واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رحيم آباد در يك نگاه
بخش رحيم آباد در موقعيت جغرافيايي 36 درجه و 51 دقيقه و 24 ثانيه شمالي و 50 درجه 13 دقيقه و 12 ثانيه شرقي قرار دارد. اين بخش در ضلع شمال غربي، غرب و جنوب قله سماموس و در بيش از 95 درصدي رودخانه پلورود قرار دارد. بيشتر مساحت بخش را مناطق جنگلي، كوهستاني و مرتع تشكيل ميدهند و بيش از 75 درصد جمعيت آن روستانشين هستند و به شغل كشاورزي و دامداري مشغولند.
رحيم آباد از شمال به بخش كلاچاي از جنوب به استان قزوين و شهرستان رودبار و از شرق به شهرستان رامسر و از غرب به شهرستان املش و سياهكل متصل است. فاصله آن تا دريا 9 كيلومتر بوده و از نظر توپوگرافي داراي سه ويژگي، جلگه، جنگلي و كوهستاني است. با وسعتي معادل 800 كيلومتر مربع به تنهايي از 7 شهرستان استان گيلان وسيعتر است. جمعيت بخش 29 هزارنفر و داراي 7830 خانوار است. داراي چهار دهستان و 219 روستا است. دهستانهاي بخش رحيم آباد به نامهاي رحيمآباد (طول لات)، اشكور سفلي، (اشكور علياوسيارستان ييلاقي) و شوييل است كه جمعيتي معادل 22 هزار نفر را در خود جاي داده است و شهر رحيم آباد نيز جمعيتي معادل 7000 نفر دارد دهستان، رحيم آباد (طول لات) با جمعيتي برابر 10 هزارنفر پر جمعيتترين و دهستان اشكور عليا و سيار ساق ييلاقي با جمعيتي معادل 3500 نفر كم جمعيتترين دهستان ميباشد داراي آب و هواي معتدل، مرطوب و سرد كوهستاني ميباشد، منطقه شهري و بخشي از دهستان طول لات از پربارانترين مناطق گيلان هستند (1450 ميليمتر) اما دهستان هاي شوييل و اشكور ييلاقي زمستانهاي بسيار سرد و تابستانهاي خنك دارند. رطوبت هوا در بعضي از ماههاي سال از 90 درصد هم بالاتر است و در منطقه جلگهاي و جنگلي مرطوب از 80 درصد پايين نميآيد. اما مناطق كوهستاني بخش خشك و فاقد رطوبت
آزار دهنده هستند محصولات عمده آن چاي، برنج، مركبات، فندق، گل گاوزبان، سبزيجات، گندم، حبوبات و محصولات جاليزي و ميوههاي بومي است . بيشتر مردم آن كشاورز و دامدارند. درصد تحصيل كردههاي مهاجر آن بسيار بالاست و به نيمي از جمعيت فعلي آن ميرسد به دليل محروميت منطقه رحل اقامت در شهرهاي هم جوار، استان به ويژه رشت، مازندران، قزوين و تهران ميافكنند. بخش رحيم آباد فاقد هرگونه دانشگاه است و اين در حالي است كه مهمترين شهر دانشجو فرست ايران ميباشد. بيمارستان، آزمايشگاه مجهز و پزشك متخصص ندارد و فقط چند مركز بهداشتي درماني دارد همچنين داراي دو مركز پيش دانشگاهي، دو دبيرستان شبانه روزي، دو سالن ورزشي، يك مهمانپذير و سه مجتمع اقامتي با رستوران و سوئيت ميباشد. مسير جاده رحيم آباد به اشكورات بهترين مكان تفريحي بخش است كه مسافران زيادي را به خود جلب ميكند. بخش رحيم آباد داراي چند ويژگي منحصر به فرد در استان است كه آن را از بخشهاي مهم و حائز اهميت استان كرده است:
1 – قرار داشتن بزرگترين قله استان گيلان (سماموس) با 3620 متر ارتفاع در اين بخش.
2 – تمام بخش رحيم آباد در حوضه آبخيز رودخانه پلورود قرار دارد.
3 – دومين راه ارتباطي استان گيلان به قزوين و پايتخت از شهر و بخش رحيم آباد ميگذرد كه 85 درصد پيشرفت كار دارد.
4 – بزرگترين مركز توليد فندق، گل گاوزبان و گياهان دارويي كشور است.
5 – در رديف معروفترين نقاط استان از نظر آثار تاريخي، باستاني، ماقبل تاريخ، محوطههاي باستاني، غارهاي تاريخي و تپههاي باستاني و گورستانهاي باستاني است.
6 – بخش رحيم آباد تمام ويژگيهاي تبديل شدن به بزرگترين سايت گردشگري استان را دارد.
عادل ابوصادقي رحيم آبادي
كارشناس ارشد
جغرافيا و برنامهريزي توريسم
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]