واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ظرفيت بهشت زهرا رو به پايان است
سرويس سياسي - اجتماعي: سخنگوي شوراي شهر تهران، بررسيهاي چندين ساله را براي شناسايي نقاط مناسب براي ساخت گورستانهاي جديد در شهر تهران را كافي دانست و گفت: تنها سه ماه فرصت براي انتخاب گورستان جديد تهران باقي مانده است.
خسرو دانشجو در گفتوگو با فارس با تأكيد بر اين كه تهران به سه گورستان نياز دارد، تصريح كرد: بايد علاوه بر توسعه گورستانهاي تهران در شمال غرب و شمال شرق تهران (به عنوان اولويتهاي اول) خود بهشتزهرا نيز نياز به توسعه دارد.وي با بيان اين كه با توجه به اشباع شدن بهشتزهرا در نگاهي خوشبينانه، اموات تا سه ماه ديگر امكان دفن در بهشت زهرا را دارند، ادامه داد: از نمايندگان وزارت كشور، مسكن، شوراي عالي شهرسازي و محيط زيست دعوت شده است تا با حضور در جلسهاي مشترك در شوراي شهر تهران به جمعبندي نهايي و نقطهنظر مشترك برسيم.
سخنگوي شوراي شهر تهران در رابطه با مخالفتهاي مطرح شده براي ساخت گورستان در تلو گفت: مشاور، 24 نقطه را به صورت اولويتبندي شده براي ساخت گورستان در تهران تعيين كرده است كه ساخت گورستان در شمال شرق و غرب تهران جز اولويتهاي اول است. ضمن آن كه قرار نيست گورستان در منطقه تلو ساخته شود بلكه منطقه مورد نظر كنار تلو است.
براساس اين گزارش با طرح موضوع ساخت گورستان جديد در شمال شرق تهران، معاون محيط زيست تهران پيشبيني ميكند، سرنوشت همسايگان بهشتزهرا در مشكلات ترافيك و آلودگيهاي زيستمحيطي همچون ورود آب غسالخانه به قناتهاي قديمي، گريبانگير ساكنان شمال شرق تهران هم شود.
اصل تمركززدايي در كلانشهري چون تهران بسيار شايسته و انكارناپذير است كه شهرداري تهران نيز حتماً با توجه به اين اصل، پيشنهاد ساخت گورستان در شمال شرق تهران را داده است اما نكاتي در اين انتخاب بايد مورد توجه قرار گيرد كه از جمله آن قرارگيري اراضي تلو در مسير رودخانه جاجرود، ترافيك فعلي روزهاي پنجشنبه و جمعه در اين مسير به علت توريستپذيري منطقه، شيب منطقه و انتقال آلودگي به سطحهاي زيرين و از بين رفتن منظر شهري تهران با ايجاد گورستان در تمام جهات مختلف تهران است.
حسن اصيليان، معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست درباره ساخت گورستان جديد براي تهرانيها در منطقه ميگويد: بيشتر آلودگيهاي ناشي از ساخت گورستان در آبهاي جاري است. پساب گورستان وارد محيط ميشود. اين مسأله در مورد بهشت زهرا نيز رخ داده است بهطوري كه پساب را در رشته قنوات قديمي منطقه رها كرده و باعث ايجاد مشكلات بعدي ميشود.
در حالي كه مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست تأكيد دارند كه ساخت گورستان در تلو نيازمند بررسيهاي زيست محيطي است، محمود رضاييان، رئيس سازمان بهشت زهرا تاكيد ميكند كه ساخت گورستان دوم در تهران ضرورتي انكارناپذير است و در اين راستا گورستان تلو بايد راهاندازي شود.به گفته وي، بهشت زهرا در تهران در حال حاضر تنها 25 هزار قبر خالي دارد و با اين وضعيت تنها تا دي ميتوان از آن استفاده كرد.
رئيس سازمان بهشت زهرا در تهران ميگويد: تمام فعاليتهاي كارشناسي در راستاي ساخت اين گورستان صورت گرفته و در اين فعاليتها مشخص شده كه ساخت اين گورستان در منطقه تهران هيچ ضرري به محيط زيست منطقه وارد نميكند.معصومه ابتكار، رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران، رفع اختلاف نظرها براي ساخت گورستان در را منوط به نظر نهايي اداره حفاظت محيطزيست استان تهران ميداند.وي ميگويد: تاكنون اطلاعات دقيقي در اختيار مسئولان محيط زيست در اين رابطه قرار داده نشده و با بررسيهاي كارشناسي كه انجام خواهد گرفت، گمان نميكنم كه مشكلي در اين زمينه پيش بيايد.
اين اظهارات در حالي است كه كارشناسان محيطزيست به علت نظامي بودن منطقه اجازه ورود به منطقه و بررسيهاي لازم را ندارند.
سروش مدبري، مدير كل آب و خاك سازمان حفاظت محيط زيست درباره ساخت گورستان جديد براي تهرانيها در معتقد است: اين منطقه جزء دامنه جنوبي البرز محسوب ميشود و از نظر زيستمحيطي به شدت آسيبپذير است و ساخت گورستان به منطقه آسيب ميزند.
داريوش گلعليزاده، معاون محيط زيست انساني اداره كل محيط زيست استان تهران از برگزاري جلسات مستمر با شوراي شهر تهران براي رفع ابهامات در فعاليتهاي شهرداري و شوراي شهر در زمينه ساخت گورستان جديد ميگويد و اميدوار است كه به نتايج مثبتي در يافتن راه حلي مناسب براي ايجاد گورستان براي تهرانيها با كمترين ضرر زيستمحيطي دست يابند.
سه شنبه 8 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]