واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بعثت، سرآغاز هدايت انسان به سوي نور و معنويت الهي
داخلي. اجتماعي. مناسبتها. بعثت.
بخوان به نام پروردگارت كه جهان را آفريد، خدايي كه انسان را از خون بسته آفريد، خدايي كه نوشتن را بوسيله قلم آموخت.
آري اين نداي الهي است كه از درون غار "حرا" به گوش ميرسد، سروش الهي "اقرا" به گوش ميرسد، وقت آن است كه محمد (ص) رداي پيامبري بر تن كرده و پروردگار متعال او را به عنوان آخرين پيامآور خود براي بيان پيام فطرت پاك و زلال انساني به پيامبري برگزيند.
صداي آسماني او را تنها نميگذارد، او ميآيد تا بگويد آن چه را كهخداوند بيان داشته است، او ميآيد تا مردم را از عذاب خدا بترساند، آنان را بهحق و بندگي خداوند دعوت كند.
آري "بعثت" ، سر آغاز رهايي جان انسانها از تاريكيها بود. بعثت، انسانها را از وادي زشتي و پستي به معنويت هدايت كرد، پيامبر اعظم (ص) پيام پروردگار را از منبع وحي دريافت كرد و به انسانها ارايه نمود، تا اشرف مخلوقات، به فطرت خويش بازگردد.
بعثت ، كامل شدن دين بود و پيامبر(ص) از درون غار حرا اين نداي وحي را به تمام جهانيان رساند كه به سوي حق و حقيقت برگرديد، به سوي آزادي و آزادگي و بندگي پروردگار.
سخن از بعثتي است كه مهمترين پيام آن رهايي انسانها از ظلمات و حركت به سوي نور بود، محمد (ص) مبعوث شده بود تا انسانها را از فساد، بي عدالتي، تبعيض و جهل رهايي داده و به سوي توحيد ، معنويت ، عدالت و كرامت رهمون سازد.
پيامبر (ص) با عشقي مالامال از خداوند، مانند مشعل هدايت ، سينهاي پر اميد، محبتي به سان دريا، سعه صدري چون آسمان، سوخت تا انسان به انسانيت خود بازگردد و در مسير حق قرار گيرد.
"رحمتالعالمين"، سوخت تا، در كلاس انسانسازي و اخلاق شاگرداني همچون عمار ، سلمان فارسي ، ابوذر غفاري ، بلال حبشي و... را پرورش دهد، و به راستي بعثت ، انسان را به اوج رساند، انسان فهميد كه ميتوان اشرف مخلوقات شد و در كنار بارگاه كبريايي به آرامش رسيد.
پيامبر اسلام (ص) در روز ۲۷رجب در مكه مكرمه دعوت به سوي خدا را لبيك گفت و آغاز كرد، آغازي كه هدايت گر انسانها به سوي معنويت الهي و رهايي از جهل و بت پرستي بود و سالها بعد در مدينه حكومت اسلامي را تشكيل داد.
وقتي كه حضرت محمد (ص) به سن ۴۰سالگي رسيد، حق تعالي دل او را بهترين دلها، خاشعترين، مطيعترين و بزرگترين دلهايافت و بارديگر جبرييل همراه ميكاييل با هفتاد هزار ملك نازل شدند و كرسي عزت و كرامت را بر آن حضرت فرود آوردند.
رسول اكرم (ص) بعد از اينكه به پيامبري مبعوث شد به عنوان يك مربي، مسير را براي رشد و تعالي بشريت هموار كرد و همانند آموزگاري دلسوز مامور شد انسانها را از گمراهي و تاريكي به سوي معنويت و خداپرستي رهنمون شود.
پيامبر گرامي اسلامي دين مبين اسلام را بهمردمي عرضه كرد كه همگي در آتش جهل ميسوختند و دعوت او چنان دلنشين بود كه به سرعت ديوارهاي جهل و خرافات را فرو ريخت و مردم فوج فوج به اسلام گرويدند.
"بعثت" محبتها را بيدار و جاهليت را ذليل و خار كرد و برادري را بين مردم پيوند زد و چتري از محبت را ميان انسانها سايهافكن كرد و امتي بزرگ اعم از عرب و عجم، سياه و سفيد وفقير و غني ودور هم جمع كرد و ملاك برتري را تقوي قرار داد.
پيامبر اكرم(ص) چون خورشيد فروزان درخشيد و نجات انسانها را به ارمغان آورد و كمال انسانها را آرزو نمود و تكميل اخلاق را سرلوحه بعثت خود قرار داد.
با آمدن رسول اكرم مردمي كه تا آن زمان در جاهليت به سر ميبردند، ياد گرفتند كه اختلافهاي خود را كنار بگذارند و به سفارش پيامبر پيمان اخوت و برادري با هم بستند و نزاعهاي قبيلهاي را كنار گذاشتند.ك/۴
چهارشنبه 9 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]