واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بروجردي: راه خروج از واقعيتهاي تلخ تحميلي، مذاكره است حضورآمريكا درمذاكرات ژنو عقبنشيني واشنگتن بود تنگه هرمز دردست ماست و ما ميخواهيم خليجفارس امن باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: مذاكرات انجام شده در ژنو يك پيش مذاكره بود و در دورههاي بعدي براي رسيدن به يك تفاهم بايد ادامه پيدا كند.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علاءالدين بروجردي ـ رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ـ كه عصر يكشنبه در جلسهي هفتگي انصار حزبالله سخن ميگفت، با طرح اين سوال كه چرا غربيها با دادن امتيازاتي خواستار غنيسازي نكردن در ايران بودند، گفت: جمهوري اسلامي ايران استدلال ميكند كه ما متعهد به NPT هستيم و تنها كشوري هستيم كه علاوه بر اين تعهد، حكم شرعي در حرمت استفاده نكردن از بمب هستهيي را نيز داريم. كشورهاي عضو حق دارند از اين انرژي استفاده كنند.
وي افزود: هيچ تضميني وجود ندارد كه كشورهايي بخواهند سوخت هستهيي لازم را تامين كنند، نمونهي اين اقدامات را ميتوان در نيروگاه تهران كه آمريكاييها از دادن سوخت به آن اجتناب كردند مشاهده كرد.
وي نمونهي ديگر پايبند نبودن غرب به تعهدات هستهيياش در قبال ايران را در پروژه يوروديف فرانسه عنوان كرد كه ايران با وجود سرمايهگذاري يك ميليارد دلاري قبل از انقلاب، نتوانست از سوخت آن استفاده كند.
بروجردي تصريح كرد: غنيسازي حق قانوني ماست و تجربهي تاريخي ما نيز نشان ميدهد كه به اين كشورها نميتوان اعتماد كرد؛ ضمن اين كه غنيسازي تنها براي سوخت نيست و دهها دانش با آن گره خورده است.
نماينده مردم بروجرد در مجلس با اشاره به معادله دو طرفهاي كه بين ايران و غرب برقرار است، خاطرنشان كرد: آنها ميگويند كه شما نبايد غنيسازي داشته باشيد در حالي كه ما در انجام آن مصريم. علت اين است كه ميخواهيم فرزندانمان در آينده با عزت زندگي كنند، مومن مجاز نيست ذليلانه زندگي كند و اين برتري را خداوند متعال تكليف كرده است.
بروجردي با يادآوري اين مساله كه امروز غربيها درباره دستيابي به انرژي ايران به كشورمان محتاج هستند، گفت: امروز كه آنها نيازمند ما هستند به ما زور ميگويند و عليه ما قطعنامه صادر ميكنند و حتي فراتر از قطعنامه، اروپاييها تحريمهايي اعمال ميكنند؛ فردا كه ما به آنها نياز داشته باشيم روشن است كه چه ميكنند؟
او در عين حال چالش اصرار آنها (غربيها) بر غنيسازي نكردن و نپذيرفتن اين مساله از طرف ما را داراي اثرات و تبعاتي دانست و گفت: ايران مقاومتر از آن است كه با اين فشارها عقب بنشيند. اين فشارها باعث نميشود از مواضع اصوليمان دست برداريم. در اثر اين مقاومتها، ناگزير شدند كه عقب بنشينند و وارد مذاكره با ما شوند.
او افزود: ما در اين مرحله به نقطهي مطلوب رسيديم و به دنبال اين بوديم كه توانمندي هستهيي را به عنوان دانش نوين در اختيار بگيريم كه اين امر محقق شد، در مراحل بعدي بايد با توجه به كياست مومن تصميمگيري كنيم.
بروجردي در ادامه با اشاره به مصوبه مجلس در مورد دستيابي به 20 هزار مگاوات برق هستهيي در 20 سال آينده، گفت: هماكنون فنآوري توليد سوخت در اختيار ماست و دانشمندان ما نيز در تلاشند كه بتوانند نيروگاهي 360 هزار مگاواتي را بسازند. اگر بتوانيم در يك تعامل منطقي اين توانمندي را كه خط قرمز ماست حفظ كنيم و مراحل بعدي را طي كنيم، قادر خواهيم بود كه جهان غرب را در همين مذاكرات وارد گود كنيم تا نيروگاههاي نسل جديد را بسازيم.
وي ادامه داد: در موضعي قرار داريم كه ميتوانيم در يك تعامل منطقي و با شرط لازم اين توانمندي، با كشورهاي پيشرفته مذاكره كنيم اگر بتوانيم اين تعامل منطقي را برقرار كنيم همهي حقوقمان حفظ ميشود.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس سپس بحث ارائه بستهي پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران به 1+5 را مورد بحث قرار داد و با يادآوري اين نكته با اين اقدام جادهي يك طرفه تبديل به جادهي دو طرفه شده است، خاطرنشان كرد: با ارائه بستهي پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران جادهي يك طرفه تبديل به جادهي دو طرفه شده و يك تعريف منطقي در ميز مذاكرات به وجود آمد و با ارائه اين بسته ايران به باب جديدي در حل مسالهي هستهيي وارد شد.
او نتيجهي اين اقدامات ايران را مذاكرهي ژنو عنوان كرد كه به عنوان يك پيش مذاكره مطرح بوده و در دورههاي بعدي بايد همراه با رسيدن به يك تفاهم باشد.
نماينده مردم بروجرد در مجلس ادامه داد: بايد اين هنر را داشته باشيم كه در مذاكرات آينده امتيازاتي از آنها بگيريم چرا كه با ارتباطاتي كه تعريف شده از شرايط قبلي خارج شديم.
وي خاطرنشان كرد: يك تعامل منطقي به صورت نظري در مذاكرات حاكم است كه فكر ميكنم با عنايات الهي ميتوانيم دراين گفتمان حقوقمان را حفظ و به يك توافق دست يابيم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه اين نشست، حاضران سوالاتي را از بروجردي پرسيدند.
بروجردي در پاسخ به پرسشي در مورد وقايع اتفاق افتاده در زمان تصدي دبيري شوراي عالي امنيت ملي توسط حسن روحاني گفت: در آن زمان منافقين گزارش داده بودند كه در نطنز ايران اقداماتي انجام ميدهد و آژانس طبق مقرراتش خواستار بازرسي شد و از محل نمونهبرداري كرد. از قضاي روزگار نمونهها نشان داد كه 60 تا 70 اورانيوم غنيسازي شده است و اعلام كردند كه اين دليل بارز ساخت بمب است.
وي افزود: اين در شرايطي بود كه ما قطعات را از كشور ديگري كه بمب ساخته بود دريافت كرده بوديم و براي اين كه ايران اين را اثبات كند دو تا سه سال طول كشيد و ما ناگزير به تعليق شديم.
به گفته او، پس از آن به مرحلهاي رسيديم كه آژانس به صحت اظهارات ايران پي برد و بعد از آن به روحاني نامهاي نوشتند كه بايد تعليق را ادامه دهيد اما اين زورگويي بود و ما تعليق را شكستيم.
بروجردي با بيان اين اكه اگر همه فعاليتهاي هستهيي خود را متوقف كنيم آمريكا و اسراييل (رژيم صهيونيستي) ما را تهديد نخواهند كرد، خاطرنشان كرد: اگر ما امروز در برابر يك تهديد قرار داريم به خاطر فعال بودن در صحنه است و به اين دليل است كه كشوري مقتدر و سرزنده در عرصهي جهاني هستيم كه زور هم نميگويم.
وي همچنين حضور آمريكا در مذاكرات ژنو را يك عقبنشيني براي آمريكا عنوان كرد چرا كه بدون شرط تعليق در مذاكرات حاضر شد كه اين موفقيتي براي نظام، دولت نهم و مجلس هفتم است.
بروجردي همچنين با بيان اين كه ما هيچ وقت به بيگانه و دشمن خوشبين نيستيم، آمادگي و هوشياري نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران را مورد تاكيد قرار داد و گفت: آرزوي صهيونيستها حمله به تاسيسات هستهيي ما است همان گونه كه به عراق و سوريه حمله كردند اما فكر ميكنيم راه خروج از واقعيتهاي تلخ تحميلي، مذاكره است و اگر مذاكره نكنيم حلقه تنگتر ميشود. كياست مومن حكم ميكند كه مذاكره كنيم و در درون اين حركتمان بدبيني نيز وجود دارد.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد توانايي وزير امور خارجه كشورمان گفت: متكي همانند ساير انتخابهاي احمدينژاد، از تمام ظرفيتهاي خود استفاده كرده است و براي اولينبار در سه سال گذشته 118 كشور و بيش از 60 وزير امور خارجه در شرايط تهديدها و فشار آمريكا در اجلاس غيرمتعهدها در تهران حضور مييابند.
بروجردي در مورد حضور ناوهاي آمريكايي و ممانعت احتمالي آنها از صادرات نفت ايران اظهار كرد: اگر روزي ناوهاي آنها از اين كار ممانعت كنند خودشان ضرر ميكنند چرا كه بخش اعظم نفت مورد نياز جهان از خليجفارس تامين ميشود ضمن اين كه تنگه هرمز در دست ماست و ما ميخواهيم خليجفارس امن باشد.
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد نقش كروبي در مجلس ششم نيز گفت: كروبي در برابر تندروهاي از خط قرمز گذشتهي برخي افراد ايستادگي كردند و مقام معظم رهبري به ايشان احترام قائلند.
او در مورد اظهارات برخي اصلاحطلبان نيز گفت: كساني كه دولت و مجلس را از دست دادهاند طبيعي است كه چنين اظهاراتي داشته باشند. در اين ميان مهم است كه ما شكرگذار اين نعمت باشيم و در جهت حل مشكلات مردم گام برداريم.
بروجردي بحث دفتر حفاظت منافع آمريكا در تهران را نيز در حد مطبوعات و موضوع غيرمهمي توصيف و اظهار كرد: وزير امور خارجه نيز گفتند كه اگر درخواست بدهند اين مساله قابل بررسي است.
انتهاي پيام
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]