واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آيتالله مكارم شيرازي: مرجعي قرآنپژوه/2 عضو هيئت علمي بنياد فقه اهلالبيت:ويژگي بارز آثار آيتالله مكارم شيرازي نوآوري است
گروه سياسي: نوآوري از بارزترين ويژگيهاي شخصيتي آيتالله مكارم بوده و در همه آثار وي قابل مشاهد است؛ در تفسير نمونه ميبينيم كه اين كار به شكلي خاص و نو انجام شده و در « پيام امام اميرالمؤمنين» نوآوري كاملا منعكس است.
حجتالاسلام والمسلمين سعيد داوودي، عضو هيئت علمي بنياد فقه اهلالبيت و از شاگردان آيتالله مكارم شيرازي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به بيان برخي از ويژگيهاي بازر شخصيتي اين مرجع تقليد و خدمات ارزنده وي به قرآن پرداخت.
وي داشتن پشتكار زياد را از ويژگيهاي آيتالله مكارم شيرازي بيان كرد و گفت: پشتكار آيتالله مكارم در شروع هر كاري و به فرجام رساندن آن ستودني است. در اين سالهايي كه در خدمت ايشان بوديم، گاها پيشنهاد كارهاي بزرگي از طرف آيتالله مطرح ميشد كه ما نسبت به فرجام آن شك و ترديم داشتيم ولي ايشان با درايت، پشتكار و تجربه خود آن را پيش ميبرد.
اين مدرس حوزه با اشاره به تدوين كليات «مفاتيح نوين» يادآور شد: پيشنهاد اين كار از سوي آيتالله مكارم شيرازي مطرح شد و خود افق كار را مشخص كرد و در مقابل نظر ما مبني بر وقتگير بودن آن، تأكيد ميكرد اين كار لازم و ضروري است و در طول نزديك به ششسالي كه تدوين اين كليات طول كشيد، آيتالله مكارم نظارت ميكرد و در مواقعي كه ما سستي ميكرديم، ما را تشويق ميكرد.
اين شاگرد آيتالله مكارم شيرازي در ادامه به تلاشهايي كه براي تدوين دايرهالمعارف «فقه مقارن» در حال انجام است، اشاره كرد و ادامه داد: اين كار بسيار گسترده و زمانبري است ولي آيتالله مكارم شيرازي افق را ميبيند و تأكيد ميكند ما بايد راه را باز كرده و مسير را نشان دهيم و هراندازه كه توانستيم اقدام به تدوين اين دايرهالمعارف كنيم تا خط مشي روشن شود.
عضو هيئت علمي بنياد فقه اهلالبيت تأكيد كرد: آيتالله مكارم شيرازي چه در زمان تحصيل خود و چه در زمان تدريس، تدوين كتب، ساخت مؤسسات خيريه و فرهنگي و مساجد پشتكار ستودني و قابل تقديري داشته و دارد.
داوودي نوآوري را يكي از بارزترين ويژگيهاي شخصيتي آيتالله مكارم شيرازي عنوان كرد و توضيح داد: كتابهايي وي كه در ارتباط با عقايد و معارف نوشته، سرشار از نظم و نوآروي است و حتي براي پاسخ به كمونيستها كتاب «فيلسوفنماها» را به صورت يك داستان تدوين كرده كه در همان سالها به عنوان كتاب سال نيز برگزيده شد.
وي ابراز كرد: نوآوري در همه آثار آيتالله مكارم قابل مشاهد است؛ در تفسير نمونه ميبينيم كه اين كار به شكل خاص و نويي انجام شده است. در نهجالبلاغه «پيام امام اميرالمؤمنين» كه هشت جلد آن چاپ شده و جلد نهم آن زير چاپ است، نوآوري كاملا منعكس است و در تدوين دايرهالمعارف «فقه مقارن» كه سال گذشته نيز به عنوان كتاب سال جمهوري اسلامي برگزيده شد، نوآوري ايشان چشمگير است.
اين شاگرد آيتالله مكارم شيرازي ابراز كرد: نوآوري اين مرجع تقليد در بقيه ابعاد زندگي و كارهاي تحقيقي و تدريس قابل لمس است؛ مطرحكردن حرفهاي تازه و بيان سخنان گذشتگان با نظم، شكل و ساختار تازه، هنر وي است.
عضو هيئت علمي بنياد فقه اهلالبيت در ادامه خاطرنشان كرد: ويژگي ديگر آيتالله مكارم نظم وي است و كساني كه با اين مرجع تقليد در ارتباط هستند، تسليم نظم ايشان ميشوند كه به طور مثال ميتوان به برگزاري منظم جلسات درس ايشان در طول سال اشاره كرد و اگر عذر و مشكلي هم پيش آيد به همه اطلاع داده ميشود.
اين مدرس حوزه متذكر شد: آيتالله مكارم نظم موجود در كارهاي خود را به ديگران منتقل كرده است. وي در شروع كردن و پايان دادن به كلاسهاي درس خود منظم بوده و معتقد است « در اين جهان منظم، انسان نامنظم نميتواند موفق باشد.»
وي سادهنويسي و بيان روان و ساده را ديگر ويژگي آيتالله مكارم بيان كرد و افزود: مطالب عميق را ساده بيانكردن، هنر است. همان مطالبي كه ديگران با پيچيدگي بيان و تدوين ميكنند، آيتالله مكارم با بيان ساده و روان مطرح ميكند و از چاشني تمثيل در نوشتار و گفتار خود بسيار درست استفاده ميكند.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]