تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بنده اى نيست كه به خداوند خوش گمان باشد مگر آن كه خداوند نيز طبق همان گمان با او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826547635




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

‬پروژه در بخش كشاورزي همزمان با دهه فجر به بهره برداري مي‌رسد


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: وزير جهاد كشاورزي گفت: همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامي ‪ ۲۲۰۰‬پروژه در زيربخش‌هاي مختلف كشاورزي به بهره برداري مي‌رسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمدرضا اسكندري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، اعتبار هزينه شده براي بهره برداري از اين طرح‌ها را بيش از هفت تريليون و ‪ ۶۰۰‬ميليارد ريال اعلام و تصريح كرد: با بهره برداري از اين طرح‌ها براي ‪ ۱۹‬هزار و ‪ ۴۰۰‬نفر فرصت شغلي ايجاد مي‌شود.
به گفته اسكندري، زيربخش‌هاي آب و خاك و دام و طيور با يكهزار و ‪۵۰۰‬ پروژه بيشترين سهم از طرح‌هاي آماده بهره برداري را به خود اختصاص داده اند.

**معرفي ارقام جديد محصولات
وزير جهاد كشاورزي همچنين از معرفي يك رقم جديد گندم با نام پيشگام خبر داد و افزود: اين رقم كه ويژه مناطق سرد با ويژگي مقاومت نسبت به تنش كم آبي است، در شرايط عادي بيش از ‪ ۷/۵‬تن در هكتار و در مواجهه با تنش آبي از ‪ ۵/۲‬تن در هكتار عملكرد برخوردار است و از سال آينده در كشت گندم مناطق سردسير استفاده مي‌شود.
اسكندري سپس ‪ ۲‬رقم جديد لوبيا با نام‌هاي پاك و شكوفا را از ديگر دستاوردهاي علمي جديد وزارت جهاد كشاورزي برشمرد و گفت: اين ارقام نيز به ترتيب ويژه مناطق سرد و معتدل بوده و به طور متوسط حدود ‪ ۴۰۰‬كيلوگرم در هكتار بيش از ساير ارقام ، عملكرد دارند. ضمن آنكه نسبت به بيماري‌هاي ويروسي نيز مقاوم هستند.
وزير جهادكشاورزي در ادامه با اشاره به دسترسي محققان موسسه بيوتكنولوژي كشاورزي به بذر سيب زميني مقاوم به بيد سيب زميني، اظهار داشت: اين بذر با استفاده از مهندسي ژنتيك يا تراريخته حاصل شده و پس از كشت‌هاي الگويي و مراحل قانوني بحث ايمني زيستي، مي‌تواند وارد چرخه توليد شود.
اسكندري دستيابي به دانش كشت بافت گل رز را از ديگر دستاوردهاي جديد موسسه يادشده ، عنوان كرد و با بيان آنكه بيشترين سطح زير كشت گل در گلخانه‌هاي كشور به گل رز اختصاص دارد، افزود: هم اكنون سالانه يك ميليون قطعه پايه گل رز از خارج وارد مي‌شود كه با دستيابي به اين دانش، مي‌توان ضمن توليد پايه‌هاي گل رز در داخل، از خروج سالانه مقدار زيادي ارز از كشور نيز جلوگيري كرد.

** سهم بخش كشاورزي در اعتبارات تملك دارايي در بودجه ‪۸۸‬
وزير جهادكشاورزي سپس با اشاره به افزايش ‪ ۱۸‬درصدي سهم بخش كشاورزي از اعتبارات تملك دارايي در لايحه بودجه ‪ ۸۸‬كل كشور، گفت: بخش كشاورزي از معدود بخش‌هايي به شمار مي‌رودكه سهم آن در بودجه سال آينده افزايش خواهد يافت.
وي رقم پيش بيني شده براي بخش كشاورزي را در لايحه بودجه سال آينده بدون احتساب اعتبارات استاني، حدود ‪ ۹‬تريليون و ‪ ۸۰۰‬ميليارد ريال اعلام و تصريح كرد: در اين لايحه، مسايل آب و خاك با توجه به محدوديت منابع آبي در كشور و تداوم شرايط خشكسالي مورد توجه بيشتر قرار گرفته است.

** شرايط زراعي ايران در سال آبي جاري
وزير جهاد كشاورزي، شرايط بارندگي را از ابتداي سال آبي جاري تاكنون در مقايسه با متوسط بلند مدت و حتي زمان مشابه پارسال نامناسب خواند و افزود : بر اين اساس، قعاليت‌هاي آبخيزداري و مسايل مربوط به آب و خاك در سال آينده از اولويت بيشتري برخوردار خواهد بود.
وي درخصوص برنامه‌هاي وزارت جهاد كشاورزي براي مقابله با خشكسالي، گفت: اين برنامه‌ها ابتداي سال جاري از سوي وزارتخانه ارايه شده ضمن آنكه در نشست شب گذشته ستاد خشكسالي، وزارت جهاد كشاورزي سه گزينه مختلف را براي مقابله با خشكسالي در سال ‪ ۸۸‬با هدف جبران بخشي از خسارات و حفظ توليد محصولات كشاورزي به اين ستاد ارايه كرده است.
اسكندري پيشنهادهاي ارايه شده توسط وزارت جهاد كشاورزي به ستاد خشكسالي را شامل گزينه‌هاي ‪ ۵۰ ،۱۰۰‬و ‪ ۳۰‬درصدي اعلام كرد و اظهار داشت:
وزارت جهاد كشاورزي در گزينه ‪ ۱۰۰‬درصدي، براي اجراي فعاليت‌هاي لازم ‪۶۶‬ تريليون ريال اعتبار درخواست كرده است و گزينه‌هاي دوم و سوم نيز به ترتيب ‪ ۵۰‬و ‪ ۳۰‬درصد اعتبار يادشده را شامل مي‌شود.

** عملكرد ‪ ۳۰‬ساله بخش كشاورزي
اسكندري سپس با اشاره به عملكرد بخش كشاورزي در دوران ‪ ۳۰‬ساله پس از پيروزي انقلاب اسلامي، اظهار داشت: تمام شاخص‌هاي بخش كشاورزي در اين مدت از رشد مطلوبي برخوردار بوده و ميزان توليدات بخش كشاورزي از ‪ ۲۳‬ميليون و ‪ ۴۰۰‬هزار تن در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي به ‪ ۱۰۲‬ميليون تن در پايان سال گذشته افزايش يافته است.

** تحولات ‪ ۳۰‬ساله در بخش كشاورزي
به گفته وزير جهاد كشاورزي، متوسط رشد سالانه توليدات بخش كشاورزي در ‪۳۰‬ سال گذشته پنج درصد بوده كه اين موفقيت حاصل تلاش كشاورزان، محققان، پژوهشگران، كارشناسان و برنامه ريزان فعال در اين بخش بوده است.
اسكندري درخصوص وضعيت كشت برخي محصولات راهبردي ازجمله گندم و جو در سال زراعي جاري نيز گفت: امسال شش ميليون و ‪ ۴۷۰‬هزار هكتار از اراضي ديم و آبي كشور زير كشت گندم قرار گرفته كه اين ميزان نسبت به سال گذشته حدود ‪ ۱۸۵‬هكتار كاهش يافته است.
وي افزود: سطح زير كشت جو آبي نيز امسال حدود هشت درصد و سطح زير كشت جو ديم چهار درصد افزايش يافته و در مجموع به يك ميليون و ‪ ۶۸۴‬هزار هكتار رسيده است.
وزير جهاد كشاورزي از تشكيل ستادهاي ويژه براي كشت پاييزه محصولات كشاورزي در استان‌هاي كشور خبر داد و گفت: اين ستادها مجموعه فعاليت‌هايي را شامل بكارگيري سامانه‌هاي آبياري سيار، استفاده بهينه از آب، اجراي پروژه‌هاي آرماني و استفاده از ظرفيت‌هاي علمي و فني موجود در كشور براي حفظ توليد در دستور كار خود قرار مي‌دهند.

** وضعيت بخش كشاورزي در صورت تصويب طرح هدفمند كردن يارانه ها اسكندري در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادي ايرنا درخصوص وضعيت بخش كشاورزي در صورت تصويب و اجراي طرح هدفمند كردن يارانه، اظهار داشت: بخش كشاورزي هم اكنون سالانه حدود ‪ ۱۱۰‬تريليون ريال يارانه مربوط به حامل‌هاي انرژي به جز آب مصرف مي‌كند كه اين يارانه بايد در مسير ارتقاي بهره وري و افزايش عملكردها در بخش كشاورزي هدايت شود.
به گفته وزير جهاد كشاورزي، در تمام كشورهاي جهان، بخش كشاورزي به كمك هاي دولتي نياز دارد ، اما حمايت اجتماعي از جامعه كشاورزي با حمايت از توليد در اين بخش تفاوت دارد.
اسكندري با بيان آنكه وزارت جهاد كشاورزي موضوع هدفمندي يارانه‌هاي كشاورزي را با حضور در كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي و كميسيون كشاورزي مجلس مورد بررسي قرار داده است، افزود: در مجموع، يارانه‌هاي بخش كشاورزي بايد در مسيري قرار گيرد كه به افزايش عملكردها و ارتقاي بهره وري در اين بخش منجر شود اما اكنون يارانه به افرادي كه توليد مطلوبي ندارند، با هدف حمايت از آنان پرداخت مي‌شود.
وزير جهاد كشاورزي از حذف يارانه سم به عنوان الگوي مناسبي براي هدفمند كردن يارانه در بخش كشاورزي ياد كرد و گفت: تا سال ‪ ۸۵‬سالانه ‪۳۰۰‬ ميليارد ريال يارانه سم در بخش كشاورزي پرداخت مي‌شد و معيار مشخصي براي مصرف سم به دليل ارزاني اين نهاده وجود نداشت ، اما با آزادسازي قيمت ها و حذف يارانه سم، ضمن كاهش ‪ ۴۴‬درصدي مصرف اين نهاده در توليد محصولات كشاورزي، ‪ ۱۰‬عامل بيولوژيك براي مقابله با آفات گياهي در كشور معرفي شد در حالي كه تا پيش از آن، فقط شش عامل بيولوژيك در كشور معرفي شده بود.
وي افزايش كيلينيك‌هاي گياه پزشكي از ‪ ۴۰‬به ‪ ۶۷۰‬كيلينيك را از ديگر دستاوردهاي حذف يارانه سم در بخش كشاورزي اعلام كرد و اظهار داشت: هم اكنون نزديك به پنج هزار فارغ التحصيل در اين كلينيك‌ها به فعاليت مشغول هستند ، ضمن آنكه مصرف سم بايد به عنوان آخرين راهكار در توليد محصولات كشاورزي مورد توجه قرار گيرد.
به گفته اسكندري، اگر قرار است بخش كشاورزي نجات يابد و از تمام ظرفيتهاي توليد در اين بخش استفاده شود، يارانه‌ها بايد در مسيري هدايت شده ، قرار گيرند و با حفظ وضع موجود، امكان اجراي الگوي كشت و كاهش مصارف شيميايي در بخش فراهم نخواهد شد.
وي همچنين بر لزوم حمايت از توليد يكسري محصولات راهبردي با اهميت‌هاي سياسي و نيز محصولات انحصاري مانند چاي، پسته و زعفران در اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا اسكندري در پايان تصريح كرد: مشكلات بخش كشاورزي با اين رويكرد كه كشاورز بيچاره است و بايد كمك شود، برطرف نخواهد شد ، بلكه بايد عرصه كشاورزي كشور به علم و فناوري مجهز شود





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن