واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزيرعلوم درهمايش معاونان آموزشي دانشگاهها: پيشبرد برنامههاي توسعه به افزايش اثربخشي و كارايي آموزش عالي وابسته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه دانشگاه و نظام آموزش عالي يكي از كانونهاي اصلي ايجاد و توسعه سرمايه اجتماعي در سطح جامعه است، گفت: پيشبرد برنامههاي توسعه اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي كشور موكول به توسعه آموزش عالي و افزايش اثربخشي و كارايي آن است.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد مهدي زاهدي در سي و هشتمين همايش معاونان آموزشي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي در دانشگاه فردوسي مشهد، هدف اصلي آموزش را بالا بردن سطح دانش تحليل و مسوليت پذيري افراد در برابر جامعه عنوان كرد و ادامه داد: از اين جنبه دانشگاه بايد به عنوان الگوي توسعه پايدار و متوازن در جامعه شناخته و نمود يابد.
وي افزود: اداره دانشگاه، با توجه به نقش و جايگاه آن در جامعه متحول كنوني بسيار حساس است و اگر دانشگاه بخواهد همچنان نقش خود را به عنوان پيشقراول توسعه انساني، اجتماعي و اقتصادي حفظ كند، بايد هدف روشن و چشم انداز مطلوبي براي تداوم حيات خود داشته باشد و با اعمال مديريت تحول، از منابع موجود در جهت انجام ماموريتهاي اصلي خود استفاده كند.
وزيرعلوم هدف اصلي آموزش را بالا بردن سطح دانش، تحليل و اخلاق در افراد و افزايش مسئوليت پذيري آنها در برابر جامعه بيان كرد و گفت: در اين راستا دانشگاه بايد به عنوان الگوي توسعه پايدار و متوازن در جامعه شناخته شود و نمود پيدا كند.
دكتر زاهدي با بيان اينكه اداره دانشگاه، با توجه به نقش و جايگاه آن در جامعه متحول كنوني بسيار حساس است، اظهار كرد: دانشگاه بايد در كنار توليداتش به طراحي و تعبيه سازي كارهايي بپردازد كه در حل مشكلات توليدي صنعتي، اقتصادي و اجتماعي جامعه موثر باشد.
وي افزود: بنابر نظريه توسعه انساني، انسان محور توسعه است و از اين منظر توجه دانشگاه به جنبههاي آموزشي و پرورشي دانشجو حائز اهميت است.
وزير علوم خاطرنشان كرد: جوانان ما بالاخص دانشجويان، اصليترين ذخاير ثروت كشور محسوب ميشوند و لذا ما و شما مديران دانشگاهي بايد با برنامه ريزي دقيق و سنجيده و با رويكردي انساني و علمي از اين ذخيرههاي علمي و فكري بيش از پيش استفاده كنيم و روحيه پرسش گري و اعتماد به نفس آنها را تقويت كنيم و در همه تصميم گيريها به اين مهم توجه داشته باشيم.
وي با بيان اينكه دانشجو، عامل اصلي وجود و توسعه دانشگاه و ارتقاي علمي كشور است، عنوان كرد: در عين حال نمي توان نقش اعضاي هيات علمي و مديران و كاركنان دانشگاه را در اين فرآيند ناديده گرفت.
به گفته وي، دانشجو محور اساسي و مبنايي توسعه علمي است و ماموريتها و كاركردهاي نظامهاي مختلف آموزش عالي با هدف بارور ساختن استعداد، هوش، توانمندي و خلاقيت دانشجويان شكل ميگيرد و معاونان آموزشي در تامين اين هدف نقش اساسي و راهبردي بر عهده دارند.
وي افزود: معاونان آموزشي با توجه به ماموريتها و كاركردهاي نظام دانشگاهي، در رديف اثرگذارترين مديران دانشگاهي محسوب ميشوند و با همه ذينفعان نظام دانشگاهي همچون مديران بخشهاي مختلف، اعضاي هيات علمي، دانشجويان، كارشناسان، اعضاي هياتهاي امنا و مميزه، خانوادهها و حتي دستگاههاي اجرايي در تعاملي مستمر و مداوم قرار دارند.
دكتر زاهدي با بيان اينكه اثر بخشي واثر گذاري معاونان آموزشي در فرايند علم و تربيت نيروهاي متخصص مورد نياز جامعه يك امتياز و ارزش محسوب ميشود، عنوان كرد: مسئوليت و پاسخگويي از ديگر اين ويژگيها محسوب مي شود و در واقع مي توان جمع حاضر را به عنوان مسئولترين و پاسخگوترين مديران دانشگاهي تعريف كرد.
وي ادامه داد: بايد به دانشگاهي دست يابيم كه به فرموده معمار كبير انقلاب، حضرت امام خميني(ره) مبدا همه تحولات كشور است، كه اين دانشگاه، دانشگاه تمدن ساز است و ضمن تربيت انسان، راهگشاي برنامههاي زندگي او در تمام ابعاد است.
وزير علوم با بيان اينكه سند چشم انداز بيست ساله، رسيدن كشور به قدرت اول علمي و اقتصادي در منطقه آسياي جنوب غربي را براي سال 1404 هدف قرار داده است، اظهار كرد: برنامه چهارم، توسعه دانش بنياد كشور را تجويز كرده است.
وي افزود: با توجه به نامگذاري سال 1387 به نام سال شكوفاي و نوآوري از سوي مقام معظم رهبري، پرداختن به نهضت نرم افزاري و رهنمودهاي مقام معظم رهبري درباره نقشه جامع علمي كشور، در راستاي تحقق اهداف سند چشم انداز و برنامههاي توسعه علمي كشور ضرورت دارد كه در اين فرآيند طبيعتا دانشگاهها و موسسات آموزش عالي و تحقيقاتي نقطه كانوني و محور اين نهضت بزرگ علمي، اجتماعي و اقتصادي قرار ميگيرند و به اين لحاظ مسئوليتي مضاعف در ساختن آينده كشور بر عهده دارند.
دكتر زاهدي ادامه داد: در اين راستا، شناسايي، حمايت و پشتيباني و برنامه ريزي در امور مربوط به استعدادهاي درخشان از جمله رسالتها و استراتژي مهم و كليدي آموزش عالي كشور است كه مي توان با توجه به اين اصل، گامي اساسي و جدي براي دستيابي به جايگاه اول علمي منطقه برداريم.
وي با اشاره به مطرح شدن كار آفريني و دانشگاه كارآفرين به عنوان يكي از محورهاي مورد بحث در اين نشست اظهار كرد: دانشگاه كارآفرين، دانشگاهيست كه نه تنها در پاسخگويي به نيازها و انتظارات متنوع محيط خود موفق است، بلكه برنامهها و فرآيندها عملياتي آن نيز در راستاي اشاعه فرهنگ كارآفريني و تربيت و پرورش كارآفرينان است.
به گفته وي، دانشگاه كارآفرين ضمن توجه و تاكيد بر كاركرد اصيل و بنيادين خود در توليد دانش و گسترش مرزهاي معرفت بشري اشاعه فرهنگ كارآفريني و تربيت و پرورش كارآفرينان را مورد توجه قرار ميدهد.
دكتر زاهدي با بيان اينكه دانشگاه كارآفرين با تعبيه ساز و كارهاي لازم امكان رشد و بروز قابليتهاي شخصي منابع انساني خود را فراهم ميسازد، گفت: البته قابليتهاي منابع انساني به كوه يخي تشبيه شده است كه تنها بخش كوچكي از آن پيدا و بخش اعظم آن پنهان است و بر اين اساس نقش مديريت در دانشگاه كارآفرين آشكارسازي و آزادسازي اين حجم عظيم قابليتها و استعدادهاي پنهان انساني است كه قطعا فعال سازي اين سرمايههاي بالقوه ميتواند توسعه علمي كشور را تحقق بخشيده و تضميني بر تحقق اهداف سند چشم انداز توسعه 20 ساله كشور قرار گيرد.
وزير علوم در خاتمه ابراز اميدواري كرد كه معاونان آموزشي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي بتوانند
بيشترين نقش را در تدوين و اجراي برنامههاي توسعه دانشگاهي داشته و برنامههاي آموزش دانشگاهي را با رويكرد كارآفريني دنبال كنند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]