واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترش و شيرين فرهنگ و هنر /رد شايعه نامزدي و گله بازيگر جوان "ديوار"
رد شايعه نامزدي، ارزيابيها از "اعدام فرعون"، لغو بزرگداشت در بيبرقي، گله بازيگر جوان "ديوار"، حاشيه بر "دو قدم مانده به صبح" و ... مهمترين ترش و شيرين فرهنگ و هنر هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، رئيس سازمان صدا و سيما هفته گذشته در حاشيه جلسه هيئت دولت مباحث مربوط به نامزدياش در انتخابات رياست جمهوري را شايعه خواند. عزتالله ضرغامي همچنين انتشار فيلم "اعدام فرعون" را بيتأثير بر روابط تهران و قاهره دانست و گفت: عدهاي تندرو در مصر تلاش ميكنند از اين مسائل سوء استفاده كنند، اما اين موضوع از سوي وزارت امور خارجه در حال پيگيري است.
* نايب رئيس اول كميسيون فرهنگي مجلس توليد فيلم "اعدام فرعون" را در شرايط فعلي مثبت ارزيابي نكرد. جواد آرينمنش گفت: اگر به اينگونه آثار به ديده فايده نگاه كنيم، در شرايط كنوني هيچ سودي براي ما ندارد بلكه باعث مخدوش شدن روابط بينالمللي ميشود. معلوم نيست در پشت پرده اينگونه آثار نگاه مصلحانه وجود داشته باشد، چه بسا ممكن است در جهت تيره كردن روابط ايران با ساير كشورها توليد شود.
تجمع اعتراضآميز مقابل دفتر حفظ منافع مصر
* قطع سراسري برق شهر تهران كه از آغاز تابستان بر اجراي بسياري از برنامههاي فرهنگي، سينمايي و تلويزيوني تأثير گذاشته هفته گذشته نيز باعث لغو برنامه بزرگداشت زندهياد خسرو شكيبايي در سينماتك موزه هنرهاي معاصر شد.
قرار بود شش فيلم برگزيده آثار شكيبايي شامل "سارا"، "اتوبوس شب"، "يكبار براي هميشه"، "كيميا"، "هامون" و "شب" از ششم تا هشتم مرداد به نمايش درآيد و با حضور كارگردانان و منتقدان مورد نقد و بررسي قرار بگيرد. اما شنبه گذشته پس از نمايش "هامون" در خانه سينما اعلام شد به دليل قطع برق اين برنامه لغو شده است.
* تهيهكننده فيلم "صد سال به اين سالها" معتقد است اين فيلم براي دريافت پروانه نمايش مشكلي ندارد و به زودي اكران عمومي ميشود. مرتضي شايسته گفت: زمان اكران اين فيلم بستگي به شرايط سينماها و اكرانها دارد. اين فيلم در نوبت بازبيني براي دريافت پروانه نمايش به سر ميبرد و مشكلي خاص ندارد.
* زاون قوكاسيان در نشست سخن ماه كانون ادبيات ايران با موضوع "تعامل سينما و ادبيات" اغلب كارهاي موفق مسعود كيميايي را اقتباسي يا نوشته ديگر فيلمنامهنويسان دانست. قوكاسيان در بخشي ديگر افزود: در دهه پنجاه حدود 20 فيلم بر مبناي آثار ادبي ساخته شد. بعد از انقلاب نسلي جديد از كارگردانان وارد شدند و همچنان خودشان تك فيلمنامهنويس آثارشان بودند.
وي ادامه داد: فيلم سينمايي "خاك" مسعود كيميايي كه بر اساس "آوسنه بابا سبحان" محمود دولتآبادي ساخته شد، به دليل تغييري كه در برگردان اثر به وجود آمده بود حرف و حديثهايي بپا كرد. معمولاً در چنين مواقعي كارگردان محكوم است و نويسنده صاحب حق.
* پخشكننده فيلم "ديوار" از نداشتن تبليغات شهري و حمايت نشدن از اين فيلم گله كرد. سيروس تسليمي گفت: ما برنامهاي وسيع براي تبليغات شهري فيلم داشتيم اما يكباره آن را گران كردند، اميدواريم شهرداري اين مشكل را حل كند. با توجه به گران بودن تبليغات در تلويزيون اگر تبليغات شهري هم محدود شود، ضربهاي محكم به فيلمهاي در حال اكران وارد ميشود.
وي ادامه داد: هر چند تلويزيون 50 درصد به پخش تبليغات تخفيف داده اما باز هم گران است. متأسفانه از فيلمي كه در جشنواره فجر در شش رشته نامزد دريافت جايزه شده هيچگونه حمايتي نميشود. تنها اميدمان به مردم است تا فيلم مخاطب اصلي خود را پيدا كند.
* بازيگر جوان فيلم "ديوار" از حضور نداشتن در تبليغات، تيزر و بيلبوردهاي اين فيلم گله كرد. مهرداد صديقيان كه در اين فيلم نقش برادر ستاره را بازي ميكند، گفت: براي بازي در اين نقش بايد موتورسواري ياد ميگرفتم و در بخشهايي كه پائين ديوار فيلمبرداري ميشد موتورسواري هم كردم. به عنوان بازيگر اين فيلم انتظار داشتم نقشم در تبليغات فيلم ناديده گرفته نشود.
* آخرين فيلم مازيار ميري كه در مرحله دريافت پروانه نمايش مانده و حرف و حديثهايي درباره اكران نشدن آن وجود داشت، احتمالاً نوروز 88 اكران ميشود. محسن علياكبري تهيهكننده "كتاب قانون" گفت: شوراي پروانه نمايش هنوز فيلم را نديده است. اگر گروه عصر جديد پر نشده بود براي اكران فيلم در عيد فطر اقدام ميكرديم. اما اكران عمومي آن به نوروز موكول شده است.
برخلاف اخبار منتشر شده پروانه ساخت پروژه جنجالي "ابوطالب" به كارگرداني احمدرضا گرشاسبي و تهيهكنندگي محسن علياكبري هنوز صادر نشده است. علياكبري در اين خصوص گفت: همچنان پيگير اين قضيه هستيم ولي اتفاقي خاص نيفتاده است. ما آمادگي كامل براي شروع اين پروژه را داريم و منتظريم تا بنياد فارابي به ما اعلام نظر كند.
* به نظر ميآيد پرونده حاشيههاي برنامه "دو قدم مانده به صبح" هنوز بسته نشده است. هفته گذشته فريدون جيراني مجري بخش سينمايي برنامه گفت: با توضيح قانعكننده مسئولان صدا و سيما و شبكه چهار واكنشها نسبت به اين برنامه پايان يافت. اين برنامه با رعايت تمام قواعد و خطوط قرمز صدا و سيما به كار ادامه ميدهد و هر گونه شايعه و خبري درباره آن اشتباه است.
در نهايت آخرين خبرها حاكي از آن است كه در بخش تئاتر اين برنامه كه از چندي پيش زمزمههايي مبني بر تغيير مجري مطرح شده بود، از امشب مهرداد راياني مخصوص جايگزين محمد رحمانيان ميشود. در اولين برنامه با حضور راياني مخصوص قرار است حسين سليمي از مديران سابق مركز هنرهاي نمايشي به موضوع تئاتر خصوصي بپردازد.
* توليد فيلم "زمهرير" كه به تازگي پروانه ساخت گرفته به دليل بيماري كارگردان به تعويق افتاد. سيدضيا هاشمي تهيهكننده فيلم گفت: كليد خوردن پروژه به زمان بهبود احوال علي روئينتن موكول شده است. وي به علت مشكلات قلبي در بيمارستان بستري شده و تازه عمل جراحي قلب انجام داده است. هر چند نتيجه عمل رضايتبخش بوده اما وي نميتواند كار سنگين انجام دهد.
* اكران فيلمهاي سينمايي "فرزند خاك" و "ميناي شهر خاموش" از چهارشنبه 16 مردادماه آغاز ميشود. هر چند قرار بود "فرزند خاك" محمدعلي باشهآهنگر از ششم مرداد اكران شود، ولي به دليل فروش خوب "انعكاس" و همكاري طرفين يك هفته به تعويق افتاد.
همچنين اكران "ميناي شهر خاموش" اميرشهاب رضويان كه دو هفته است به تأخير ميافتد بالاخره از اين هفته با 10 سينما آغاز ميشود. قرار بود اين فيلم از 26 تيرماه تنها در سينما آزادي اكران شود كه با رايزنيهاي انجام شده نمايش آن در 9 سينما و احتمالاً سينما فرهنگ قطعي شده است.
* مونا زندي حقيقي از حمايت نشدن از اكران فيلمهاي فرهنگي با توجيه نداشتن مخاطب انتقاد كرد و گفت: اصلاً قبول ندارم آثار فرهنگي مخاطب ندارند. نمونهاش مجموعه "روزگار قريب" كه نه طنز است نه مبتذل، ولي توانسته مخاطب عام را نيز جذب كند. اختصاص چند سينما به اكران اين فيلمها حداقل كاري است كه ميتوان در قبال اين آثار انجام داد.
كتاب قانون
* فيلم تلويزيوني "دزدترين دختر شهر" به كارگرداني و تهيهكنندگي مهدي علمينيا احتمالاً به "رژا" تغيير نام ميدهد. علمينيا تغيير اين نام را تناسب نداشتن عنوان فيلم با رسانه ملي ذكر كرد. اين فيلم داستان دختري است كه در كمترين زمان با همدستان حرفهاي خود سرقت هايي شگفت انگيز انجام دهد.
* اكبر عبدي با حضور در ويژهبرنامه عيد مبعث تلويزيون از اداره كل هنرهاي نمايشي انتقاد كرد و خطاب به حسين پارسايي گفت: من براي پرداخت دستمزد عوامل گروه نمايش "اكبرآقا آكتور تياتر" مجبور شدم آپارتمان خواهرم را بفروشم! اين نمايش در زمان اجرا پرفروشترين و پرمخاطبترين نمايش سال شد، ولي پس از دو سال هنوز نتوانستهام پول خود را بگيرم.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]