واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: هنوز هم توصيه مي شود کودکان از تلفن همراه بجز در مواقع ضروري استفاده نکنند
يک تحقيق گسترده نشان داده است که استفاده طولاني از تلفن همراه خطر ايجاد غدد سرطاني در مغز را افزايش نخواهد داد.
بر اساس اين پژوهش که بر روي 2782 نفر در سراسر بريتانيا انجام شده ميان خطر ابتلا به گليوما-نوع متداول غده سرطاني در مغز- و طول مدت استفاده از تلفن هاي همراه ارتباطي وجود ندارد.
اما همين پژوهش مي گويد در مبتلايان به اين نوع سرطان اکثرا غده سرطاني در طرفي ست که تلفن همراه گذاشته مي شود.
مجله پزشکي بريتانيا مي گويد کساني که به گليوما مبتلا هستند بيشتر تلفنشان را در طرفي که غده بوجود آمده مصرف مي کرده اند.
اين پژوهش، که توسط شاخه بريتانيائي يک طرح بين المللي بنام اينترفون انجام شده، يافته هاي پژوهش هاي قبلي در مورد عدم ارتباط ميان سرطان و تلفن همراه را مورد تأييد قرار داده است.
گروه تحقيق متشکل از پژوهشگراني از دانشگاه ليدز، انستيتوي تحقيقات سرطاني مرکز پزشکي کويينز براي تهيه اين گزارش با 966 نفر مبتلا به گليوما و 1716 نفر که ابتلائي نداشته اند در پنج منطقه بريتانيا گفتگو کرده اند.
همه 2782 نفر در مورد مصرف تلفن همراهشان در ده سال گذشته مورد سؤال قرار گرفته اند.
از آنها در مورد تعداد ساعاتي که از تلفن همراه استفاده کرده اند و نحوه استفاده از آن و نوع تلفنشان سؤالاتي پرسيده شده است.
خانم پاتريشيا مک کيني، استادي که حاصل پژوهش را نوشته و منتشر کرده است، مي گويد: "براي مصرف کننده عادي تلفن افزايشي در خطر ابتلا به گليوما ديده نمي شود."
هرچند مبتلايان به گليوما گفته اند که تلفن همراه را اکثرا در همان طرفي که غده پيدا شده مورد استفاده قرار مي داده اند اما با توجه به اين که در مجموع بر تعداد موارد ابتلا افزوده نشده است پژوهشگران معتقدند اين نظر مبتلايان احتمالا تلقيني ست و سنديت زيادي ندارد.
آنتوني سوردلو، يکي ديگر از استاداني که با اين پژوهش همکاري داشته، مي گويد:"اگر با اين داده ها ما به مردم بگوئيم که ميان جاي نگهداشتن تلفن روي گوش و تومورهاي مغزي ارتباطي وجود دارد اذهان آنها را منحرف کرده ايم."
وي مي افزايد: "اگر افزايشي در کل تعداد مبتلايان وجود داشت و همه موارد هم در يک طرف سر بود مي شد تصور ارتباطي را کرد."
اما او مي گويد تحقيقات بيماري شناسي هيچوقت نمي تواند قطعا بگويد کار خاصي در ارتباط با يک بيماري بي خطر است بلکه تنها قادر است بگويد آيا ميزان خطر را افزايش مي دهد يا نه.
دکتر کات آرني، مسئول اطلاعات علمي در مرکز تحقيقات سرطان در بريتانيا، مي گويد پژوهش هائي از اين دست براي فهميدن تأثيرات محيط زيستي بر سرطان حائز اهميت زيادي ست.
او مي افزايد: "هرچند ما هنوز از تأثير بسيار بلند مدت تلفن هاي همراه بر انسان اطلاع نداريم اما اين اطلاعات براي کساني که از اين تلفن ها استفاده مي کنند اميدوار کننده است."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]