واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مجيد انصاري: با كتمان حقايق از مردم نفاق ايجاد مي شود
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: كسي كه خدا را حاكم نمي داند، نمي تواند صداقت داشته باشد; در حالي كه در امر حكومت صداقت بسيار مهم است.
به گزارش ايسنا، مجيد انصاري افزود: اين كه به راحتي آمار غلط به مردم داده شود چه توجيهي مي تواند داشته باشد؟ ما فكر مي كنيم با آمار مصلحتي و توجيه و كتمان مصلحتي حقايق از مردم، مصلحت را براي جامعه ايجاد مي كنيم، در حالي كه با اين كار نوعي نفاق در جامعه ايجاد مي شود و نتيجه آن، اين مي شود كه بعضي به جاي شجاعت در پذيرش مسووليت با هزار و يك دليل ضعف هاي خود را توجيه كنند.
انصاري گفت: برخي فضايي را به وجود آورده اند كه يك روحاني وارسته به عالم سياست وارد نمي شود.
وي افزود: از ديد من برخي الگوسازي ها مشكوك است و همگي براي القاي جدايي دين از سياست است، در حالي كه در دوران حكومت امام زمان (عج) بي دانش از صحنه روزگار محو مي شود.
عضو مجمع روحانيون ادامه داد: امام (ره) نيز فردي بود كه با سطحي نگري در قبال دين مخالف بود و همه جا با استفاده از مشورت، عقل، علم و دانش كار مي كرد، به طوري كه دايره مشاوران امام خميني(ره) به تعداد ملت ايران بود.
انصاري افزود: ايشان از خانه خود بيرون نمي رفتند، اما از همه اتفاقات جهان خبر داشتند و مسائلي چون فروپاشي شوروي را پيش بيني مي كردند، امام در پرتو خردگرايي كه داشتند، آينده نگري مي كردند، مانند مساله ارتش كه مخالف صد درصد انحلال آن بودند، چرا كه معتقد بودند اگر ما به دنبال جهاني كردن انقلاب خود هستيم نبايد ارتش را منحل كنيم، چرا كه در اين صورت اگر قرار باشد در كشورهاي ديگر انقلابي صورت گيرد ارتش آنجا براي دفاع از خود دست به هر كاري خواهد زد.
وي در ادامه با اشاره به تبليغات زودهنگام انتخابات رياست جمهوري گفت: در زمان انتخابات اول ايران، امام (ره) تاكيد كردند كه مردم در انتخابات آزاد هستند و احتياج به قيم ندارند و هيچ فرد يا دسته اي حق تحميل عقيده به مردم را ندارد، در حالي كه امروز با آنكه يك سال به انتخابات باقي مانده است، برخي احزاب شروع به خط و نشان كشيدن كرده اند كه اين اعمال 180 درجه با انديشه امام فرق دارد.
وي تاكيد كرد: البته مشورت لازم است اما هيچ كس نبايد انتظار داشته باشد كه ديگران اعلام نظر و اعلام وجود نكنند. انصاري گفت: امام بسيار خردمندانه عمل مي كردند و بدون در نظر گرفتن نقش زمان و مكان در انديشه كاري را انجام نمي دادند، چرا كه بدون در نظر گرفتن اين عوامل ممكن است نفس انسان به بيراهه رود.
وي افزود: امام خميني (ره) به عنوان يك مدير عمل مي كرد و فردي بود كه توانست از سال 1341 همه تهديدها را با مديريت شگرف خود به فرصت تبديل كند و اين مديريت متكي به دين و براي رسيدن به انقلاب بود.
انصاري با اشاره به اصول جمهوريت، اسلاميت، تكثرگرايي در سلايق، آزادي و خودباوري به عنوان اصول مهم جامعه اسلامي ايران گفت: جامعه ما بايد به عنوان الگو و نمونه اسلامي به اين اصول و مرزها نزديك تر شود كه خوشبختانه اين اصول توسط مقام معظم رهبري در چشم انداز 20 ساله تبيين شده است.
عضو مجمع روحانيون مبارز همچنين گفت: سپردن كار به افراد داراي تجربه و دانش يك اصل اسلامي است، البته جوان گرايي نيز اصل بسيار مهمي است، اما مهم تر از آن خردگرايي و علم گرايي است، در غير اين صورت در كارها دچار دور باطل مي شويم كه اين امر باعث عقب نگه داشتن ايران در جايگاه فعلي آن مي شود.
وي هم چنين با انتقاد از برخي مسائل افزود: چرا مسوولان بن بست هايي را ايجاد مي كنند كه مقام معظم رهبري وارد اين امر شوند كه وزارتخانه اي همچنان با سرپرست به كار خود ادامه دهد، مگر در اين سه ماه چه كاري مي بايست صورت مي گرفت كه وزير نمي توانست انجام دهد؟
وي ادامه داد: وقتي مي توانيم با ابزار عادي كار را ادامه دهيم و پيش بريم، چرا اين طور كشور را به بن بست مي كشانيم؟
عضو مجمع روحانيون مبارز درباره فقه شيعه نيز گفت: به دليل آن كه فقه اسلامي و به ويژه فقه شيعه بعد از رحلت پيامبر اعظم (ص) درگير مسائل مستقيم حكومتي نبوده است، در بسياري از موضوعات سياسي و اجتماعي با كاستي هايي مواجه است و اگر چه اصول آن مدون است اما با كمي مقايسه مي توان فهميد كه بيشتر به مسائل فردي پرداخته و گاهي نيز در اين زمينه دچار افراط شده است.
انصاري ادامه داد: در فقه به فروع احكام سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي يا پرداخته نشده و يا اگر پرداخته شده به صورت فرضيه كه آن هم در عالم ذهن و خيال بوده است، البته فقه اهل سنت در اين زمينه كمي جلوتر است كه اين امربه دليل آن است كه در طول تاريخ به نام اهل سنت حكومت هايي تشكيل شده است.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]