واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خودروهای پرنده، کوله پشتی جت دار، لیزر مالاریا، و ای-پد از جمله اختراعاتی هستند که نشریه تایم در لیست برترین اختراعات سال 2010 معرفی کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، این لیست به بخشهای تکنولوژی، حمل و نقل، پزشکی و سلامت، مهندسی زیستی، انرژی سبز، پوشش، روبات/نرم افزار، ارتش و متفرقه تقسیم شده است.
برترین ابداع سال 2010 تایم در بخش تکنولوژی می تواند بر محبوبیت یکی از دوست داشتنی ترین تبلتهای جهان بیافزاید، زیرا این ابداع آی-پد شرکت اپل است به گفته تایم، اپل اولین شرکتی است که به جای تبدیل کردن یک رایانه معمولی به یک رایانه بدون صفحه کلید، توانسته است اولین سخت افزار و نرم افزار بسیار حساس و تمام لمسی را در صنعت رایانه ابداع کند
رتبه دوم بخش برترینهای تکنولوژی به نرم افزاری اختصاص داده شده که در حال رقابتی بسیار نزدیک با نرم افزارهای اپل است. نرم افزار Flipboard به خاطرتوانایی بالایی که در به روز رسانی، اشتراک اطلاعات و برقراری ارتباط دارد، یکی از قدرتمند ترین رقبای نرم افزارهای اپل به شمار می رود.
دوربین تصویربرداری "لوکسیه" که بر روی گوش فرد نصب می شود، وب سایت خیریه و بشردوستانه "کیک استارتر"، کارتخوان "اسکوئر" که گوشی های تلفن همراه را به یک دستگاه ATM تبدیل می کند و دوربین آلفا A55 سونی نیز به خاطر ایجاد تغییر در سیستم آیینه های دوربینهای دیجیتال و به وجود آوردن توانایی عکاسی با سرعت بیش از 10 فریم بر ثانیه از دیگر برترینهای ابداعات سال 2010 نشریه تایم به شمار می روند.
در بخش حمل و نقل قطار زیستی "آمترک" که روزانه در خط میان اکلاهاما سیتی و فورتورث در رفت و آمد بوده و از دیزل زیستی ساخته شده از چربی گوشت گاو تامین انرژی می کند، سیستم رانندگی بدون راننده گوگل و جت پوشیدنی مارتین که تا سال 2011 با ارزش 100 هزار دلار در دسترس عموم قرار خواهد گرفت، سه ابداع برتر انتخاب شده اند.
در بخش پزشکی و سلامت نیز لیزر کشنده پشه ها و پشه های ضد مالاریا به خاطر افزایش دادن قدرت انسان در غلبه بر روی یکی از کشنده ترین بیماری های جهان رتبه اول، محفظه نگه داری از کودکان نوزاد "نیونورچر" که برای حفظ و نجات جان نوزادان زودرس بسیار کاربردی و حیاتی خواهند بود، رتبه دوم و پاهای الکترونیکی که هوشمند بوده و می توانند حرکات نشانه ای دست کاربر خود را درک کرده و قدم زدن طبیعی انسان را شبیه سازی کند رتبه سوم را به دست آورده اند.
اولین سلول مصنوعی زنده جهان در بخش مهندسی زیستی، کایتهای زیر آبی که از جریان آب اعماق اقیانوسها انرژی جمع آوری می کند، در بخش انرژی سبز، پارچه زیستی، الیافی که از باکتریها ساخته شده اند در بخش پوشاک، روبات فریبکار OK که با در نظر گرفتن شرایط موجود، بهترین عکس العمل را انتخاب کرده و اجرا می کند در بخش روبات/ نرم افزار، اَبَر جاذب، ابزاری با توانایی برش آبی بمبها و سطوح فلزی در بخش نظامی و معبد دانه ها که با هدف جمع آوری بیشترین تنوع زیستی گیاهی در میان 60 هزار رشته فیبر نوری در اکسپوی چین به نمایش گذاشته شده بود، در بخش متفرقه به عنوان برترین ابداعات سال 2010 معرفی شده اند.
یکشنبه 23/8/1389-10:16
[ نظر به این مطلب ] - [ نظرات این مطلب : 0 ]
کامپیوتر و اینترنت
پهنای جهانی وب 20 ساله شد
پهنای جهانی وب (WWW) که توانست تحولی در شیوه ارتباطی مردم ایجاد کرده و شبکه اینترنت را از یک فناوری خصوصی و محدود به یک فناوری در دسترس و جهانی تبدیل کند روز جمعه بیستمین سالگرد تولد خود را جشن گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، پهنای جهانی وب از روزی که یک مفهوم رسمی پیدا کرد دو دهه از حیات خود را پشت سر گذاشته است.
هرچند ایده یک شبکه اطلاعاتی جهانی یک سال قبل از آن شکل گرفته بود اما 12 نوامبر 1990 یک مهندس شورای تحقیقات هسته ای اروپا (سرن) مفاهیم اساسی یک "مافوق متن چندرسانه ای سیاره ای" را رسما اعلام کرد.
به نظر می رسد اتفاقی که در دو دهه قبل رخ داد همین دیروز بوده باشد و شاید زمانی که تیم برنرز- لی، مهندس سرن در 12 نوامبر 1990 پیشنهاد رسمی خود را در تعریف "پهنای جهانی وب" اعلام می کرد چیزی را شبیه به آن چیزی که امروز در شبکه وجود دارد در ذهن خود تصور می کرد: یک شبکه جهانی از کلمات، صداها و تصاویری که برای همیشه روش ارتباطات میان ساکنان سیاره زمین را تغییر دادند.
12 نوامبر 20 سال قبل "تیم برنز- لی" به همراه "رابرت کالیایو" ایده ها و تحقیقاتی درباره مافوق متن ها را در پیشنهادی به نام "طرح پیشنهادی برای پروژه 1 مافوق متن" ارائه کرد.
مافوق متن، پرونده هایی هستند که از طریق یک "لینک" با یکدیگر پیوند می خورند و وبگردی از یک اطلاعات به اطلاعات دیگر و از یک مفهوم به مفهوم دیگر را امکانپذیر می کنند.
اما در 13 مارس 1989 این ایده در سندی به نام "مدیریت اطلاعات: یک طرح پیشنهادی" پذیرفته شده بود و بنابراین اغلب از روز پذیرفته شدن این طرح پیشنهادی برای نشان دادن روز تولد وب یاد می شود.
"مایک سندال" که در آن زمان مدیر ارشد سرن بود به یاد می آورد که این طرح پیشنهادی به عنوان طرحی "مبهم اما هیجان انگیز" شناخته شد.
یک سال و نیم بعد، ایده یک شبکه که اطلاعات در آن به یکدیگر پیوند می خورند در مفاهیم کاربردی و التزامات فنی در سند 12 نوامبر 1990 شرح داده شد.
تنها چند سال بعد، مرورگرها برای وبگردی بر روی اینترنت توسعه یافتند و همانند برنامه پردازش کلمات و برگه های الکترونیک به برنامه هایی پر استفاده تبدیل شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]