واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رسايي درگفتوگو با ايسنا: اصل ائتلاف حول يك محور يا موضوع ميتواند ممدوح باشد ائتلاف زماني ارزش پيدا ميكند كه بدانيم موتلفين چه كساني هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نماينده مردم تهران در خانه ملت تصريح كرد : گروههاي سياسي در نوع ائتلافها و هم افرادي كه احتمالا در مورد آنها قرار است، ائتلاف صورت گيرد، بايد دقت كنند.
ائتلاف گروههاي سياسي نشاط سياسي بيشتري به جامعه ميدهد
حجت الاسلام حميد رسايي در بيان ضرورت ايجاد ائتلاف بين گروههاي سياسي در بحث انتخابات به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: اصل ائتلاف چند مجموعه، تشكل يا افراد خاص حول يك محور و موضوع به ويژه در برنامههاي سياسي ميتواند امري ممدوح باشد .
وي به علت اين مساله اشاره كرد و گفت: وقتي اين تشكلها كنار يكديگر جمع شده و ائتلافي در خصوص برنامه يا فردي صورت ميدهند، در واقع به صورت منسجمتر درعرصه انتخابات وارد ميشوند كه اين امر هم مشاركت سياسي مردم را بيشتر به دنبال دارد و هم آگاهي سياسي آنها را افزايش داده و هم اين كه بازار رقابت را داغتر كرده و نشاط سياسي بيشتري به جامعه ميدهد.
رسايي اصل ائتلاف را امري مناسب دانست و افزود: البته اگراين ائتلافها منتهي به سهم خواهي؛ باج خواهي شود هم براي احزاب و گروههاي سياسي خوب نبوده و هم براي افرادي كه در دام اين ائتلافها گرفتار ميشوند؛ يعني اگر كساني قدرت را براساس اين ائتلافها به دست آورند ولي اين بدست آوردن قدرت مشروط به اين باشد كه بعد از رسيدن به قدرت بايد امتيازاتي را به اين جريانات بدهند اين مسالهاي است كه بايد همه گروههاي سياسي و همه كساني كه به عنوان نخبگان سياسي به حسب ميآيند و معمولا بر روي آنها يا برنامهها و شعارهاي آنها ائتلاف ميشود به اين نكته توجه داشته و خود را در اين دام نيندازند.
اگر ائتلاف منتهي به سهم خواهي و باج خواهي شود، مذموم است
اين نماينده اصولگراي مجلس درخصوص ضرورت آسيب شناسي ائتلافها كه در زمان انتخابات شكل ميگيرد و بعد عامل اختلاف ميشود نيز گفت: متاسفانه در كشور ما شواهدي داريم كه نشان ميدهد كساني زماني بر روي موضوعي ائتلاف ميكنند كه در واقع محور ائتلاف آنها منافع حزبي و سياسي و حيات سياسي خودشان است، نه برنامه يا حتي قدرت شخصي.
وي در اثبات اظهاراتش گفت: اگر خاطرهمه باشد در انتخابات مجلس ششم ائتلافي براي تخريب هاشمي رفسنجاني شكل گرفت. حتي تخريب نسبت به ايشان به آن حد و اندازه رسيد كه ايشان را تا عاليجناب سرخ پوش و عناويني كه به هاشمي رفسنجاني نسبت دادند، بردند و حتي برخي در كتب خود قتلهاي زنجيرهاي را به ايشان نسبت دادند و جريانات مطبوعاتي آن روز كه رسانه اين ائتلاف بودند اين مسائل را پوشش ميدادند.
وي تصريح كرد: در واقع ائتلافي براي تخريب و حذف هاشمي رفسنجاني شكل گرفت و تا آن جا هم پيش رفت كه وقتي ايشان وارد مجلس شد، اين فضا سازي تخريبي به اندازهاي شدت پيدا كرد كه هاشمي رفسنجاني ازنمايندگي مجلس انصراف داد .
ائتلاف زماني ارزش پيدا ميكند كه ببينيم آن موتلفين چه كساني هستند
رسايي خاطر نشان كرد: چند سال بعد از آن درانتخابات نهم رياستجمهوري مشاهده شد همان جريانات و اشخاص و همان احزاب و روزنامههايي كه در انتخابات مجلس ششم ائتلافي را براي تخريب هاشمي رفسنجاني تشكيل داده بودند، ناگهان همه پشت سر ايشان ائتلاف ديگري را تشكيل داده و شروع به حمايت از ايشان كردند. در واقع همانهايي كه اتهامات ناجوانمردانهاي به هاشمي رفسنجاني ميزدند، همانها آمدند ومجددا ايشان را تا عرش اعلي به عنوان تنها كسي كه ميتواند گزينه رياستجمهوري باشد، بردند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس معتقد است: متاسفانه محور اين گونه ائتلافها منفعت مردم نيست، چرا كه اگر منفعت مردم باشد يا آن ائتلاف براي تخريب هاشمي غلط و دروغ بوده و يا ائتلاف براي تقديس وي. نمونههايي از اين دست راكه زياد هم اتفاق ميافتد شاهد هستيم .
رسايي همچنين اظهارداشت: حافظه مردم ما حافظه قوي است و بسياري از اين اقدامات را فراموش نميكنند.
وي براين اعتقاد است كه ائتلاف زماني ارزش پيدا ميكند كه ببينيم آن موتلفين چه كساني هستند.
موتلفين هر اندازه ريشه دارتروهمسو با خواستههاي مردم باشند، تاثيرگذارترند
اين نماينده مجلس در ادامه اظهارداشت: هر چه قدر كساني كه ائتلاف ميكنند – چه افراد چه احزاب- ريشه دارتر، مستحكم تر و با سابقه روشن ، شفاف و همسو با نيازها و خواستههاي مردم بوده باشند، طبيعتا آن ائتلاف در جامعه تاثير بيشتر ميگذارد .
وي با بيان اينكه ائتلافهاي مختلفي درانتخابات شكل ميگيرد، ولي همه آنها مورد توجه مردم نميشود، علت اين مساله را در آن دانست كه مردم يا سابقه روشني از كساني كه ائتلاف كردند، ندارند يا اگر سابقهاي از آنها دارند اين سابقه، مناسب نبوده ، لذا مردم اعتماد نميكنند.
وي در پايان گفت: براين اساس اگر شخصيتها و افراد ذي نفوذ و كساني كه مردم به آنها اعتماد دارند، حول يك محور جمع شوند، يكي از راههاي عقلاني است كه مردم اعتماد كرده و با توجه به آن كه خود نميتوانند به تمام ابعاد شخصيت و برنامههاي يك فرد شناخت پيدا كنند، طبيعتا از طريق اين ائتلافها ميتوانند به آن مسير برسند .
انتهاي پيام
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]