مدعاست.
دو كشور در تلاش براي افزايش سرمايهگذاري مشترك تا بيش از سه ميليارد دلار در سالهاي آينده هستند. همچنين چند طرح كوچك و متوسط در سوريه در حال اجراست و دهها يادداشت تفاهم و توافقنامه ميان دو كشور در زمينههاي مختلف امضا شده است.
سفر اسد به ايران در فوريه ۲۰۰۷و سفر احمدي نژاد به دمشق در ژوئيه همان سال نشان از استراتژيك بودن روابط دو كشور دارد.
در ماه مارس سال جاري نيز كميته عالي مشترك دو كشور دهمين دوره خود را برگزار كرد و در آن درباره همكاري اقتصادي بحث و تبادل نظر شد امري كه سهم بسزايي در زمينه افزايش حجم سرمايهگذاري مشترك در سوريه به ۵/۱ ميليارد دلار داشت كه ۹۵۰ميليون دلار آن در بخش صنعت است.
همكاري دو كشور، زمينههاي ديگري مانند حفاظت از محيط زيست، اطلاع رساني، انرژي برق، استاندارد، مديريت داخلي، بازرگاني، سرمايه گذاري، بانك، گمرك، برنامه ريزي، نفت و گاز، حمل و نقل، ارتباطات، فناوري اطلاعات ، بهداشت، آموزش و پرورش، آموزش عالي، گردشگري، كار و امور اجتماعي، آموزش فني و حرفه اي، مسكن، آبياري، ورزش و جوانان را شامل ميشود.
در اين سفر فاروق الشرع معاون رييس جمهور، بثينه شعبان مشاور سياسي و اطلاع رساني رياست جمهوري، وليد المعلم وزير خارجه، محمد ناصيف معاون رييس جمهوري و احمد عرنوس معاون وزير خارجه اسد را همراهي ميكنند.
به نوشته سانا اين سفر در چارچوب روابط تاريخي دو كشور و همچنين بعد از سفر اسد به فرانسه و ديدار با نيكلا ساركوزي همتاي فرانسوياش كه نشان داد سياست دمشق مبتني بر منافع اين كشور و منطقه بوده و ميتواند سياستهاي اروپائيان را به نفع منطقه تغيير دهد، انجام شد.
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]