واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خانم «ویرجینیا ویتز» در كتاب آدم سازی می نویسد: ارتباط در نظر من به چتر بسیار بزرگی می ماند كه تمام آنچه را كه در میان آدمیان می گذرد می پوشاند و بر آن اثر می گذارد.
هر طفلی كه چشم به جهان می گشاید تنها از طریق ارتباط است كه می آموزد چگونه حرف بزند، چگونه راه برود، چگونه بشنود و... پس ارتباط است كه استعدادهای بالقوه كودك را به فعلیت در می آورد و او را با اصول اولیه زندگی و آداب و فرهنگ آشنا می كند.
در نتیجه برقراری ارتباط است كه انسان زیبایی های دنیا را مشاهده می كند، به زندگی عشق می ورزد، به ازدواج تن در می دهد و به خاطر ارتباط با فرزندان به دشوارترین كارهای زندگی با چهره ای گشاده رو می آورد و آنها را به جان می خرد.
ارتباط است كه سبب پویایی فكر و اندیشه می شود و انسان را قادر می سازد به سفر در اعماق فضا و قعر اقیانوسها بپردازد و علوم بشری را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال دهد پس می توان گفت آموزش و پرورش در كلمه «ارتباط» خلاصه می شود.
از این مقدمه به نتیجه حساس ارتباط پی می بریم و در می یابیم كه همه سقوط ها و صعودها در پرتو ارتباط تحقق می یابند، البته ارتباط بر دوگونه است گاهی ارتباط براساس عقل و منطق صورت می گیرد كه چنین ارتباطی، ارزشمندی انسان را ظاهر می كند و گاه ارتباط بر مبنای هوی و هوس انجام می شود و همه شرافتهای خدادادی و الهی انسان را برباد می دهد.
به عنوان مثال اگر زنان و مردان در محیط خانوادگی به جای لجاجتها و خودخواهی ها، زبان یكدیگر را درك و با مهر و محبت با هم رفتار می كردند هرگز كودكان معصوم آنها بی سرپرست و بی پناه نمی شدند.
اما آنچه مسلم است اینكه برقراری ارتباط با دیگران كار آسانی نیست، زیرا انسان موجود پیچیده و ظریفی است و ارتباط با چنین موجودی مهارت و ظرافت خاصی می طلبد به عبارت دیگر آدمی می تواند فضا را تسخیر كند و به اعماق اقیانوسها راه پیدا كند، ولی فتح قله وجودی انسان به سادگی امكان پذیر نیست.
رعایت اصول اخلاقی زمان نمی شناسد
یكی از اشتباه هایی كه در محیط خانوادگی به وقوع می پیوندد این است كه زن و مرد پس از پیوند ازدواج گمان می كنند خودمانی شده اند و موظف نیستند اصول اخلاقی را در ارتباط با یكدیگر رعایت كنند، در حالی كه رعایت اصول اخلاقی در محیط خانوادگی ضروری تر از محیط اجتماعی است، زیرا چنانچه در اثر عدم ارتباط صحیح با فردی او را دچار رنجش كنیم با آنكه كار خوبی انجام نداده ایم، اما این امر در زندگی كلی ما نمی تواند آثار عمیقی بر جای بگذارد، حال آنكه تحقق اختلاف در محیط خانوادگی آثار عمیق و جبران ناپذیری از خود بر جای می گذارد. بر این مبنا رعایت اصول اخلاقی در محیط خانوادگی ضرورت و اهمیت بیشتری دارد. پس برای حفظ تفاهم و صمیمیت در میان زن و مرد باید اصول انسانی و اخلاقی بدقت توسط آن دو عملی شود.
محاسبه گر باشیم
بخاطر داشته باشیم موفقیت ماندنی، با جمع زدن و ضرب كردن حاصل می شود نه با تفریق و تقسیم كردن.
اگر پیروزی ما به شكست شخص دیگری بستگی دارد، آن موفقیت، بسیار كوتاه مدت خواهد بود در مقابل، هنگامی كه موفقیت ما ارزش نویی را برای دنیای اطرافمان به وجود می آورد، آن موفقیت می تواند تداوم یابد و باعث ترقی همه بشود. در زندگی خانوادگی این مسأله را همسران به دفعات تجربه می كنند.
بنابراین، زمانی كه ما به تفریق و تقسیم ادامه می دهیم، خیلی زود به محدوده صفر واقعی می رسیم. اما با ادامه دادن جمع و ضرب هرگز به چنین محدوده ای نخواهیم رسید.
بدون تردید دنیای ما، دنیای رقابت است، ولی موفقترین رقابت كنندگان هم فقط تابع رقابت نیستند و صرفاً برای بخش كوچكی از موفقیت نمی جنگند، بلكه آنها كسانی هستند كه می خواهند به تمام شیرینی موفقیت دست پیدا كنند.
پس موفقیت و ارزش واقعی را هرگز نمی توان به اجبار از دیگران گرفت. موفقیت و خرسندی ما تنها به وسیله خود ما باید به وجود آید. بنابراین، باید تنها روی رقابت مثبت تمركز كرد تا در مسیر رسیدن به هدفها، موانع پیش روی ما را كنار بگذارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]