واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: اخبار كوتاه جهان
احمدآباد هند هدف حملات تروريستي قرار گرفت
اعتماد ملي: شمار تلفات سلسله انفجارهاي احمدآباد هند به رقم 45 تن رسيد. به گزارش خبرگزاري فرانسه، انفجار 16 بمب در شامگاه شنبه در احمدآباد علاوه بر اين تعداد كشته 160 زخمي هم در پي داشته است كه حال برخي از زخميها وخيم گزارش شده است. مقامات هندي ضمن ابراز تعجب از اين رشته انفجارها كه تاكنون در اين كشور سابقه نداشته به سرعت مراحل تحقيق را در اين مورد آغاز كردند. انفجار در احمدآباد تنها يك روز پس از انفجار در شهر بنگلور مركز نرمافزاري هند صورت گرفته است كه طي آن يك تن كشته و چند تن ديگر زخمي شده بودند. پليس هند ميگويد انفجار اول روي يك پل در اين شهر رخ داد كه در سال 2002 در درگيري ميان هندوها و مسلمانان تعدادي كشته برجاي گذاشته بود. تعدادي از بمبها هم در محله مسكوني و به شدت پرجمعيت ماننانگار رخ داد كه محل اقامت فرماندار ايالتي در آنجاست و به شدت از اين محل مراقبت ميشود. اين محل نيز در ناآراميهاي سال 2002 شاهد وقوع درگيري ميان هندوها و مسلمانان بود. دو بمب ديگر نيز دو بيمارستان را هدف قرار داد كه كشتهها و مجروحهاي انفجارهاي اول را پذيرفته بودند. در همين حال مانموهان سينگ نخستوزير هند از مردم احمدآباد خواست تا آرامش خود را حفظ كنند و در راستاي همكاري با نيروهاي امنيتي گام بردارند. مدي سر وزير جنگافروز ايالت گجرات، زادگاه قهرمان استقلال هندوستان، گفت: سرزمين ماهاتما گاندي توسط تروريستهايي كه ما آنها را آزاد نخواهيم گذاشت به خاك و خون كشيده شده است. تروريستها عليه هندوستان جنگي را به راه انداختهاند. ما بايد براي يك نبرد طولانيمدت عليه تروريسم خود را آماده كنيم. وشيك احمد از مقامات ايالتي هم به خبرگزاري فرانسه گفت: در پي انفجارهاي صورتگرفته در بنگلور ما به حال آمادهباش بوديم و از اين لحاظ برخي از نكات را رعايت ميكرديم.
بوتفليقه: هيچ كاري نكرديم
اعتماد ملي: رئيسجمهور الجزاير در دهمين سالگرد رياستجمهوري خود بر اين كشور ميگويد در طول ساليان حكمراني خود بر الجزاير نتوانسته آنگونه كه بايد و شايد به الجزاير خدمت كند و سياست سرمايهگذاري در اين كشور بر باد فنا رفته است. عبدالعزيز بوتفليقه در سخناني بيسابقه با بيان اينكه من در ابتدا اينگونه برنامهريزي كرده بودم كه به سوي بهشت ميروم ولي الان بايد به خود يادآوري كنيم راهي كه رفتهايم به بهشت ختم نخواهد شد، حمله بيسابقهاي را هم به سرمايهگذاران و برخي از ماموران دولتي اين كشور كرد. به گزارش روزنامه الشرقالاوسط، بوتفليقه كه در جمع 1541 منتخب شهرداريهاي الجزاير و ديگر نمايندگان دولتي و محلي در پايتخت اين كشور سخن ميگفت، ادامه داد: در حالي كه تنها يك سال از پايان دوره رياست من باقي مانده است، بايد بگويم كه در حال حاضر الجزاير به عنوان كشور مصرفكننده مواد مخدر و همچنين بلاياي اجتماعي معروف شده است. اين اشاره وي به تازهترين آماري است كه از طرف مسوولان الجزايري در مورد افزايش جرم و جنايت در اين كشور منتشر شده است. وي ضمن انتقاد از نحوه سرمايهگذاري، بهخصوص سرمايهگذاري بخش خصوصي در اقتصاد كشورش گفت: الجزاير كشور غريب و عجيبي است، سرمايهگذاران در بخش خاصي از صنعت كه آن هم نوشيدنيهاي گازي و برخي از مواد غذايي است سرمايهگذاري ميكنند و تمام تسهيلاتي را كه دولت در اختيار آنها براي سرمايهگذاري قرار داده است، همه را در اين راه مصرف كردهاند و جايي از آن در صنعت مشخص نيست. بوتفليقه بدون آنكه نامي از موسسههاي خاص اقتصادي در اين كشور ببرد آنها را طفيلي و سربار اقتصاد نهچندان قدرتمند الجزاير عنوان كرد و گفت: آيا واقعا اين عاقلانه است كه به برخي از سرمايهگذاران يك ميليون دلار ارز اختصاص دهيم و به يكي ديگر 5 ميليون دلار...؟ وي همچنين بدون اشاره به نام موسسه سرمايهگذار خاص خارجي گفت: يك موسسه خارجي آمده و در كشور ما 700 ميليون دلار سرمايهگذاري كرده اما دو سال بعد با يك ميليارد دلار پول نقد كشور ما را ترك كرد و رفت. آيا به اين سرمايهگذاري ميگويند؟ يك منبع آگاه ميگويد منظور بوتفليقه سرمايهگذاري يك شركت خارجي در تلفن همراه اين كشور بوده كه مسائل بسياري را هم در اين كشور پيش آورده بود.
حملات هوايي ارتش تركيه به شمال عراق
ايسنا: ارتش تركيه اعلام كرد كه در ساعات اوليه روز يكشنبه مواضع شورشيان كرد اين كشور در شمال عراق را مورد حملات هوايي قرار داده است. ارتش تركيه در وبسايت خود اعلام كرد كه به 12 منطقه كه مرتبط با حزب كارگران كردستان تركيه (پكك) است حمله هوايي كرده است. هنوز آمار دقيق تلفات اين حمله كه از نيمههاي شب آغاز شد منتشر نشده است. اين حمله پس از تهاجم روز پنجشنبه ارتش تركيه به 13 موضع شورشيان كرد اين كشور در شمال عراق به وقوع پيوسته است. در وبسايت ارتش تركيه آمده است: ميزان تلفات تروريستها در دست تحقيق و بررسي است. يكي از مقامات امنيتي تركيه اظهار داشت: سه روز پيش در روستايي در استان ديار بكر واقع در جنوب شرقي تركيه در اثر انفجار يك مين دو كودك كشته شدند. اين منبع افزود: در حادثهاي ديگر يك كودك و يك بزرگسال در اثر انفجار مين كشته شدند.
قنطار: اسرائيليها از نام نصرالله در وحشت هستند
سمير قنطار قديميترين اسير لبناني كه به تازگي پس از 30 سال اسارت در زندانهاي رژيم صهيونيستي در جريان توافقنامه تبادل اسرا ميان حزبالله لبنان و رژيم صهيونيستي آزاد شد، اعلام كرد، صهيونيستها حتي از نام سيدحسن نصرالله در وحشتند. به گزارش فارس، سمير قنطار در گفتوگو با روزنامه سوري الوطن كه در شماره ديروز اين روزنامه منتشر شد، به سوالهاي مختلف خبرنگار اين روزنامه پاسخ داد. قنطار با بيان اينكه اسرائيل از داخل از هم پاشيده است و جامعه آن از بحران بسيار عميق رنج ميبرد، گفت: بدون شك اسرائيل رو به زوال و نابودي است. قنطار همچنين عشق و ارادتش را به سيدحسن نصرالله دبيركل حزبالله لبنان پنهان نكرد و گفت: من عاشق اين مرد هستم، وي بر اطاعت از سيدحسن نصرالله تاكيد كرد و خطاب به وي گفت: تو به پيش برو و ما از پي تو خواهيم آمد اي رهبر ما. سمير قنطار با تاكيد بر اينكه نام سيدحسن نصرالله لرزه بر اندام دشمن مياندازد، افزود: آنها در حالتي از رعب و وحشت دائمي از مقاومت به سر ميبرند و حتي از نام نصرالله ميترسند و وحشت دارند. وي بر ادامه مقاومت تا محو و نابودي رژيم صهيونيستي تاكيد كرد و گفت: مقاومت هميشه سودمند است و باقي خواهد ماند و تا زوال و نابودي رژيم صهيونيستي ادامه خواهد يافت.
پايان انتخابات پارلماني در كامبوج
انتخابات پارلماني كامبوج ديروز 8 ساعت پس از آغاز رايگيري و با پيشبيني احتمال پيروزي حزب هون سن نخستوزير اين كشور به پايان رسيد. به گزارش خبرگزاري فرانسه از پنوم پن، دبيركل كميته ملي انتخابات كامبوج گفت حوزههاي رايگيري طبق برنامه ساعت سه بعدازظهر ديروز به وقت محلي به كار خود پايان دادند. كار اخذ راي در 15 هزار حوزه رايگيري از ساعت هفت 7 و تحت نظارت 13 هزار ناظر داخلي و بينالمللي آغاز شده بود. 11 حزب در اين رايگيري با هم رقابت ميكنند. حزب مردم به رهبري هون سن اعلام كرد اين حزب قصد دارد براي تشكيل دولت تكحزبي، تعداد كرسيهاي خود را در پارلمان 123 عضوي كامبوج افزايش دهد. حزب مردم كامبوج هماكنون 73 كرسي در پارلمان دارد و به گفته مقامات حزب، انتظار ميرود دستكم 8 كرسي ديگر به دست آورد. بيش از 8 ميليون نفر واجد شرايط شركت در اين انتخابات بودند و نتايج رسمي احتمالا ظرف چند روز آينده اعلام ميشود اما انتظار ميرود احزاب، تعداد آراي به دست آمده خود را به زودي منتشر كنند.
سناتور آمريكايي:
بوش به دنبال حضور دائميدر عراق است
سناتور دايان فايناستاين با انتقاد از سياستهاي دولت آمريكا در عراق بر اين امر تاكيد كرد كه مشكلات عراق با حضور بلندمدت نظاميان آمريكايي در اين كشور حل نميشود. اين سناتور كهنهكار آمريكايي و از اعضاي برجسته حزب دموكرات در كنگره آمريكا در پاسخ به اين پرسش كه به خبرگزاري مهر گفت: من نيز مانند شما نگران استراتژي آمريكا در عراق هستم. در حالي كه دولت بوش در حال تلاش براي رسميت بخشيدن به حضور بدون انتهاي نظاميان آمريكايي در عراق است، سربازان ما در ناآراميهاي اين كشور گرفتار شدهاند و به اعتقاد من اين ناآرامي با مداخله نظاميحل نميشود. سناتور فايناستاين كه عضو كميته تخصيص بودجه سنا محسوب ميشود در ادامه در خصوص وظايف دولت عراق براي برقراري ثبات در اين كشور گفت: دولت عراق بايد اقدامات خود براي از بين بردن اختلافات طولانيمدت ميان گروههاي مختلف مذهبي، قوميو سياسي را افزايش دهد. زيرا ناآراميهاي عراق همچنان ادامه دارد و تاكنون بيش از چهار هزار نفر از نظاميان آمريكايي و هزاران نفر از مردم عراق در خونريزيهاي اين كشور جان خود را از دست دادهاند و شرايط فعلي در عراق به هيچ وجه قابل تحمل نيست. وي در مورد ديدگاه خود در خصوص توافقنامه امنيتي بغداد- واشنگتن و فشار آمريكا براي تضمين حضور بلندمدت نظاميان آمريكايي در عراق گفت: در مورد تصميم بوش براي حضور نامحدود نظاميان آمريكايي در عراق بايد بگويم اين مساله فشار زيادي را بر ارتش وارد كرده و آمادگي و قابليت آنها را براي حضور در افغانستان كاهش ميدهد و از همين رو بايد حضور نظاميان آمريكايي در عراق به پايان برسد. اين سناتور اهل كاليفرنيا در پاسخ به اين پرسش كه آيا طرح افزايش شمار نيروهاي آمريكايي در عراق توانسته به اهداف مورد نظر بوش جامهعمل بپوشاند و اينكه آيا دولت عراق در اين مدت توانسته به تعهدات خود عمل كند گفت: هرچند در ماههاي اخير شاهد بهدست آمدن برخي موفقيتها در زمينه امنيتي بودهايم، اما با اين وجود ميزان پيشرفت حاصلشده در برقراري آشتيملي در عراق از زمان اعزام نيروهاي بيشتر آمريكايي به اين كشور در سال گذشته ميلادي تاكنون اندك بوده است. هدف از افزايش شمار نيروها در عراق تامين امنيت مورد نياز در اين كشور بود تا از اين راه دولت عراق بتواند در مسير حفظ امنيت زيرساختها و مردم حركت كرده و به موفقيتهاي سياسي كه محك كارايي يك دولت محسوب ميشود، دست پيدا كند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]