واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار همدان : نه بيتفاوت و نه مچگيري ، روزنامه نگاري توسعه
داخلي. فرهنگي. روزخبرنگار.
استاندار همدان به فعالان مطبوعاتي استان پيشنهاد داد كه نسبت به مسايل استان نه بيتفاوت بوده ونه به سياق مطبوعات زرد و توسعه نيافته دنبال مچ گيري باشند بلكه الگوي روزنامه نگاري توسعه را رويكرد كاري خود قرار دهند.
دكتر" بهروز مرادي" در آستانه روز خبرنگار در ديدار با شوراي مركزي خانه مطبوعات استان همدان خاطر نشان كرد: مويد توسعه بودن الگويي است كه پيروي از آن عزت ، اخلاق و احترام ميآفريند.
وي گفت: مويد توسعه يعني همراه طرحها و برنامههاي توسعه حركت كرده و اهداف، هزينهها ، تاثير ، زمانبندي و ديگر ويژگيهاي هر طرح را از طريق گفت و گو با كارشناسان ، مردم ومسوولان تحليل كنند.
و افزود: مطبوعات توسعه گرا ميتوانند پيشاپيش ضعف وقوت برنامهها را بنماياند و در زمان اجرا انحراف احتمالي از هر طرح را اعلام كنند.
وي نقد منصفانه و مبتني بركارشناسي با هدف بهبود امور را از ويژگيهاي روزنامه نگاري توسعه ذكر كرد و گفت: از مويد توسعه بودن ميتوان به بد وخوب را با هم ديدن و با هم تحليل كردن و منافع عمومي را الگو قرار دادن تعبير كرد.
دكتر مرادي گفت: فعالان مطبوعاتي ورسانهاي استان ميتوانند در تحليل روند توسعه استان چشم بيدار مردم و مسوولان باشند و برجستگيها را ارائه و انحراف از روند توسعه را آسيب شناسي و گوشزد كنند.
وي افزود: لازمه اين امر كمك به توسعهمطبوعات است و دراين خصوص مطبوعات استان همدان بايد متناسب با ديگر بخشها و هم شان با جايگاه و ديرينگي فرهنگي اين استان از حيث كمي و كيفي رشد كنند.
وي اضافه كرد: توسعه كيفي وكمي مطبوعات موجود و راه اندازي جرايد و به ويژه و روزنامههاي جديد مورد حمايت مديريت استان است ودراين خصوص لازم است فرهيختگان استان در عرصه مطبوعات حضور بيشتري داشته باشند.
وي با تبريك روز خبرنگار و گراميداشت سالروز شهادت محمود صارمي خبرنگار ايرنا در افغانستان و ديپلماتهاي ايراني توسط گفت: روزنامه نگار به معناي عام كلمه با داشتن تعهد وتخصص از منزلت اجتماعي بسيار بالايي برخوردار است.
وي از مجموعه فعالان رسانهاي كه در عرصه كار و تلاش استان همدان حضوري هميشگي دارند تقدير كرد.
استاندار همدان گفت: خانه مطبوعات و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و مطبوعات همدان بايد راهكارهايي توسعه كمي و كيفي مطبوعات استان را بررسي و ارائه كند و مديريت استان نيز حمايت خواهد كرد.
معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ وارشاد اسلامي نيز دراين نشست بر ضرورت توسعه مطبوعات استان تاكيد كرد.
" مجيد فروتن " گفت: مجموعهاي از مشكلات و كاستيهاي سخت افزاري وزيرساختي در توانمندي وارتقاي كمي وكيفي مطبوعات استان همدان تاثير گذاشته است.
رييس خانه مطبوعات همدان نيز دراين نشست خواستار حمايت مسوولان استان از فعالان رسانهاي ومطبوعاتي استان شد.
"محمد رضا عارف" گفت: نظر به هويت اقتصادي - فرهنگي مطبوعات، درصورتي كه هركدام از اين دو بخش آن با مشكل مواجه باشد كل مجموعه فاقد پويايي خواهد بود.
وي افزود: درحالي كه آگهي و نه تك فروشي اصليترين منابع درآمدي مطبوعات استان هستند دستگاههاي دولتي به عنوان اصليترين مخاطبان مالي مطبوعات از اين حيث همراه نيستند.
وي خواستار توجه و حمايت مديريت استان دراين خصوص شد.
دبير خانه مطبوعات همدان نيز خواستار حمايت مديريت استان از بحث بيمه فعالان مطبوعاتي ، فرهنگي و هنري استان شد.
"عباس يادگاري" گفت: جامعه فرهنگي استان براي حضور بيشتر در اين عرصه نيازمند حمايت است.
"محمدرضا نبيئي" از اعضا شورا مركزي خانه مطبوعات استان همدان خواستار استفاده از الگو استانهاي موفق در زمينه پويايي مطبوعات شد.
وي گفت: در عمده دستگاه دولتي موضوع خريد و اشتراك مطبوعات استان تحت عنوان نداشتن بودجه مغفول مانده و در واقع تيغ صرفهجويي كاراتر از هرجا درخصوص مطبوعات عمل كرده است.
وي افزود: اشتراك مطبوعات هزينه مالي چنداني ندارد اما باعث افزايش شاخص مطالعه و ارتقا آگاهي وحساسيت عمومي و از طرف ديگر كمك به بقا مطبوعات محلي ميشود.
نايب رييس خانه مطبوعات همدان نيز دراين نشست بر مشكل ضعف نقدينگي وپايين بودن گردش مالي و از طرف ديگر ضعف محتوايي و كمبود كادر تخصصي به عنوان مشكلات عام بسياري از مطبوعات محلي كشور اشاره كرد.
"شهريار حيدري فر" گفت: فقدان درآمد باعث ناتواني در جذب نيروهاي متخصص وكيفي شده كه از طرف مقابل ضعف نيروي تخصصي باعث ضعف در جلب مخاطب و در نتيجه كاهش درآمد مطبوعات شده است.
وي افزود: حاصل اين درهم تنيدگي زنجيرهاي علي ومعلولي نداشتن درآمد و فقدان نيروي تخصصي در كنار جوان بودن مطبوعات محلي مانع در ارتق ا كيفي وكمي آنها شده است.
وي خاطرنشان كرد: گردش مالي ضعيف در حوزه مطبوعات ورسانه باعث شده انباشت تجربه وتخصص دراين حوزه شكل نگيرد و نيروهاي كيفي مطبوعات نيز بعد از چند سال كسب تجربه ودانش جذب بخشهاي ديگر شوند.
وي گفت: از طرف ديگر مطبوعات محلي در رقابت شديد با روزنامههاي سراسري هستند كه اين رقابت باتوجه به سابقه ،توان، قدرت مالي وهمچنين مركز گرايي فرهنگي رايج در مردم به ضرر مطبوعات محلي رقم ميخورد.
وي خواستار توانمندسازي مطبوعات در زمينه آموزش نيروها، ايجاد زيرساختهاي چاپ و نشر و افزايش اشتراك دستگاههاي عمومي شد.
در پايان اين نشست مقرر شد معاون فرهنگي اداره كلفرهنگ وارشاد اسلامي و خانه مطبوعات پيشنهادهاي عمومي خود را جهت افزايش توانمندي مطبوعات استان ارائه كنند. ك/۲
پنجشنبه 10 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]