واضح آرشیو وب فارسی:مهر: محسن رضايي:انقلاب نيازمند گفتمان ششم است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام بر ضرورت همفكري نخبگان براي تعيين ششمين گفتمان انقلاب اسلامي در پي گفتمانهاي انقلاب،جهاد،سازندگي،جامعه مدني و عدالت تاكيد كرد و گفت: امروز دولت بايد به سمت مردمي شدن حركت كند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام پيش از ظهر امروز در نشست حزب نيك انديشان ايران اسلامي به بيان ديدگاههاي خود در مورد مهمترين مسائل كشور پرداخت.
وي با بيان اينكه در سي سال اخير چند گفتمان به عرصه ظهور رسيد و هر كدام توانست بخشهايي از نياز ما را رفع كند گفت : اولين گفتمان، گفتمان انقلابي بود كه در زمان امام خميني (ره) به ظهور رسيد و باعث واژگون شدن گفتمانهاي استعماري شد و اين گفتمان در سالهاي 56 تا 59 حاكم بود و همه اقشار جامعه از آن حمايت مي كردند.
رضايي با اشاره به اينكه در سالهاي بعد گفتمان جهادي شكل گرفت گفت : گفتماني كه در دوره دفاع مقدس شكل گرفت و هشت سال به طول انجاميد گفتماني بود كه بر آزاد سازي سرزمينهاي ايران و دفاع از آن و حفظ استقلال ملت استوار بود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفتمان سوم را گفتمان سازندگي توصيف كرد و گفت : 5 يا 6 سال نيز اين گفتمان فضاي كشور را در بر گرفت.
رضايي ادامه داد : گفتمان چهارم گفتمان جامعه مدني بود كه هدف اصلي آن توسعه سياسي بود و فضاي سياسي كشور را از انسداد به سمت باز شدن پيش برد و امروز هم گفتمان پنجم كه گفتمان عدالت است در كشور حاكم است .هر يك از اين گفتمانها نقاظ ضعف و قوتي دارند كه بايد آسيب شناسي شوند.
وي تصريح كرد : اما امروز نخبگان بايد براي جامعه ما گفتمان جديدي را توليد كنند چون امروز جامعه ما با مشكلات زيادي مواجه است، يكي مشكلات روزمره و ديگري مشكلات پيش روي آينده است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد : امروز هم در عرصه سياست و هم در عرصه اجتماع شاهد واگرايي هستيم بنابراين نيازمند به يكپارچگي بيشتر هستيم.
وي از مشكلاتي چون عدم روحيات اخلاقي، كمبود اعتماد، صداقت و پيوندهاي اجتماعي در عرصه جامعه ومشكلات اقتصادي از جمله تورم و بيكاري به عنوان مشكلات مهم جامعه نام برد.
رضايي اظهار داشت : موقعيت آينده ايران در روند جهاني سازي يكي از مشكلات است و اين سئوال مطرح است كه آيا جامعه و نظام ما از نظر سياسي در دهه هاي آينده از توسعه يافتگي و ثبات و امنيت قابل قبولي برخوردار خواهد بود؟
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت : نيازمند گفتمان جديدي هستيم كه بتواند ما را به سمت آينده هدايت كند به خصوص اينكه ما امروز با يك تصميم ملي در نظام مواجه هستيم يعني خروج از روزمرگي توسط سند چشم انداز.
وي با بيان اينكه در دوره انتقال موضوع اساسي جامعه ما از دولت و نهادهاي سياسي به عرصه اجتماع منتقل مي شود گفت : كساني كه مي خواهند از موضع دولت به سازندگي، جامعه مدني و عدالت نگاه كنند نتيجه اي جز دولتي كردن جامعه به دست نخواهند آورد.
رضايي افزود : اگر ديروز به دنبال ساخت نهادهاي سياسي بوديم امروز بايد در پي ساخت نهادهاي اجتماعي باشيم و اگر در گذشته به سمت دولتي شدن پيش مي رفتيم امروز دولت بايد به سمت مردمي شدن حركت كند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره اينكه به نظام جمهوري اسلامي سندي را براي ساخت آينده ايران تصويب كرده است گفت : توسعه يافتگي و هويت دو ويژگي اصلي اين گفتمان تلقي مي شود. البته بايد چند ويژگي ديگر را هم در نظر بگيريم .
رضايي افزود : يكي اينكه صرفا به مسائل روز نپردازيم و آينده نگر باشيم. زماني مردم را به صبر توصيه مي كردند، اما امروز اين امر كافي نيست ما گفتماني را مي خواهيم كه مردم دو سه سال آينده را ببينند و احساس كنند ميلياردها پول نقد براي آيندگان از بين نرفته و در عين حال امروز از آن استفاده مي كنند.
وي گفت : مردم ما نيازمند آن هستند كه در نامزدهاي انتخاباتي خود صداقت را ببينند و اگر شاهد آن باشند كه نامزدها در صدد عوامفريبي هستند شايد سياستها اعمال شود اما در نهايت صداقت قرباني خواهد شد.
رضايي در بخش ديگري از سخنانش گفت : دولتهاي زيادي آمدند و رفتند كه تاريخ در مورد آنان قضاوت خواهد كرد بنابراين ما نيازمند گفتماني هستيم كه در آن رشد همراه با معنويت وجود داشته باشد.
فرمانده اسبق سپاه گفت : من به عنوان يك سرباز انقلاب تنها اين را مي گويم كه نيازمند گفتماني هستيم كه از درون جامعه بجوشد گفتماني كه ملاك آن اخلاق، حقوق و قانون است.
پنجشنبه 3 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]