واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: در تهران هم خورشيد گرفتگي قابل رويت است
جمعه هفته جاري خورشيد دو و نيم دقيقه تاريك خواهد شد. اين خورشيد گرفتگي در مناطق شمال شرقي كشورمان بهتر از ساير مناطق قابل رويت است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، خورشيد گرفتگي، كسوف يا خورگرفت زماني رخ مي دهد كه كره ماه در ميان زمين و خورشيد قرار گرفته و خورشيد را از ديد ناظر زميني پنهان مي كند. خورشيد گرفتگي ممكن است كامل و يا جزئي باشد.
كسوف هنگامي حاصل مي شود كه ماه نزديك يكي از دو گره مدارش باشد. ناظري كه بر زمين قرار دارد، در هنگام خورشيد گرفتگي، قرص ماه را بر زمينه خورشيد مي بيند. اگر سايه ماه تمام قرص خورشيد را بپوشاند كسوف كلي است و اگر تنها قسمتي از سطح خورشيد در تاريكي بماند كسوف جزئي است.
فرد اسپناك متخصص فيزيك نجومي ناسا اعلام كرد: مسير ديد اين خسوف از كانادا آغاز خواهد شد و در ادامه مي توان در شمال شرقي گرينلند، قطب شمال، جنوب شرقي روسيه مركزي، مغولستان و سپس چين آن را مشاهده كرد. با اين حال مردم در شمالي ترين قسمت قاره آمريكا و قسمتهاي عمده اي از اروپا و آسيا مي توانند اين پديده را رصد كنند. زمان آغاز خورشيد گرفتگي ساعت هشت و سي دقيقه بامداد به زمان گرينويچ خواهد بود.
ماه در هر دوره از گردش خود يك بار از ميان خورشيد و زمين عبور مي كند. براي به وجود آمدن خورشيد گرفتگي ماه بايد به طور كامل بين دو سياره قرار گيرد.
25 درصد از خورشيد گرفتگيها كلي هستند ،اما به صورت ميانگين در هر 375 سال تنها يكبار قابل مشاهده هستند.
به گفته اسپناك در هنگام اتفاق اين پديده كلي معمولا نيمي از مردم جهان قادر به ديدن آن نيستند. 49 درصد آنها كسوف را به صورت جزئي مي بينند و تنها يك درصد از مردم قابليت مشاهده كامل آن را دارند.
وي معتقد است تجربه مشاهده چنين پديده نادري بايد در ليست تجربيات هر انساني قرار داشته باشد.
اين متخصص فيزيك نجومي ناسا افزود: در رصد اين پديده شرايط جوي نقش كليدي دارد كه امسال چين داراي شرايط مناسب تري از لحاظ آب و هوايي است.
طبق بررسيها آسمان چين 35 درصد ابري خواهد بود كه به نسبت ديگر كشورهاي در مسير كسوف، موقعيت بهتري را براي رصد خواهد داشت.
در شهر تهران نيز گرفتگي در ساعت 14 و 34 دقيقه آغاز مي شود و در ساعت 15 و 33 دقيقه به حداكثر مي رسد كه در اين حالت ماه 25 درصد از سطح قرص خورشيد را مي پوشاند. اين گرفتگي درساعت 16 و 28 دقيقه در تهران خاتمه مي يابد.
خورشيد گرفتگي در مناطق شمال شرقي ايران نسبت به ديگر مناطق كشور طولاني تر است و بخش وسيع تري از قرص خورشيد پوشيده مي شود. توجه به اين نكته لازم است كه مشاهده مستمر خورشيد گرفتگي به بينايي آسيب مي رساند و براي اين كار، استفاده ازصافي هاي مناسب ضروري است./
چهارشنبه 9 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]