واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخن روز/حزب كارگر انگليس با رهبري براون همچنان در مسير شكست
در طول سه ماه گذشته حزب كارگر انگليس با رهبري گوردون براون، نخست وزير در سه انتخابات گذشته شكست سنگيني را متحمل شده است . حزب حاكم انگليس در تاريخ 25 ژوئيه ( 4 مرداد 1387 ) براي دومين بار طي سه ماه گذشته در انتخابات مياندوره اي در حوزه انتخابيه شرق گلاسگو در اسكاتلند شكست خورد و براي اولين بار از زمان تاسيس حزب كارگر در اين حوزه كرسي اين حزب به حزب ملي گرا واگذار شد
در تاريخ 23 مي ( 3 خرداد 1387 ) حزب كارگر نيز در حوزه انتخابيه كورو و نانتيچ در شمال غرب انگلستان با اكثريت قابل توجه نتيجه را به حزب محافظه كار واگذار كرد. همچنين در انتخابات 2 مي ( 13 ارديبهشت ماه 1387 ) در انتخابات محلي شوراها و شهرداري ها حزب كارگر انگليس در مقابل حزب محافظه كار به رهبري ديويد كامرون متحمل شكست سنگين شده بود . بدين ترتيب با حركت حزب كارگر انگليس به رهبري براون در مسير شكست به نظر مي رسد در انتخابات عمومي قانونگذاري مجلس عوام كه به صورت هر 5 سال يك بار برگزار مي شود حزب كارگر انگليس باز هم متحمل شكست سنگين شود كه در آن موقع موقعيت گوردون براون به شدت متزلزل خواهد شد و راه براي به قدرت رسيدن حزب محافظه كار به رهبري ديويد كامرون باز شود.
حزب كارگر انگليس از سال 1997 تاكنون با پيروزي در سه دوره انتخابات عمومي قدرت را در داونينگ استريت در اختيار داشته و گوردون براون از همان زمان وزير خزانه داري در كابينه حزب كارگر بود و سرانجام وي در تاريخ 27 ژوئن ( 6 تير 1386) به كاخ باكسينگهام رفت و از ملكه انگليس اليزابت دوم عنوان نخست وزير را دريافت و سپس وارد ساختمان شماره 10 داونينگ استريت مقر نخست وزيري انگليس شد. گوردون براون يازدهمين نخست وزير انگليس در دوره سلطنتي ملكه اليزابت دوم است .
جايگاه گوردون براون با توني بلر تا حدودي با يكديگر فرق مي كند. توني بلر از يك دهه حضور در ساختمان شماره 10 داونينگ استريت سرانجام پس از همراهي با جورج بوش رئيس جمهور آمريكادر راه اندازي جنگ عراق در20 مارس2003 به دليل انتقاد شديد احزاب مخالف وحزب خود مجبور شد از رهبري حزب كارگر و نخست وزيري انگليس استعفا دهد . اما گوردون براون با گذشت يك سال از حضور در مقر نخست وزيري شديدا مورد انتقاد مخالفين خود قرار گرفته است و شديدا از محبوبيت پاييني در ميان نخست وزيران انگليس در دوران سلطنتي اليزابت دوم برخوردار است . بدين ترتيب جايگاه گوردون براون به شدت متزلزل تر ازجايگاه توني بلر در زمان استعفا است . دوره خدمت براون در وزارت خزانه داري با رونق اقتصادي انگليس همراه بود.
به هرحال با افزايش ناكامي حزب كارگرانگليس به رهبري براون در حوزه سياسي و اقتصادي فشارها در حزب كارگر براي بر كناري براون افزايش خواهد يافت واين حزب در تحولات آينده اين كشور سهمي نخواهد داشت ودر انتخابات عمومي در سال 2010 شكست سختي را متحمل خواهد شد.
..........................................
علي كرمي
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]