واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: جاه طلبي هاي ميليبند و احتمال جانشيني براون
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/05/09
ديويد ميليبند با رتبه نخست در فارغ التحصيلي از دانشگاه اكسفورد و با داشتن پدري از طايفه روشنفكر ماركسيست، از مدتها پيش به عنوان نخست وزير آينده انگليس مد نظراست.
به نوشته گاردين بار آخر كه مساله جانشيني براي رهبري حزب كارگر مطرح شد، ميليبند 42 ساله به صورتي گسترده به عنوان تنها نماينده حزب كارگر با بختي براي شكست دادن گوردون براون مورد توجه قرار گرفت و از آنجا كه بخت و اقبال حزب در ماه هاي گذشته كاهش يافته است، وي به شكل فزاينده اي تحت فشار قرار گرفته تا به عنوان جايگزيني مورد پسند راي دهندگان براي براون و معادلي براي ديويد كامرون جوان رهبر حزب محافظه كار خود را براي سمت رهبري نامزد كند.
ميليبند كار براي حزب كارگر را به عنوان بچه مدرسه اي با پخش جزواتي براي مقامات محلي حزب شروع كرد اما دوران فعاليت جدي تر او در محفل فكري چپ گرا به نام موسسه تحقيقات سياست عمومي آغاز شد و رفته از آنجا وي به عنوان رئيس سياست پردازي توني بلر برگزيده شد.
ميليبند ناگهان در سال 2001 كرسي راحت ساوث شيلدز را از آن خود كرد و سال بعد از آن به سمت وزارت مشاور در معيارهاي مدارس ارتقا يافت. وي از سال 2005 در كابينه بود.
براي ميليبند خانواده اولويت دارد به طوري كه عكس هاي همسر و دو پسرش كه آنها را به فرزندي قبول كرده است دائما در كيف جيبي و دفتر كارش در معرض ديد قرار دارند. ميليبند در دولت با اعتماد به نفس فاصله بلر و براون را پر كرده است. به رغم نزديكي اش به بلر زماني كه از پله هاي قدرت در حزب كارگر بالا مي رفت، ميليبند بدون قيد و شرط در هنگام تلاش هاي براون براي رهبري حزب از او حمايت كرد. وي از هنگام به قدرت رسيدن براون هم حمايت خاصي از او كرد و انتقال قدرت از بلر به براون را انتقالي روح بخش و نيرو دهنده ناميد.
در ماه مي هنگامي كه حزب كارگر شكستي را در انتخابات مياندوره اي تجربه كرد، ميليبند هنوز بدون چون و چرا از براون حمايت مي كرد و نخست وزير را "شخص مناسب براي اين سمت" مي ناميد.
سن كم ميليبند موجب شده است انتقادهايي مطرح شود مبني بر اينكه او بي تجربه است، اما او با عملكرد خود در آزمون ها سربلند بود. وي در يكي از اولين آزمونها در باره معيارهاي ديپلم مدارس و يا شيوع آنفلوانزاي مرغي موفق بود و همچنين با مشخص كردن ابعاد ماموريت گسترش دموكراسي و مداخلات بشردوستانه، خود را در صحنه جهاني به عنوان وزير خارجه مطرح كرد.
سخنراني اخير او درباره دموكراسي اجتماعي و محيط زيست نشان مي دهد وي جاه طلبي هاي قابل توجهي و راي موقعيت كنوني اش در كابينه انگليس دارد.
اما برغم موفقيت هاي فزاينده ميليبند در دولت و اگر چه او مورد محبت همكارانش قرار دارد، اين سوال همچنان باقي است كه او تا چه اندازه مي تواند حمايت در داخل حزب كارگر كسب كند.
چهارشنبه 9 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]