واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محققان به تشخيص بيماري آلزايمر نزديكتر شدند ام آر آي در تشخيص زودهنگام آلزايمر نويدبخش است
پژوهشگران با استفاده از شيوه تصويربرداري ام آر آي پلاكهاي شبيه آلزايمر را در مغز خرگوشها شناسايي كردند. اين دستاورد آنها را يك گام به تشخيص اين بيماري با استفاده از تجهيزات معمولي ام آر آي در انسان نزديكتر مي كند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از شيكاگو، جان رونالد از موسسه تحقيقات روبارتس در اونتاريو ميگويد اگرچه بخشي از فناوري مورد استفاده براي تهيه اين تصاوير براي استفاده اختصاصي در خرگوشها طراحي شده است ، اما اين كشف اوليه نويدبخش استفاده از دستگاههاي اسكن ام آر آي باليني براي تجسم پلاكها در مبتلايان به آلزايمر است .
اين تحقيق كه در كنفرانس بينالمللي بيماري آلزايمر در شيكاگو ارايه شد يكي از چندين تحقيقي است كه امكان استفاده از اسكن ام آر آي براي تشخيص زودهنگام اين بيماري مغزي را نشان ميدهد.
اين اولين بار است كه دانشمندان توانستهاند پلاكهاي مغزي را با استفاده از اسكنهاي متعارف ام آر آي ببينند. در حال حاضر اسكنرهاي پرقدرت ام آر آي اين پلاكها را در حيوانات شناسايي كردهاند و اسكنرهاي پي يي تي با استفاده از مواد شيميايي نشانگر خاص نيز در اين زمينه كارايي داشته است.
درحال حاضر كالبدشكافي تنها راه مطمئن براي تاييد تشخيص بيماري آلزايمر است . اين كار از طريق شناسايي ضايعات مغزي نظير پلاكهاي آميلوييد كه مشخصه اين بيماري است انجام ميشود. پزشكان معمولا براي تشخيص آلزايمر در بيماران خود به انجام يك سلسله آزمايشها اتكا ميكنند.
محققان در مطالعه اخير به خرگوشها به مدت دو سال رژيم غذايي پر كلسترول دادند كه باعث تشكيل پلاكهاي آميلوييد در مغز اين حيوان ميشود. اسكن مغز خرگوشها نقاط سياه يا مناطق تهي را در چندين ناحيه از جمله هيپوكامپ كه يك مركز مهم حافظه در مغز است نشان داد.
كالبد شكافي از مغز خوشههاي كوچك پلاكهاي آميلوييد را در اين مناطق تهي نشان داد كه در خرگوشهايي كه رژيم غذايي معمولي داشتند ديده نشد.
رونالد گفت اين شيوه ميتواند راه را براي استفاده از اين شيوه تصويربرداري در انسان هموار نمايد.
دكتر جفري كايه از دانشگاه علوم و سلامت اورگون در پورتلند اين تحقيق را نويدبخش خواند، اما افزود پرش از تحقيق بر روي خرگوش به تحقيق بر روي انسان آسان نيست.
محققان گفتند با كمك مغناطيسهاي ام آر آي مخصوص ميتوانند پلاكهاي آميلوييد را در موش ببينند، اما تاكنون قادر به مشاهده اين پلاكها در مغز انسان نبوده اند.
محققان كلينيك مايو در راچستر در مينه سوتا در تحقيق جداگانهاي توانستند با استفاده از يك برنامه رايانه اي، اطلاعات مربوط به اسكن ام آر آي را تجزيه و تحليل كنند. اين اسكن ميتواند با دقت ۹۰درصد مغز طبيعي را از مغز مبتلا به آلزايمر تشخيص دهد.
اين برنامه با نام STANDدرجه آتروفي مغز فرد را اندازهگيري ميكند.
محققان در اين مطالعه اطلاعات جمع آوري شده از ۱۹۱فرد را كه چهار سال قبل از مرگ ام آر آي از آنها گرفته شده بود با اطلاعات مربوط به آزمون staging Braakرا پس از مرگ بيماران مقايسه كردند. اين آزمون شدت كلافهاي فيبروز را در مغز اندازهگيري ميكند.
پراشانتي وموري كه اين نتايج را ارايه داد ميگويد اين مطالعه نشان داد اطلاعات حاصل از اسكن ام آر آي ميتواند شدت آسيب شناسي گره خوردگي آلزايمر را به درستي شنان دهد.
يك گروه سوم از دانشگاه پنسيلوانيا در فيلادلفيا با استفاده از يك شيوه رايانهاي تجزيه و تحليل تصوير توانستند فعاليت شبه آلزايمر را در مغز سالمنداني كه قابليتهاي ادراكي طبيعي داشتند و گروهي كه به نقص خفيف ادراكي مبتلا بودند بيابند.
محققان با تاكيد بر لزوم انجام مطالعات بيشتر در اين زمينه ابراز اميدواري كردند اين ابزار به تشخيص تغييرات اوليه مغز كه نشانه شروع آلزايمر است كمك كند.
ويليام تيس از انجمن آلزايمر ميگويد محققان به زودي خواهند توانست از اين فناوري براي شناسايي افرادي كه در معرض خطر ابتلا به آلزايمر هستند بهره بگيرند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]