واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روند طولاني تشكيل دادگاه بينالمللي براي پرونده ترور حريري
بيروت - با گذشت بيش از سه سال از آغاز بكار كميته بينالمللي تحقيق در باره ترور رفيق حريري نخست وزير پيشين لبنان ، تشكيل دادگاهي بينالمللي براي آن چندان نزديك به نظر نميرسد.
به گزارش ايرنا از بيروت ، منابع لبناني به نقل از يك وزير مرتبط با موضوع اين پرونده اعلام كردهاند كه دادگاه بينالمللي براي محاكمه ومجازات عاملان ترور رفيق حريري كار خود را پيش از سال ۲۰۱۰آغاز نخواهد كرد.
از سوي ديگر نيكلا ميشل دستيار حقوقي بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد نيز اعلام كرده است كه دانيل بلمار سومين رييس كميته تحقيق قرار است پائيز امسال گزارش خود را درباره نتايج تحقيقات انجام شده ارايه كند.
وي افزوده است او خواهد گفت كه آيا بازهم نياز به تمديد زمان اين تحقيقات طولاني خواهد بود يا نه.
به گفته اين مقام بينالمللي هزينه سالانه تشكيل اين دادگاه هر سال ۶۰ ميليون دلار خواهد بود كه لبنان موظف است ۴۹درصد آن را تامين كند و هزينه هاي تشكيل اين دادگاه براي سال اول تامين شده است اما براي سالهاي بعد احتياج به كمكهاي مالي دارد.
دستيار حقوقي دبيركل سازمان ملل اواخر سال قبل گفته بود كه مقدمات لازم براي تشكيل اين دادگاه بينالمللي فراهم شده است.
ميشل تاكيد كرده چنين دادگاهي ، قضايي خواهد بود نه سياسي و اشخاص را محاكمه خواهد كرد و نه دولتها را.
به گفته وي رييس كميته بينالمللي تحقيق در اين پرونده ، پس از اتمام تحقيقات ، خود به خود به سمت دادستان دادگاه ارتقا پيدا خواهد كرد.
گفته شده اين دادگاه بينالمللي وظيفه بررسي قضايي ترور حريري و ساير ترورهاي انجام شده پس از آن را در صورت ارتباط آنها با قضيه ترور حريري، بر عهده خواهد داشت و احكام قانون جنايي لبنان را درباره مجازات اجرا خواهد كرد.
شمار قاضيها در دادگاه، ۱۱نفر خواهد بود كه شامل چهار قاضي لبناني و هفت قاضي بينالمللي است.
قاضيان لبناني توسط دبير كل سازمان ملل، از ميان ۱۲نامزد كه دولت لبنان آنان را پيشنهاد كرده، انتخاب ميشوند و قاضيان بينالمللي نيز توسط دبير كل سازمان ملل و از ميان نامزدهايي از كشورهاي مختلف تعيين ميشوند.
دادستان كل نيز توسط دبير كل سازمان ملل و با مشورت با دولت لبنان تعيين ميشود و داراي يك معاون لبناني خواهد بود.
رفيق حريري در ۲۶بهمن ماه سال ۱۳۸۳در ساحل بيروت ترور شد و سه ماه بعد ، كميتهاي بينالمللي كار تحقيق درباره آن را آغاز كرد اما با گذشت بيش از سه سال هنوز كار آن پايان نيافته و نتايج آن نيز اعلام نشده است.
بسياري از محافل سياسي به دليل پيچيدگي عمليات اين ترور و اهداف پشت پرده آن ، آمريكا و رژيم صهيونيستي را عامل و آمر اين حادثه تروريستي ميدانند.
واقعه ترور حريري رويدادهاي بيسابقهاي را در اين كشور حساس منطقه خاورميانه رقم زد كه همچنان نيز ادامه دارد.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]