واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بيماريهاي تابستاني در كمين مرزنشينانشمار مبتلايان به وبا افزايش يافت
گروه جامعه – پس از هشدار رييس جامعه پزشكان متخصص داخلي نسبت به آلودگي زمينهاي كشاورزي حومه شهر تهران به فاضلاب و نيترات و احتمال شيوع وبا، اخباري رسمي از گسترش اين بيماري نيز انتشار يافت تا جايي كه روز گذشته رييس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت از ابتلاي 24 مورد به بيماري وبا در كشور خبر داد.
محمد مهديگويا در اين باره به ايسنا گفت: نيمي از مبتلايان به صورت غيرقانوني از مرزهاي پاكستان و افغانستان وارد كشور شده و نيمي ديگر نيز بر اثر تماس با اين افراد به بيماري مبتلا شدهاند.
اگرچه در سالهاي گذشته بيشترين موارد انتقال وبا به كشور از كشور عراق گزارش ميشد اما اين مقام مسوول اين بار اعلام ميكند تاكنون گزارشي از موارد ابتلا به وبا از عراق نداشتهايم.
قرنطينه نداريم
در شرايطي كه گفته ميشود ماهانه هزاران نفر از اتباع افغان به صورت غيرمجاز وارد كشور ميشوند، هيچ نوع قرنطينهاي مانع از ورود اين افراد به كشور نميشود؛ به نحوي كه به گفته زهرايي، رييس اداره مبارزه با بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي، با هماهنگيهاي بينبخشي آمادگي كاملي براي مقابله و كنترل وبا در سراسر كشور وجود دارد اما نميتوان با قرنطينه مرزها از ورود اتباع خارجي جلوگيري كرد؛ چراكه بيماري وبا قرنطينه ندارد.
البته خشكسالي به عنوان يك مساله جهاني خطر بروز بيشتر و افزايش موارد ابتلا به بيماريهاي اسهالي از جمله وبا را افزايش داده است. اين مساله به ويژه در مناطق روستايي كه دسترسي كمتري به آب آشاميدني سالم دارند و به ويژه در كشورهاي افغانستان و پاكستان، مردم را به سمت استفاده بيشتر از آبهاي ناسالم مانند آب چاه، رودخانه و امثال آن هدايت ميكند، به همين علت بايد انتظار بروز موارد بيشتر اين بيماريها را داشته باشيم.
بيماري وبا يك بيماري بومي در كشور ماست كه هر سال شاهد ابتلاي تعدادي از افراد به اين بيماري هستيم كه البته به علت بهبود مراقبتهاي بهداشتي، طي سالهاي گذشته بيشتر موارد شناسايي شده اين بيماري اتباع خارجي كشورهاي پاكستان، افغانستان و عراق هستند.
بنابر گفتههاي مسوولان وزارت بهداشت طي سالهاي 81 تا 83 به طور متوسط هر سال 90 تا 100 نفر در كشور به وبا مبتلا شدهاند.
در سال 84 پس از اپيدمي اين بيماري در مجموع 1133 نفر در كشور به اين بيماري مبتلا شدند، اما سال 85 كمترين ميزان ابتلا به اين بيماري را در 40 سال اخير داشتيم و فقط 24 مورد وبا در كشور شناسايي شد، 14 مورد آن هم اتباع پاكستاني و افغان بودند. سال گذشته نيز 57 مورد از اين بيماري در كشور شناسايي شد كه بسياري از آنها اتباع كشور عراق بودند.
آمارهاي سازمان بهداشت جهاني نيز نشان ميدهد، به علت خشكسالي جهاني هر سال موارد ابتلا به بيماري وبا در جهان در حال افزايش است. سال 2005 ميلادي حدود 105هزار نفر به اين بيماري مبتلا شدند، سال 2006 حدود 110هزار نفر اما در سال 2007 ميلادي ميزان ابتلا به وبا در دنيا دو برابر شد و به حدود 220هزار نفر رسيد كه البته اين آمار فقط 10درصد آمار واقعي ابتلا به اين بيماري در دنيا برآورد ميشود.
به طور كلي 80درصد موارد ابتلا به وبا خفيف است و شناسايي آن بسيار مشكل است، حدود 20درصد از موارد ابتلا به اين بيماري علامتي است و نماي باليني دارد كه از اين ميزان نيز درصد كمي شديد است و علايم برقآسا و حاد دارد كه بايد حداكثر ظرف 5 ساعت فرد مبتلا تحت درمان قرار گيرد.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 273]