تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سجده شكر برهرمسلمانى واجب است،با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826727738




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست - فوايد صلح با ايران


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - فوايد صلح با ايران
سياست - فوايد صلح با ايران

فرانسوا ژره*/ترجمه:مجتبي نجفي :20 ژوئيه 2008 براي نخستين بار دستگاه ديپلماسي ايالات متحده ديدار با ايران را پذيرفت. اين ديدار درست در زماني رخ داد كه مناقشه هسته‌اي ايران شش‌ساله مي‌شود. در سال 2002 ادعاهاي غرب مبني بر وجود فعاليت‌هاي مخفي جهت غني‌سازي اورانيوم در نطنز ايران روياروي جامعه بين‌الملل قرار دارد. شش سال زماني طولاني است. تنها اين پرسش باقي مي‌ماند كه چگونه مي‌توان از اين بن‌بست خارج شد؟

با جنگ امكان خروج از بن‌بست وجود دارد؟ رئيس‌جمهور بوش و معاونش نشانه‌هاي محكمي نمي‌فرستند. آنها هميشه تكرار مي‌كنند «تمام گزينه‌ها روي ميز هستند»، اين درحالي است كه 16 ژوئن رئيس‌جمهور آمريكا حق ايران را براي دستيابي به دانش هسته‌اي مسالمت‌آميز به رسميت شناخت. در اسرائيل جانشينان بالقوه ايهود اولمرت يعني شائول موفاز و ايهود باراك اعتقاد دارند وعده انتخاباتي در مورد ايران منفعت بيشتري دارد. با اين وجود روزي نيست كه كارشناسان و تحليلگران رسانه‌هاي غربي و شرقي و حتي رسانه‌هاي اسرائيلي عدم‌ كارآمدي و ضررهاي گزينه نظامي را گوشزد نكنند؛ گزينه‌اي كه مي‌تواند براي خاورميانه و سراسر جهان ويرانگر باشد. از اين موضوع فعلا مي‌گذريم. در مقابل به فوايد توافق پايدار كه مي‌تواند نصيب هر يك از طرفين مناقشه باشد اشاره مي‌كنيم.
ايران مي‌تواند در اين مناقشه برنده شود. مشوق‌هاي پيشنهاد شده در 14 ژوئن كه از سوي خاوير سولانا ارائه شدند منافع ايران را در حوزه هسته‌اي و همكاري اقتصادي تضمين مي‌كنند.
پذيرش اين بسته غرورانگيز كه حاكميت و حقوق ايران را به رسميت مي‌شناسد اين امكان را براي اين كشور فراهم مي‌كند تا از انزواي ديپلماتيك خارج شود و اتهام همكاري با سازمان‌هاي تروريستي را از اذهان محو كند و خود را به عنوان شريكي قابل اعتماد نشان دهد.
ايران مي‌تواند راه را براي ورود به مكانيسم‌هاي مالي جهاني باز كند. موضوع از اين جهت اهميت عمده دارد كه ايران از مشكلات اقتصادي رنج مي‌برد؛ مشكلاتي كه با مديريت نادرست سه‌سال اخير روند صعودي به خود گرفته است. پيامدهاي اين مشكلات مشخص است و علنا از سوي مجلس جديد ابراز مي‌شوند: فرآيند صعودي تورم و حيف و ميل درآمدهاي نفتي. افزايش قيمت جهاني مواد غذايي و محصولات كشاورزي اوضاع را وخيم‌تر كرده است. روند صعودي قيمت نفت به سود ايران نيست زيرا در اين صورت بنزين گران مي‌شود كه در حال حاضر اين كشور توان توليد آن را ندارد.
واشنگتن نيز مي‌تواند برنده بازي باشد. زيرا صلح با ايران باعث مي‌شود مسير بازگشت تدريجي نيروهاي نظامي مستقر در عراق با حفظ چند پايگاه نظامي هموار شود و وضعيت افغانستان نيز بهبود يابد. اين فرصت خوبي است تا تعادل در منطقه برقرار شود، به خصوص اينكه برخي دولت‌هاي سني كه در منابع نفتي و اسلامگرايي راديكال غني هستند در اين منطقه مشكل‌آفرين شده‌اند.
سرانجام اينكه اين فرصت براي ايالات متحده فراهم مي‌شود تا به سرعت فرصت‌‌هاي از دست‌رفته را جبران كند. كابوس حمله اتمي به اسرائيل محو مي‌شود و در بلندمدت اين كشور ايران را به جاي يك دشمن ايدئولوژيك ساختگي در قامت يك شريك طبيعي مشاهده مي‌كند، ايران آرام شده مي‌تواند راه‌حل‌هايي براي بحران لبنان و حتي فلسطين ارائه كند؛ راه‌حل‌هايي كه در آن منطق بازي رعايت شده باشد.
حل بحران ايران مي‌تواند ثبات پايدار روابط قدرت را احيا كند و رقابت تسليحاتي آغاز شده را محدود كند و اعتباري را نصيب اتحاديه اروپا، چين و روسيه كند و جايگاه آنها را به عنوان ميانجي‌گراني كارآمد در پرونده‌هاي پرخطر ديپلماتيك تثبيت كند.
در اين شرايط سازمان ملل متحد نيز موقعيت خود را به عنوان نهاد مشروع بين‌المللي تقويت مي‌كند. با اين وضعيت حقانيت رژيم‌هاي عدم ‌تكثير تسليحات اثبات مي‌شود و نقش آژانس بين‌المللي اتمي به ميزاني كه در منطقه فارسي – عربي انرژي صلح‌آميز هسته‌اي توسعه يابد تقويت خواهد شد.
پايان بحران، التهابات اقتصاد جهاني را آرام مي‌كند و اين موضوع براي همه سودمند است. هر يك از طرفين مي‌تواند با قيمت‌هاي متعادل و پايدار نيازهاي خود را در حوزه انرژي برطرف كند. در نتيجه اين امكان فراهم مي‌شود فرآيند طولاني مدت و اجتناب‌ناپذير تعادل ميان انرژي‌هاي فسيلي و هسته‌اي آغاز شود.
همانگونه كه امكان برد وجود دارد زمينه باخت نيز فراهم است. با تمام اين اوصاف به ميزاني كه نيروهاي منفي فراوان هستند محاسبات ذكر شده قابليت اجرا ندارند. در اين راستا بايد نفوذ ايدئولوژيكي‌ها را مهار كرد و با جنگ‌افروزان مخالفت كرد. اين موضع مستلزم پايان بخشيدن بر اظهارات تحريك‌كننده و مانورهاي جنگ‌افروزانه است. هر ايراني نيازمند حفظ حرمت است و بايد به اين نياز احترام گذاشت. اعتمادي كه به يك‌باره از دست برود اعاده آن در بلند‌مدت ميسر است. منظور من نه پذيرش توافقنامه‌هاي مهربانانه است و نه ايجاد اعتماد بدون بررسي جوانب. بايد با علي‌اكبر ولايتي كه موضع تازه‌اي را اتخاذ كرده است گفت‌وگو كرد. مي‌بايست لاريجاني را هنگام ارائه پيشنهاد كنسرسيوم بين‌المللي غني‌سازي اورانيوم درخاك ايران جدي گرفت.
رئاليسم اقتضا مي‌كند كه حق دستيابي به دانش هسته‌اي پذيرفته شود. مطمئنا مي‌توان تاسيسات را نابود كرد اما نمي‌توان ده‌ها‌هزار انسان ماهر را از بين برد. اين دانش بايد در قالب شراكت همراه با بازرسي‌هاي سختگيرانه توسعه يابد. فرصت تاريخي خروج از اين بحران جهاني تا حدودي مهياست؛ فرصتي كه حامل مسووليتي است كه عامدانه نسبت به آن سهل‌انگاري شده است.
* (François Géré) مدير موسسه تحليل‌هاي استراتژيك فرانسه (IFAS) و نويسنده كتاب «ايران و انرژي هسته‌اي» در مقاله خود منافع صلح با ايران را بررسي كرده است.
منبع: فيگارو
 سه شنبه 8 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن