واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: واشنگتن پست : اوباما ميدان سياست خارجي را به نفع خود تغيير داده است
سياسي. خارجي. آمريكا
نيويورك - روزنامه آمريكايي واشنگتن پست در گزارشي با اشاره به سفر خارجي سناتور باراك اوباما نوشته است نامزد حزب دمكرات در انتخابات رياست جمهوري آمريكا در اولين و احتمالا تنها سفر خارجي خود توانسته است ميدان سياست خارجي مبارزات انتخابات رياست جمهوري را به نفع خود تغيير دهد.
واشنگتن پست روز چهارشنبه نوشت : اين درحالي است كه جمهوريخواهان سياست خارجي اوباما را ساده لوحانه و در مورد عراق غلط توصيف كرده بودند.
به نوشته اين روزنامه ،اوباما در يك كنفرانس خبري در اردن جنگ عراق را تقريبا تمام شده توصيف كرد و گفت با توجه به پيشرفتهاي امنيتي كنوني در عراق ،اكنون ما به يك راه حل سياسي نياز داريم .
وي اظهارداشت در دوران رياست جمهوري خود تعداد اندكي از نيروهاي نظامي آمريكا در عراق باقي خواهند ماند تا از پرسنل آمريكايي محافظت كنند ، تروريستها را هدف قرار دهند و به عراقيها آموزش دهند.
اوباما افزود: تثبيت پيروزي به دولت بغداد بستگي دارد كه بتواند دولتي را بوجود آورد كه براي مردم اين كشور كار كند. دو روز سفر به عراق و افغانستان باعث تثبيت اعتقاد من به اين مساله شده است كه آمريكا بايد حركت كند.
نامزد حزب دمكرات با خطرناك و ضروري خواندن اوضاع در افغانستان اعلام كرد هم ارتش آمريكا و هم دولت افغانستان اتفاق نظر دارند كه ما بايد براي معكوس كردن اوضاع كه رو به وخامت ميرود هم اكنون بايد وارد عمل شويم .
واشنگتن پست تصريح دارد:تحليل اوباما توسط نوري المالكي نخست وزير و ساير رهبران عراق مورد حمايت قرار گرفته و برخلاف تمايل كاخ سفيد و سناتور جان مك كين (رقيب جمهوريخواه اوباما)، آنها به صورت علني با درخواست وي مبني بر تكميل عقب نشيني نيروها از عراق تا سال ۲۰۱۰موافقت كرده اند.
ولي مك كين مدعي است كه آمريكا در عراق در حال دست يابي به موفقيت است و علت آن هم طرح افزايش نيروي سال گذشته است كه اوباما با آن مخالفت كرده بود.
در عين حال موضع دولت عراق در مورد عقب نشيني نيروهاي آمريكايي كه به تازگي اعلام شد باعث شده ستاد انتخاباتي مك كين و بسياري از
جمهوريخواهان در كنگره در موضع دشواري قرار گيرند.
راندي شيونمان مشاور ارشد سياست خارجي مك كين نيز در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت مك كين تعداد نيروهاي نظامي آمريكا در عراق را بر اساس شرايط امنيتي و بر اساس مشاوره با فرماندهان نظامي تعيين خواهد كرد.
او هيچ اشارهاي به ديدگاه مقامات دولت عراق نكرد .
در اين ميان ري لاهود نماينده جمهوريخواه ايالت ايلينويز در مجلس نمايندگان آمريكا كه از مخالفان تعيين جدول زماني براي عقب نشيني نيروها در عراق است گفته بود اگر ما اين واقعيت را قبول داريم كه ۱۲ميليون عراقي راي دادهاند و رهبران خود را انتخاب كرده اند، ما بايد به نظر رهبران آنها توجه كنيم و بايد بگوييم كه ما به سمت خروج از عراق پيش مي رويم .
به نوشته واشنگتن پست ، برخي از جمهوريخواهان نيز ارزشمند بودن اظهارات مالكي را مورد سئوال قرار داده و گفتهاند در تابستان گذشته حتي نمايندگان ارشد حزب دمكرات هم او را رهبري ناشايسته توصيف كرده بودند و خواستار كنار گذاشتن او شده بودند.
اين روزنامه افزوده است :عدهاي ديگر نيز تاكيد كردهاند كه اظهارات المالكي بيشتر بخاطر مصارف داخلي در عراق بوده است كه قرار است براي ماه دسامبر انتخابات استاني برگزار كنند و در حقيقت بيانگر احساسات حقيقي دولت عراق نيست .
به گفته تام داويس Davis Tomنماينده جمهوريخواه مجلس نمايندگان آمريكا، رهبران عراقي هنوز هم در ملاقاتهاي محرمانه خود به مقامات آمريكايي ميگويند كه آنها به نيروهاي آمريكايي نياز دارند و ميخواهند كه در اين كشور باقي بمانند.
اوباما از جدول زماني براي عقب نشيني به عنوان مسالهاي ياد كرده است كه عمدتا مورد توافق دولتهاي آمريكا و عراق است و اين اجماع در حال گسترش استقبال كرد.
در همين حال او از مذاكرات فوقالعاده خود با رايان كروكر سفير آمريكا در بغداد و ژنرال ديويد پتريوس فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق بسيار خشنود بود و با اشاره به اينكه درك ميكند كه پتريوس ميخواهد تمامي گزينهها را در اختيار داشته باشد تا اينكه بر اساس يك جدول زماني كار كند گفته بود اگر من هم جاي او بودم احتمالا همين احساس را داشتم .
در عين حال وي به عنوان كنايهاي غير مستقيم به بوش كه مكررا گفته است هرگونه تصميمگيري براي عقب نشيني نيروها را به مشاوره فرماندهان نظامي منوط خواهد كرد اظهار داشت وظيفه او گوش دادن به نظرات ارتش است ولي او تصميمات را بايد بر اساس دستهاي از عوامل كه بايد به عنوان فرمانده كل قوا مد نظر قرار دهد اتخاذ كند.
اين عوامل شامل احساس مردم عراق و اظهارات رهبران آنها و همچنين اوضاع امنيتي رو به وخامت افغانستان است كه به گفته وي جبهه اصلي مبارزه عليه تروريسم است .
به گفته نامزد حزب دمكرات ، يكي از چالشهاي اصلي كه آمريكا با آن مواجه است لزوم توجه مجدد به افغانستان و تعقيب كردن طالبان با اعزام نيروي نظامي بيشتر و تحت فشار قرار دادن پاكستان براي برخورد با پناهگاه ترويستها است .
درياسالار مايك مولن رييس ستاد مشترك ارتش آمريكا هم در مصاحبه با شبكه پي بياس گفته بود با برآورد اوباما مبني بر اينكه اوضاع در افغانستان خطرناك و ضروري است موافق است .
به گفته وي ۱۰هزار نيروي نظامي بيشتري كه براي افغانستان نياز داريم را تا زماني كه در عراق عقب نشيني صورت نگيرد نميتوانيم تامين كنيم . به گفته مولن ، اولويتهاي من كه توسط فرمانده كل قوا به من داده شدهاند اول تمركز به عراق است ، مدتي است كه اولويت اينگونه بوده است .
پس از عراق بايد به افغانستان تمركز كنيم .
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]