واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دريچه
ترجمه؛ فواد نظري
* پرنده هاي بي بال
اين روزها، ايده يي ذهن دانشمندان دانشگاه فلوريدا را به سختي به خود مشغول داشته است كه پيش از اين در برخي فيلم هاي علمي- تخيلي نيز مطرح شده بود و آن به پرواز درآوردن يك سازه هوايي بي بال با به كارگيري پديده هيدروديناميك مغناطيسي است. اساس كار اين سازه هوايي كه از نظر ظاهري كاملاً شبيه يك بشقاب پرنده است، بر يونيزه كردن هوا براي تامين نيروهاي لازم براي پيشرانش و بالابرندگي جسم استوار است. در اين سازه از صفحات يونيزه كننده يي استفاده شده است كه از جاي گيري دو دسته الكترود متفاوت در يك صفحه سراميكي نازك تشكيل مي شود، به طوري كه دسته نخست در سمت بالا و پايين سازه جاي مي گيرند و هواي يونيزه شده را به سمت پايين هل مي دهند كه باعث بالا رفتن سازه مي شود و دسته ديگر در دور سازه نصب مي شود كه حركت رو به جلوي سازه را تامين مي كند. در واقع الكترودها با يونيزه كردن هواي اطراف به پلاسما، باعث توليد يك سيال هادي مي شوند كه نيروي حاصل از عبور جريان الكتريسيته از داخل اين پلاسما، هواي محيط را به اطراف هل مي دهد و نيروي لازم را براي حركت سازه توليد مي كند. پروفسور «سابرتا روي» كه به همراه پژوهشگران دانشگاه فلوريدا، مسووليت انجام اين پروژه را برعهده دارد، معتقد است اگر نخستين آزمايش اين سازه هوايي كه ظرف چهار ماه آينده به انجام خواهد رسيد، موفقيت آميز باشد، شاهد تولد نسل جديدي از سازه هاي هوايي در دنيا خواهيم بود كه مي تواند آغازي براي دگرگوني عظيمي در زمينه اشياي پرنده باشد. گفتني است اين پروژه بزرگ مستقيماً توسط سازمان فضايي ناسا و نيروي هوايي امريكا پشتيباني مي شود.
www.Discovery.com
*خوددرماني در نانولوله ها
دستاورد جديد پژوهشگران ژاپني طراحي و ساخت نوعي ماهيچه مصنوعي خوددرمان است كه حين انجام كار، مي تواند انرژي الكتريكي توليد كند. در اين نوع ماهيچه ها كه انرژي و حركتي بسيار شبيه به ماهيچه هاي بدن انسان دارند، از نوعي نانولوله انعطاف پذير استفاده شده است كه ويژگي منحصر به فردش خوددرماني است، به طوري كه هنگامي كه خراشي روي سطح نانولوله ايجاد مي شود، منطقه اطراف محل خراش بلافاصله غيرهادي مي شود و از انتقال آسيب به نقاط ديگر ماهيچه جلوگيري مي كند. ساختار اين نوع ماهيچه ها به صورتي است كه هنگامي كه پس از انبساط، منقبض مي شود، قرارگيري مجدد نانولوله ها در وضعيت اصلي شان يك جريان الكتريكي كوچك توليد مي كند كه ذخيره مي شود و در كاربردهاي متفاوت مورد استفاده قرار مي گيرد. هم اكنون دانشمندان ژاپني از اين ايده براي شارژ باتري ها توسط امواج اقيانوس ها و همچنين ذخيره انرژي ناشي از باد استفاده مي كنند.
www.Discovery.com
* بزرگ ترين ديوار رسانه يي جهان
اگر اين تابستان به چين مي رويد، يا مسابقات المپيك را از تلويزيون دنبال مي كنيد، منتظر تماشاي يك سازه درخشنده بزرگ در نزديكي محل المپيك باشيد. اين سازه درخشنده، بزرگ ترين نمايشگر LED رنگي جهان است كه در يك مجتمع تفريحي در پكن، در يك كيلومتري محل برگزاري المپيك 2008 نصب شده است. در ساخت اين نمايشگر كه مساحت آن به حدود 2200 متر مربع مي رسد، از بيش از دو هزار لامپ LED استفاده شده است كه يك سيستم ارگانيك خودكفا را تشكيل مي دهد، به طوري كه سلول هاي نوري به كار رفته در آن در طول روز انرژي لازم را از خورشيد دريافت و ذخيره مي كنند و از آن براي روشن نگه داشتن نمايشگر در شب استفاده مي كنند. اين ديوار رسانه يي بزرگ بر اثر كار مشترك يك مهندس معمار امريكايي و يك مهندس ساختمان انگليسي طراحي و ساخته شده است كه از آن طي مراسمي با حضور بازيگراني از نقاط مختلف جهان در بيست و چهارم ژوئن رونمايي خواهد شد.
www.CNN.com
*الفباي جديد براي DNA
نوع جديدي از DNA مصنوعي مي تواند پايه يي براي دستگاه هاي الكترونيكي بسيار ريز باشد. مولكول طبيعي DNA از چهار نوع باز آلي درست شده است كه حروف رمز ژنتيك به شمار مي آيند. اكنون «ماساهيكو اينويه» و همكارانش در دانشگاه توياما در ژاپن با كمك دستگاه سازنده DNA توانسته اند چهار نوع باز مصنوعي جديد را درون اسكلت قندي مولكول DNA جاي دهند. اين DNA مصنوعي از DNA طبيعي پايدارتر است بنابراين مي توان از آن سيم هاي الكترونيكي مولكولي ساخت كه جريان الكترون ها را در راستاي خود هدايت كنند. اين گروه تاكنون توانسته است رشته كوتاهي DNA مصنوعي به طول 100 باز بسازد. اما آنها در نظر دارند آزمايش هايي نيز با آنزيم هاي طبيعي انجام دهند تا رشته هاي درازتري بسازند و بتوانند مولكول هاي مصنوعي را نيز به مانند مولكول هاي طبيعي همانندسازي كنند.
NewScientist.com,Jul.2008
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]