واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جامعه - كارفرما حق اخراج كارگران اچآيوي مثبت را ندارد
جامعه - كارفرما حق اخراج كارگران اچآيوي مثبت را ندارد
گروه اجتماعي: هفت سال از بخشنامه معاون رئيسجمهوري وقت ميگذرد، براساس اين بخشنامه كه در سال 81 اعلام شده است «هيچ كارفرمايي در كشور حق اخراج كاركنان خود به علت ابتلا به ويرويس ايدز را ندارد.» روز گذشته دكتر عباس صداقت، رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس ضمن تاكيد بر اين موضوع گفت: متاسفانه باورهاي غلط، انگ و تبعيض عليه اين بيماران در بسياري از كشورها و از جمله ايران وجود دارد. بسياري از مردم تصور ميكنند، همه اين بيماران مجرم هستند. اين ضعف اطلاعرساني در جامعه است كه موجب ابتلاي آنان به اچآيوي/ ايدز شده است. وي افزود: در بسياري از كشورهاي پيشرفته توانستهاند، با اطلاعرساني مناسب و مستمر انگ و تبعيض عليه بيماران مبتلا به ايدز را از بين ببرند و همين امر عامل موفقيت آنها در كنترل اين بيماري است. افراد مبتلا به اين ويروس بايد اعتماد به نفس كافي را براي حضور در جامعه و كار و فعاليت داشته باشند و مردم نيز بايد بدانند كه اين بيماري از طريق مراودات روزمره مانند همنشيني در اتوبوس، تاكسي، حمام عمومي، استخر، دست دادن، روبوسي كردن و حتي نيش حشرات منتقل نميشود.
صداقت اضافه كرد: خوشبختانه از حدود سه سال پيش اطلاعرساني در مورد بيماري ايدز و روشهاي انتقال آن از سوي رسانهها در كشور ما بهتر شده است و همين امر از بار رواني انگ اين بيماري كاسته است اما هنوز انگ و تبعيض عليه اين بيماران وجود دارد و بايد براي تغيير باورهاي غلط در كشور يك كار مستمر براي رساندن اطلاعات درست در مورد اين بيماري از سوي رسانهها انجام شود.رئيس اداره ايدز وزارت بهداشت از ديگر ضرورتها را تدوين قوانين مناسب براي انگزدايي و رفع تبعيض عليه اين بيماران عنوان كرد. يكي ديگر از بخشنامهها كه از سوي وزارت آموزش و پرورش به همه مدارس ابلاغ شده ثبتنام دانشآموزاني است كه با اچآيوي/ ايدز زندگي ميكنند. براساس اين بخشنامه هيچ مدرسهاي حق ثبتنام نكردن اين افراد را ندارد اين در حالي است كه نمونههايي از عدم ثبتنام دانشآموزان اچآيوي مثبت وجود دارد و هر ساله همزمان با زمان ثبتنام دانشآموزان اين مسائل به چشم ميخورد. آمار دقيقي در خصوص اين دانشآموزان وجود ندارد، پيشتر رقم حدود 800 دانشآموز ايراني كه با اچآيوي/ ايدز زندگي ميكنند، اعلام شده بود. ديگر مواردي كه دكتر صداقت به آن اشاره كرد، دو بخشنامه قوه قضائيه است، يكي عدم ممانعت از توزيع سرنگ يكبار مصرف و كاندوم براساس برنامه كاهش آسيب و ديگري ممنوعيت جدا كردن مجرماني است كه با اچآيوي زندگي ميكنند.
در همين حال براساس آمار جمعآوري شده از دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور، تا اول تيرماه 1387 مجموعا 17 هزار و 815 نفر افراد مبتلا به اچآيوي/ ايدز در كشور شناسايي شدهاند كه 93/8 درصد آنان را مردان و 6/2 درصد را زنان تشكيل ميدهند. 41/3 درصد از مبتلايان به اچآيوي در گروه سني 34-25 سال قرار دارند كه بالاترين نسبت در بين گروههاي سني را به خود اختصاص ميدهند. علل ابتلا به اچآيوي نيز به ترتيب شيوع، استفاده از تزريق مشترك در مصرفكنندگان تزريقي مواد با 68/5 درصد، رابطه جنسي با 7/7 درصد، دريافت خون و فرآوردههاي خوني با 1/4 درصد و 0/6 درصد نيز از راه انتقال مادر به كودك بوده است. همچنين راه انتقال در 21/8 درصد از مبتلايان نامشخص اعلام شده است گفتني است تاكنون دو هزار و 636 نفر از افراد مبتلا به ايدز فوت كردهاند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]