واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير دفتر هنرهاي تجسمي شهرداري در گفتوگو با فارس: اعتراض «تناولي» فاقد وجاهت قانوني است
خبرگزاري فارس: مدير امور هنرهاي تجسمي و موزههاي سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران، اعتراض اخير «پرويز تناولي» را نسبت به برپايي نمايشگاه آثارش، تنها يك گلهمندي خواند و آن را فاقد وجاهت قانوني دانست.
مجتبي آقايي مدير دفتر هنرهاي تجسمي و امور موزههاي سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران در گفت و گو با خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس،اعتراض اخير پرويز تناولي را نسبت به برپايي نمايشگاه آثارش،تنها گلهمندي خواند و آن را فاقد وجاهت قانوني دانست.
*مالكيت آثار خريداري شده تناولي، در اختيار شهرداري است
وي درباره ماجراي خانه موزه تناولي و خريد آثار اين هنرمند مجسمهساز به فارس گفت: قراردادي حدود 5 سال پيش در زمان شهرداري گذشته با پرويز تناولي منعقد شده بود و بر مبناي آن قرار شد كه منزل اين هنرمند براي تبديل به خانه-موزه خريداري شود كه اين قرارداد در دو بخش منعقد شده است بخش اول آن مربوط به خريد آثار اين هنرمند است و بخش دوم به خريد منزل شخصي ايشان مربوط است كه خريد آثار انجام شده و وجه آن نيز كاملاً پرداخت شده است، بنابراين مالكيت اين آثار در اختيار شهرداري و سازمان فرهنگي و هنري است.
*مبلغ باقيمانده از خريد خانه تناولي به قيمت روز پرداخت ميشود
آقايي درباره بخش دوم اين قرارداد مبني بر خريد خانه پرويز تناولي هم گفت: در بخش دوم قرارداد مبني بر خريد منزل اين هنرمند، تنها بخشي از اين مبلغ پرداخت شده است و بخش ديگر آن به دليل پارهاي از مسائل و مشكلات پرداخت نشده است كه با توجه به اختلاف قيمت مسكن از چند سال گذشته تا امروز، شهرداري قصد دارد كه مابهالتفاوت مبلغ پرداخت نشده را به قيمت روز به اين هنرمند پرداخت كند كه اميدواريم به اين ترتيب اين مسئله از طريق مذاكرات مستقيم و يا مسائل حقوقي هر چه زودتر به نتيجه برسد.
آقايي سرپرست موزه هنرهاي ديني امام علي(ع) در ادامه گفت: من به عنوان هنرمند به او حق ميدهم كه مايل است هر چه زودتر خانه او به موزه دائمي آثارش تبديل شود. اما طبق مذاكراتي كه اخيراً مسئولين سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران با اين هنرمند داشتند، ايشان در جريان برپايي نمايشگاه آثارش بود و نه تنها مخالفتي نداشت،بلكه براي رسيدن به حقوق قانوني خود نيز اعلام آمادگي كردند.
*شهرداري مايل به انبار كردن آثار هنرمندان نيست
وي برپايي اين نمايشگاه را از سوي سازمان فرهنگي وهنري شهرداري تهران، ابراز حسن نيت مسئولين آن دانست و افزود: شهرداري تهران مايل نيست كه اين آثار ارزشمند را انبار كند و مردم كه صاحبان اصلي اين سرمايه هستند نيز دوست دارند كه اين آثار را از نزديك ببينند بنابراين برپايي اين نمايشگاه ميتواند اين آثار را از حالت موزهاي خارج كند و مردمي كه مايل به ديدن اين آثار هستند از نزديك بتوانند سرمايه گرانقدري را كه متعلق به خودشان است ببينند.
آقايي تصريح كرد: تأكيد شهرداري تهران براي برپايي اين نمايشگاه ميتواند پروژه مسكوت تبديل خانه اين هنرمند به موزه را دوباره به جريان بياندازد و احياء كند.
*آثار صدمه ديده تناولي، به وسيله شاگردانش مرمت ميشود
آقايي با اشاره به محل نگهداري اين آثار گفت: اين آثار تا پيش از برپايي نمايشگاه در فرهنگسراي خاوران نگهداري ميشد كه به دليل سنگيني به برخي از اين آثار صدمات مختصري وارد شده بود و استاد تناولي نيز با آگاهي از اين موضوع، چند نفر از شاگردانش را براي مرمت اين آثار به سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران معرفي كردند.
اين هنرمند عكاس در ادامه گفت: در اين نمايشگاه حدود 54 اثر در قالب نقاشي و مجسمههاي بزرگ وكوچك به نمايش درآمده است و حدود 5 اثر نيز در حال مرمت است.
*خانه-موزهها ميتوانند يك نهاد فرهنگي فعال و مولد باشند
وي با بيان اين كه اين خانه-موزهها تنها كاركرد موزهاي نخواهد داشت افزود: خانه-موزهها ميتواند تبديل به يك نهاد فرهنگي فعال و مولد شود و همچنين محلي براي تبادل نظر و تجربيات نسلهاي قديم و جديد هنري باشد.
سرپرست موزه هنرهاي ديني امام علي (ع) در ادامه اظهار داشت:تهران به دليل مركزيت فرهنگي،هنري،سياسي،علمي و ... چهرههاي فاخر بسياري را در حوزههاي مختلف دارد و اين رويكرد شهرداري تهران است كه از طريق شناسايي مفاخر علوم مختلف بتواند منازل اين مفاخر علمي و هنري را ساماندهي كند كه هماكنون ما درحال شناسايي اين موارد هستيم كه بتوانيم يكي پس از ديگري آنها را ساماندهي كنيم.
انتهاي پيام/ش
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]