واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: نتایج تحقیقات چندین مطالعه مجزا از هم نشان می دهد که سرطان سینه از یک مشکل جدی می تواند به یک بیماری قابل حل تبدیل شود. مجموعه این تحقیقات نشان داد که ورزش، رژیم غذایی کم چرب و کاستن کلسترول خون با استفاده از استاتین ها می تواند برای کاستن از خطرات این سرطان موثر باشد. آخرین مطالعه در این زمینه که در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسید، نشان می دهد که بیماران مبتلا به سرطان پستان می توانند در عین ابتلا به این بیماری، زندگی طولانی تری داشته باشند. پیاده روی روزانه یک ساعت یا بیشتر، نکته کلیدی این تحقیق بوده است.
مطالعه روی ۳ هزار پرستار زن مبتلا به سرطان سینه نشان داد که پرستارانی با فعالیت بدنی معادل یک ساعت یا بیشتر پیاده روی در روز، شانس بیشتری برای زنده ماندن در مقایسه با بیماران فاقد تحرک داشته اند.مطالعه دیگری نشان می دهد زنانی که رژیم غذایی با چربی پایین داشته اند، بعد از درمان سرطان سینه کمتر شاهد عود این بیماری بوده اند. محققان در مطالعه دیگری دریافته اند میلیون ها نفر از زنانی که برای کاهش کلسترول خون خود استاتین مصرف می کنند، مزایای دیگری نیز به دست می آورند. به نظر می رسد این داروها خطر پیشرفت سرطان پستان را به نصف کاهش می دهند. محققان هشدار می دهند که این تحقیق همچنان ناواضح و غیر قابل اطمینان است و برای حصول اطمینان از نتایج آن، باید در تحقیقات آینده تکرار شود، ولی نتایج پیشنهاد می کند که روش هایی که برای درمان ناراحتی های قلبی مفید بوده اند ممکن است در سرطان پستان نیز موثر باشد. این دو بیماری به طور همزمان ۵۴۰هزار زن را در عرض یک سال به کام مرگ می کشانند.در حال حاضر محققان می گویند ارتباط بین مبارزه با بیماری قلبی و سرطان سینه نوعی انطباق و هماهنگی پیدا کرده است.
ورزش می تواند با کاهش استروژن عامل موثری برای مقابله با این سرطان باشد، در حالی که داروهای استاتین مسیر مشخصی که به بسیاری از سرطان ها منجر می شود را می بندد.دکتر وندی چن از بیمارستان بریگهام و زنان و موسسه سرطان دانا فاربر می گوید: هیچ کدام از اینها ربطی به بیماری قلبی ندارد. ولی به رغم این قضیه روش های جدید به مراتب جالب تر از روش های مرسوم پیشگیری از سرطان پستان هستند. غیر از برداشتن کامل پستان با جراحی، تنها راه اثبات شده برای پیشگیری از این سرطان، مصرف تاموکسیفن یا داروهای مشابه است که می تواند خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش دهد.پزشکان، درمان با داروهای استاتینی را کاملا بدون خطر می دانند و آنها را تجویز می کنند. اما از این گذشته، یک رژیم غذایی سالم و ورزش چه صدمه ای به بدن می رساند؟ آیا راه رسیدن به سلامت قلب می تواند برای مقابله با سرطان پستان مفید باشد؟ برخی متخصصان می گویند لزوما اینگونه نیست، در حالی که تحقیقات اخیر به شکلی ایده آل یافته های خود را اعلام کرده اند. متخصصان در مرکز پیشگیری از سرطان پستان درباره یافته های اخیر مشغول بحث و جدل هستند و اعتقاد دارند این یافته ها بیش از آنچه که نتیجه بخش باشند، مورد توجه قرار گرفته اند. دکتر لیزا شوارتز، عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دارموث می گوید: نکته مهم این است که ما بیشتر از آنچه می دانیم، اظهارنظر نکنیم. و دکتر چن می افزاید: من هرگز این روش ها را به عنوان جایگزین روش های اصلی به کار نمی برم.
به هر حال استفاده از راه هایی که برای حفاظت قلب وجود دارد، می تواند در مورد سرطان پستان هم به شکلی بی خطر به کار رود، ولی در حال حاضر می توان به آخرین یافته ها در این زمینه اشاره کرد.
● ورزش
مطالعات اخیر پیشنهاد می کند که فعالیت بدنی ممکن است در جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان موثر باشد. در آخرین مطالعه، دانشمندان بوستونی روی این مسئله کار کردند که آیا ورزش می تواند نرخ زنده ماندن زنان مبتلا به سرطان پستان را افزایش دهد یا خیر؟ بیشترین فایده، زمانی مشاهده شد که بیماران سه الی پنج ساعت در هفته ورزش می کردند. در مقایسه با زنان غیر فعال، این زنان در عرض چهار سال، ۵۰ درصد کاهش مرگ و میر داشته اند، ولی به هر حال این مطالعه به جای اینکه حالت کنترلی و مقایسه گروه مورد و شاهد باشد، بر معاینه کلینیکی و روش توصیفی متکی بوده است. در نتیجه نمی توان با قاطعیت گفت که عواملی نظیر روش زندگی آیا تاثیر مستقیمی در این نتایج دارد یا خیر؟ در مورد نتایج این تحقیق دکتر میشل هولمز، عضو هیات علمی دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان بریگهام و زنان که مدیریت انجام این تحقیق را برعهده داشته، می گوید: شما هرگز نمی توانید مطمئن باشید. فقط می توان گفت ورزش می تواند برای شما مفید باشد.
● رژیم غذایی کم چرب
مطالعات اخیر انجمن سرطان شناسی بالینی به سرپرستی دکتر روان کلبلوسکی از موسسه تحقیقاتی علوم پزشکی لس آنجلس نشان داد که زنان مبتلا به سرطان پستان که تحت درمان قرار گرفته اند، می توانند با رعایت یک رژیم غذایی کم چرب خطر عود مجدد این سرطان را کاهش دهند. مطالعات نشان داد زنانی که ۳۳ گرم در روز چربی می خورند، در مقایسه با زنانی که ۵۰ گرم در روز چربی می خورند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر عود سرطان قرار دارند. در این تحقیق ۲ هزار و ۴۰۰ زن مورد بررسی قرار گرفتند. تاثیرات این روش چندان زیاد نبود. دکتر چن می گوید: رژیم غذایی کم چرب برای پیشگیری از سرطان پستان کمتر موثر بوده است. او می گوید: کاهش وزن باید هدف اصلی این روش باشد که مدارک مستندتری در مورد مزایای آن وجود دارد.
● استاتین ها
این دسته دارویی، یکی از پرفروش ترین داروهای حال حاضر دنیا هستند، دلیل آنهم واضح است؛ این دارو کلسترول HDL که کلسترول مضر خون است را کاهش می دهد و بدین ترتیب خطر بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد. یعنی با یکی از بزرگترین قاتلان بین المللی مقابله می کند! اینکه این داروها چطور می توانند بر ضد سرطان پستان نیز موثر باشند، هنوز در دست بررسی است.محققان با بررسی مدارک پزشکی ۴۰ هزار زن دریافتند، زنانی که استاتین مصرف می کرده اند، به شکل واضحی کمتر در معرض خطر پیشرفت سرطان پستان بوده اند. گرچه یک بار دیگر این یافته ها نیز بر مبنای مطالعات توصیفی شکل گرفته اند. در واقع سایر محققان دریافته اند که شاید استاتین ها خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش ندهند. مثل همه داروها، استاتین ها هم اثرات جانبی دارند. نگرانی فزاینده ای درباره عضلات و کلیه در مورد برخی از انواع داروهای استاتینی وجود دارد. تا اینجای قضیه، به قول دکتر شوارتز، زنان حق دارند مشکوک باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]