واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ملك زاده:هزار مسير جديد گردشگري در كشور تعريف مي شود
مشهد - خبرگزاري مهر: معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري كشور گفت: هزار مسير جديد گردشگري در 30 استان كشور تعريف مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد شريف ملك زاده صبح امروز در ديدار با معاون وزير فرهنگ و توريسم كشور آذربايجان با بيان اينكه پتانسيلها و فرصتهاي خوبي در حوزه گردشگري دو كشور ايران و جمهوري آذربايجان وجود دارد، افزود: با توجه به اينكه هر ساله تعداد زيادي از مردم اين كشور جهت زيارت ثامن الحجج(ع) به مشهد سفر مي كنند، لزوم تنظيم صورت جلسه و تفاهم نامه اي در حوزه گردشگري زيارتي بين دو كشور توسط معاون وزير فرهنگ و توريسم جمهوري آذربايجان مطرح شده است.
ملك زاده افزود: در اين نشست پيشنهاد خواهر خواندگي جمهوري آذربايجان و ايران و همچنين خواهر خواندگي استانهاي باكو و خراسان رضوي (مشهد) توسط مقامات آذربايجاني حاضر در جلسه داده شد تا از اين طريق تمام پتانسيلها و ظرفيتهاي موجود در حوزه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و گردشگري دو كشور مطرح شود.
محمد شريف ملك زاده از تعريف هزار مسير جديد گردشگري در 30 استان كشور خبر داد و افزود: تعريف هزار مسير گردشگري كه مورد تاييد سازمان كنفرانس اسلامي و سازمان جهاني جهانگردي(UNWTO) قرار گرفته است يكي از موفقيت هاي بسيار بزرگ در تاريخ گردشگري ايران است.
وي اظهار داشت: مسيرهاي هزار و يك گانه گردشگري با تمام استانداردهاي بين المللي و تخصصي در سايت www.stsi.ir موجود است و مردم مي توانند با مراجعه به اين سايت اطلاعات لازم در خصوص تمام جاذبه هاي گردشگري در حوزه ميراث طبيعي، فرهنگي، طبيعي و معنوي، توليدات و صنايع دستي و امكانات و خدمات رفاهي موجود در مسير مبدا و مقصد سفر خود را دريافت كنند.
وي با اشاره به راه اندازي كامل سيستم ويزاي الكترونيك در كشور در سايت www.Electronicvisa.ir تصريح كرد: راه اندازي كامل اين سيستم يكي از اقدامات بسيار بزرگ و ارزشمند در تاريخ گردشگري كشور است كه باعث خواهد شد سيل زيادي از گردشگران و مسافران از اين طريق به بيرون سفر كنند.
ملك زاده با اشاره به اينكه سازمان جهاني جهانگردي طي يك نامه رسمي ايران را به دليل موفقيتهاي زياد در حوزه گردشگري از جمله معرفي مسير هاي 1001 گانه گردشگري و راه اندازي ويزاي الكترونيك به عنوان يكي از كشورهاي موفق در حوزه توريسم معرفي و تقدير كرده است، گفت: همچنين سازمان كنفرانس اسلامي با حضور 57 كشور اسلامي از جمله جمهوري آذربايجان از دستاوردهاي ايران در طول دو سه سال اخير به صورت رسمي تقدير كرد كه اين امر در سند سازمان كنفرانس اسلامي منظور شده است.
وي با اشاره به اينكه در آذر ماه سال جاري همايش بين المللي تور اپراتورهاي دنيا براي اولين بار در ايران برگزار خواهد شد، اظهار داشت: از تمام كشورهاي بازار هدف ايران از جمله جمهوري آذربايجان براي شركت دادن تور اپراتورهاي بزرگشان در اين همايش دعوت شده است.
وي ابراز اميدواري كرد: نشستي كه با مسئولان آذربايجان در خصوص معرفي دو كشور انجام شده راه را براي ورود متقابل گردشگران دو كشور باز كند.
در ادامه اين نشست، عدالت ولي اف معاون وزير فرهنگ و توريسم جمهوري آذربايجان نيز هدف و مقصد اصلي خود را براي سفر به ايران تحكيم و تقويت مناسبات فرهنگي مردم دو كشور بيان كرد و گفت: ايران و آذربايجان داراي زمينه هاي بسيار زيادي براي گسترش تعاملات هستند.
وي از فرهنگ به عنوان راه اصلي و كليد مناسبات بين دولتها ياد كرد و افزود: بن بست هايي كه در طول ساليان سال از طرق سياسي باز نشده است در بسياري از مواقع از طريق دروازه توريسم و فرهنگ قابل بازگشايي است.
ولي اف با بيان اينكه كساني كه مرزها را مي گشايند افرادي هستند كه در سايه توريسم و گردشگري فعاليت مي كنند، اظهار داشت: از اين نقطه نظر ايران و آذربايجان هنوز راه زيادي در پيش رو دارند و بايد براي تعميق مناسبات در عرصه گردشگري دو كشور كارهاي زيادي انجام شود.
وي تصريح كرد: طبق آمار چند سال گذشته هر ساله بين 200 تا 250 هزار گردشگر ايراني وارد آذربايجان و نزديك 200 هزار گردشگر آذربايجاني وارد ايران مي شوند كه با توجه به طولاني بودن مرز زميني و ارتباطات هوايي و دريايي دو كشور اين آمار قابل افزايش است.
وي با اشاره به اي كه از طرف سازمان كنفرانس اسلامي، باكو در سال 2009 به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام انتخاب شده است، افزود: بر همين اساس از كشورهاي اسلامي دعوت شده است در اين سال براي معرفي كشورهاي خود دهه هاي فرهنگي خود را در آذربايجان برگزار كنند.
ولي اف تصريح كرد: براساس مذاكرات صورت گرفته قرار است در آوريل 2009 دهه فرهنگي آذربايجان در ايران و متقابلا دهه فرهنگي ايران در آذربايجان برگزار شود.
وي گفت: علاوه بر اين در ماه آوريل 2009 نمايشگاه بين المللي جهانگردي در آذربايجان برگزار خواهد شد كه از مسوولان گردشگري و بخش خصوصي ايران براي شركت در اين نمايشگاه دعوت شده است.
وي در پايان با اشاره به اين كه وجود يكي از مقدس ترين اماكن مذهبي در مشهد مي تواند يكي از عوامل بسيار مهم در توسعه صنعت توريسم باشد، گفت: به طور ويژه با ايران در رابطه با همكاري هاي توريستي مذاكره و قرار شد براي همكاري هاي عملي تر، بخش هاي خصوصي دو كشور مذاكرات مفصلي داشته باشند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]