تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855716616




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اطلاعات جالب و خواندني درباره فوتبال


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: مجموعه اطلاعات جالب و خواندني درباره فوتبال و مسابقات جام جهاني

فوتبال

فوتبال يكي از پرطرفدارترين و متداول ترين بازيهاي تيمي جهان است. فوتبال در بسياري از كشورهاي آمريكاي جنوبي و اروپا ورزش ملي به شمار مي آيد.فوتبال در زميني بازي مي شود كه طول آن بين 91/4 تا 119 متر ( 100 تا 130 يارد ) است . در هر طرف زمين دروازه اي نصب شده كه ارتفاع آن 2/4 متر ( 8 پا ) و فاصله بين دو تير آن 7/3 متر ( 24 پا ) است.
هر تيم ده بازيكن و يك دروازه بان دارد. فقط دروازه بان مي تواند به توپ دست بزند آنهم فقط در محوطه اي به ابعاد 40 در 16 متر در اطراف دروازه كه به محوطه 18 قدم معروف است . بازي را داور اداره مي كند. تصميمات داور در تعبير و اجراي مقررات قطعي است.

تاريخچه توپ فوتبال

عده اي معتقدند كه در دوران اوليه زندگي بشري انسان با قلوه سنگها فوتبال بازي مي كرد! اين تصور چندان عجيب نيست چون جنس برخي از توپهاي اوليه از سنگ بود!
تاريخچهء پيدايش توپ نشان مي دهد كه در زمانهاي قديم سنگ مدوري را به جاي توپ امروزي به كار مي بردند. اگر چه با اين سنگ غلطان خو مي شد توپ بازي كرد ولي بسيار خطرناك بود و به اصطلاح سر مي شكست!
بعدها به جاي سنگ از چيزهايي مانند استخوان مدور و چوب سوخته ساييده شده استفاده مي كردند.
قدم مهم بعدي اختراع توپ نرمي بود كه با بهم بستن الياف و يا مواد ديگري مانند علف , ني و حتي برگ درختان به وجود آمد. در افريقا و آمريكاي جنوبي از كائو چو توپ ساخته شد .
در معابد مصر توپهائي بدست آمد كه از پوست حيوانات ساخته شده بود و داخل آنرا با يونجه پر كرده بودند . ولي توپ به صورتي كه امروزه مشاهده مي شود و از اختراعات قرن اخير است.

فوتبال در تمدنهاي كهن

هر گز هيچ ورزشي با اين سرعت شيوع پيدا نكرده است ... و هرگز هيچ بازي ديگري نتوانسته است انبوه مردم را تا اين حد شيفته خود كند ... چه فوتبال در عرض چند سال در سر تا سر دنيا براي خودش برتري و سيادتي پيدا كرده است كه در تاريخ ورزش جهان بي سابقه است.
توپ بازي از اختراعات قرون اخير نيست.
در واقع گذشته از آنكه در تمدنهاي كهن از اين بازي خبر داشتند, چيني هاي ادوار گذشته حتي اقوام و ملل اوليه نيز توپ بازي را مي شناختند.

فوتبال چيني

دوهزارو پانصد سال پيش از ميلاد مسيح فوتبال در چين عزت و حرمتي داشته است و مخصوصا در محافل نظامي آن سرزمين يكي از بهترين ورزشها براي تقويت عضله ها شمرده مي شده است.
قرنها پيش در سرزمين پهناور چين امپراطوري حكومت مي كرد به نام هوانك متين كه بيش از هرچيز به سلامت و نيروي جسماني سپاهيان خود اهميت مي داد و بر اساس همين فكر بازي تسوه كوه را ابداع كرد.
اين بازي يكنوع بازي دسته جمعي بود كه در زمين مسطح و وسيعي انجام مي گرفت, بازيكنان به دو دسته تقسيم مي شدند و توپي را كه از هشت تكه چرم بهم دوخته شده و ميانش را با پر يا چرم پر كرده بودند مورد استفاده قرار مي دادند و هر دسته تلاش مي كردند كه آن را از خط مركزي دسته ديگر بگذرانند.
عده اي نيز معتقدند كه اين بازي پدر فوتبال امروزي است. بهرحال در آن هنگام بازي تسوه كوه فقط به سپاهان اختصاص داشت و مردم عادي از اين بازي محروم بودند.
در قرن ششم ميلادي اين بازي از چين به ژاپن راه يافت و تنشي تنو وليعهد ژاپن علاقهء آتشيني به آن پيدا كرد ... و هنوز چندان زماني نگذشته بود كه به عنوان كماري بازي دلخواه خانواده هاي بزرگ و اعيان و اشراف آن كشور شد. و هنوز هم كه هنوز است دو باشگاه در آن كشور اين بازي را به همان نام قديم خود كماري حفظ كرده اند ... با اين تفاوت كه بازي كماري تنها در جريان بعضي از جشنها كه رنگ مذهبي دارد و مراسم آن در جوار معبد ها برگزار مي شود صورت گيرد ...
كماره در واقع به آئين مذهبي ارتباط دارد . توپ كه از پشم و پيله حيوانات پر شده است بدست كشيش معبد مجاور به ميان زمين بازي آورده مي شود و بازيكنان لباسهاي پر شكوهي كه يادگار ايام گذشته است به تن مي كنند.و طبق قاعده بازي توپ بايد مدت بيست دقيقه در هوا بماند و هرگز به روي زمين نيفتد ... چنين بازيهايي در هند و اندونزي هم رواج دارد.

خورشيد بازي در مصر

در مورد فوتبال و چگونگي پيدايش آن بحث و جدل زياد است. محققي نوشته است : در افسانه هاي اساطيري مصر قديم آمده است كه مصريان به وجود رب النوع روشنايي اعتقاد داشتند و تصور مي كردند كه خداي روشنايي در كهكشان زندگي مي كند و كاري كه بعهده ي اوست اين است كه نيمه شب به سراغ كره خورشيد برود و آن را طوري در پهنهء آسمان بغلطاند كه در مدتي معين كه همان روز است نور آن همه زمين را روشن كند ... چون در روي زمين يك حشره كه همان سوسك سرگين خوار است همين كار را منتها با گوله اي سرگين از اوايل صبح تا هنگام غروب انجام مي دهد به نظر مصريان اين سوسك كه در مصر قديم معروف به اسكارا بوش بود مظهر خداي روشنايي بود و خود سوسك و فرعون نيز براي تجليل از اسكارابوش ترتيب نوعي بازي را داده بود كه وسيله آن بازي يك گوي بزرگ بود و بازيكنان كه دو دسته بودند يكدسته سعي داشتند اين گوي بزرگ را به خانه اش برسانند و دسته ديگر كه روح خبيثه بودند سعي در جلوگيري از اين كار را داشتند .
اين بازي سخت مورد توجه مصريان قديم بود و به آن خورشيد بازي مي گفتند . آن خورشيد بازي بعدها به اروپا نيز رخنه كرد و بيش از همه جا در فرانسه گل كرد به طوري كه ژودو تسوليل يعني بازي خورشيد و يا خورشيد بازي در قرن سيزدهم و چهاردم ميلادي در فرانسه رواج داشت ....

فوتبال در يونان قديم

يك محقق آمريكايي به نام آبراهام لوشفر يونان قديم را مهد اوليه ي فوتبال مي داند و در رساله اي كه به همين منظور نوشته آورده است كه اسپارتي ها مبتكر اصلي فوتبال امروزي هستند و بازي با توپ به وسيله ي پا جزو تعليمات نظامي هر اسپارتي بود. همه مردان اسپارتي از بدو تولد سرباز دولت بودند و اين سربازي تا آخر عمرشان ادامه داشت. يك پسر اسپارتي تا دو سالگي نزد مادرش مي ماند تا با شير او تغذيه كند و براي اين دو سال نيز مادر او پول شير از دولت مي گرفت. از دو سالگي به پرورشگاههاي مخصوص مي رفت و از 7 سالگي وارد مدرسه نظامي مي شد. تا با فنون جنگي آشنا شود و يكي از اين فنون توپ بازي بود ... توپي كه بايد وارد دروازه مي شد منتها دروازه ي فوتبال اسپارتي ها فقط يكي بود و بازيكنان نيز فقط يك تيم بودند! و مي بايست توپ را هر طوري شده وارد دروازه كنند و به هر كاري مجاز بودند,دويدن,پريدن,كشتي گرفتن,توپ را با دست پرتاب كردن,توپ را گرفتن و دويدن! اين بازي را كه بعدها از اسپارت به همه جاي يونان سرايت كرد اسفروماجيا مي گفتند كه معني آن به يوناني نبرد به خاطر توپ است و جالب اينكه افلاطون فيلسوف و حكيم بزرگ يوناني نيز اين بازي را دوست داشت و آن را بازي ميكرد.وي در يكي از رسالاتش نوشته بود كه اسفروماجيا مفيدترين تعليمات نظامي است و تعليمات نظامي نيز براي هر مرد يوناني واجب ترين واجبات است.

فوتبال در قرون وسطي

هنوز اين نكته روشن نشده است كه اصول و قواعد فوتبال در قرون وسطي و در اوايل قرون جديد چه بوده است ... نخستين ذكري كه از اين بازي به ميان مي آيد مربوط به سال 1349 ميلادي است و آن زماني است كه ادوارد سوم از خدمهء پادشاهي خواستار مي شود كه از اين سرگرمي بيهوده كه مانع تمرين تير اندازي با كمان مي شود دست بردارند . و محتمل است كه منظور سلف او (ادوارد دوم) نيز در مقام منع توپ بازي يا به زبان ديگر منع استفاده از توپهاي پر سر و صدا اشاره به همين بازي فوتبال بوده باشد...
شارل دوكانژ كه از سال 1610 تا 1668 مي زيسته است در كتاب خود از توپ درشتي ياد مي كند كه در (پيكاردي) با آن بازي مي كرده اند و براي بازي كردن با آن از پاها استفاده مي كرده اند .... اين نكته نشان مي دهد كه مردم در آن زمان از بازي فوتبال خبر داشته اند و چه در اين سوي درياي مانش و چه در آن سوي درياي مانش از سالها پيش به اين بازي مي پرداخته اند . طبق اشاره هايي كه در اسناد بدست آمده وجود دارد مي توان خيال كرد كه ابتدا توپ را به هوا پرتاب مي كرده اند و آن وقت بازيگران يا رقبايي كه حضور داشته اند جد و جهد مي كرده اند تا توپ را به تصرف بياورند و به زمين خودشان ببرند نه اينكه خواسته باشند آن را به داخل زمين حريف ببرند.
مسابقه ها اغلب در ميان دهكده هايي نزديك صورت مي گرفته و اغلب در جريان مسابقه هم زد و خوردهايي روي مي داده است و به همين سبب هم منتقداني درباره ي آن گفته اند: ورزشي را كه اين همه بي فايده است و در خلال آن لگدهايي به زانو مي خورد و استخوانهايي مي شكند ورزش تندرستي نمي توان نام داد ... سپس ورزشي كه در زمان گذشته اينهمه عامه پسند و محبوب بود ناگهان وجهه خود را نزد دوستدارانش از دست داد ... تا آنجايي كه محققي در سال 1801 نوشت: فوتبال كه در زمان گذشته اينهمه محبوب بود امروز ديگر از آنهمه شيفتگي و ستايش برخوردار نيست و روز به روز از رونقش كاسته مي شود.

فوتبال در دورهء رونسانس

اما در ايتالياي دوره ي رونسانس وضع چنين نبود و حتي بسيار مانده بود كه چنين پيش بيايد. (آنتونيو اسكائينو) نخستين كسي است كه كتابي به عنوان (كتاب توپ بازي) در سال 1555 انتشار داد .... اين كتاب كه عموما از بازيهاي توپ حرف مي زند از فوتبال هم سخن به ميان مي آورد و مجموعه قواعد آن را هم بيان مي كند.مختصري از اين قواعد بقرار زير است:
توپي كه بكار برده مي شد پر از باد بود و حداكثر 10 اونس وزن داشت. طول زمين بازي چندان بود كه انسان هر چه نيرومند مي بود نمي توانست سنگي را از اين سر به آن سر زمين بيندازد. بعكس عرض زمين معادل نصف طول آن بود .... خود بازي هم تا اندازه اي به رگبي امروز شباهت داشت. تعداد بازيكنان نيز از 20 تا 40 نفر متغير بود.
در اين سر و آن سر زمين تيري جاي داده ميشد....هر گروهي لباس متفاوت داشت ... براي آنكه بازي آغاز بشود توپ را به وسط زمين مي آوردند و براي شروع بازي قرعه كشي مي كردند . هر يك از دسته ها براي خودش كاپيتان داشت ... و ترتيب و آرايش دسته ها محسوسا مثل امروز بود.

پيدايش جام جهاني

فوتبال در اواخر قرن نوزده در همه اروپا بازي ميشد و هر جا هم قوانين و مقررات خاصي داشت تا اينكه در سال 1863 انجمني به نام انجمن فوتبال در انگليس تشكيل شد و اولين قوانين فوتبال وضع شد و به دنبال آن در سال 1870 در انگلستان تعداد بازيكنان هر تيم مشخص گرديد .
در سال 1904 (فدراسيون جهاني فوتبال) تاسيس شد, دو سال بعد از اين تاريخ (انجمن فوتبال) انگليس نيز به اين فدراسيون پيوست ولي پس از جنگ جهاني اول به خاطر بخاطر اينكه نميخواست با دشمنان پيشين خود مثل آلمان ,اتريش و مجارستان همكاري داشته باشد خود را از فدراسيون جهاني فوتبال كنار كشيد ولي مجددا در سال 1924 به آن ملحق شد.
جام جهاني شايد مهمترين واقعه در تاريخ فوتبال باشد كه از سال 1930 در (مونته ويدئو)اروگوئه براي اولين بار مسابقات جهاني فوتبال آغاز شد . جام جهاني نخست به نام مبتكر و باني فرانسوي آن (جام ژول ريمه) ناميده شد. اين مسابقات هر چهار سال يكبار صورت مي گيرد.

دو دوره اي كه مسابقات انجام نشد

بازيهاي فوتبال جام جهاني از سال 1930 ميلادي شروع شده و با احتساب هر 4 سال يكبار مي بايست در طول اين 76 سال 20 دوره بازي انجام شده باشد اما دوره فعلي دوره هجدهم بازيهاست. پس دو دوره ديگر چه شده است؟ اين دو دوره مي بايست در سالهاي 1942 و 1946 انجام ميشد كه در سال 1942 چون جنگ بين الملل دوم در جريان بود و دنيا در آتش و خون دست و پا مي زد طبعا هيچكس حال و حوصله مسابقه فوتبال نداشت و در 1946 نيز چون تازه جنگ تمام شده بود ملتها و دولتها سرگرم جمع و جور كردن خود بودند, وقتي براي برگزاري مسابقات و تماشاي آن نداشتند به همين جهت دو دوره بازيها برگزار نشد!

قهرمانان دوره هاي مسابقات جام جهاني


اروگوئه
1930
دوره اول

ايتاليا
1934
دوره دوم

ايتاليا
1938
دوره سوم

اروگوئه
1950
دوره چهارم

آلمان
1954
دوره پنجم

برزيل
1958
دوره ششم

برزيل
1962
دوره هفتم

انگليس
1966
دوره هشتم

برزيل
1970
دوره نهم

آلمان
1974
دوره دهم

آرژانتين
1978
دوره يازدم

ايتاليا
1982
دوره دوازدهم

آرژانتين
1986
دوره سيزدهم

آلمان
1990
دوره چهاردهم

برزيل
1994
دوره پانزدهم

فرانسه
1998
دوره شانزدهم

برزيل
2002
دوره هفدهم

؟
2006
دوره هجدهم


چند نكته از مسابقه هاي جام جهاني فوتبال

پر گل ترين دوره جام جهاني

در جام جهاني 1954 سوئيس, در 26 بازي 140 گل به ثمر رسيد و معدل گل هر بازي بالاي 5 بود.

كم گل ترين دوره جام جهاني

در جام جهاني سال 1990 ايتاليا در 52 بازي تنها 115 گل به ثمر رسيد كه معدل گل هر بازي فقط 2/21 بود. پائين آمدن تعداد گلها تا اندازهء زيادي از زيبايي مسابقه هاي جام 90 كاست و اين احتمال پديد آمد كه فوتبال تماشاگران خود را از دست دهد. به همين دليل فيفا به فكر چاره افتاد و تصميمهاي تازه اي گرفت كه يكي از مهمترين آنها در نظر گرفتن سه امتياز براي هر پيروزي در جام جهاني 94 بوده است كه نتيجهء مثبتي به بار آورده است.

كم تماشاگر ترين دوره

اولين دوره جام جهاني كه در اروگوئه برگزار شد تا به امروز كم تماشاگرترين دورهء اين جام بوده است كه تنها 434500 نفر از كل بازيها ديدن كردند.در آن دوره سيزده تيم به رقابت پرداختند كه در نهايت تيم اروگوئه با پيروزي چهار بر دو در مقابل آرژانتين به مقام قهرماني رسيد.

محبوبترين بازيكن

بي ترديد (پله) ستارهء فوتبال برزيل محبوبترين فوتباليست تاريخ جام جهاني است.بسياري از كارشناسان او را بهترين فوتباليست تاريخ جام جهاني برگزيده اند و بعد از او (بكن باوئر) را در رديف دوم قرار داده اند. (پله) معروفترين فوتباليست جهان هم به شمار مي آيد. او در جامهاي جهاني 66,62,58 و 70 تيم ملي برزيل را همراهي كرد و با اين تيم سه بار فاتح جام جهاني شد.

موثرترين بازيكن

(ديه گو مارادونا) موثرترين بازيكن تاريخ جام جهاني است.او در جام جهاني 1978 يك تنه نيمي از بار تيم آرژانتين را بدوش كشيد و اين تيم تنها با داشتن مارادونا توانست به جام جهاني دست يابد. مارادونا در جام جهاني 90 هم تيم شكست خورده و آشفته آرژانتين را نجات داد و اين تيم را به مقام دوم جهان رساند. همچنين بعد از شكست 5 بر صفر آرژانتين در برابر كلمبيا در بازيهاي مقدماتي جام جهاني باز هم براي نجات اين تيم وارد ميدان شد و تيم كشورش را به جام جهاني رساند. او در دور اول جام جهاني 94 هم عامل اصلي حركت و پيروزي آرژانتين و صعود اين تيم بوده است.

بهترين گلزن جام جهاني

عنوان بهترين گلزن جام جهاني به (ژوست فونتن) فرانسوي تعلق دارد كه در جام جهاني 1958 با سيزده گل زده به مقام آقاي گلي دست يافت.

پر آقاي گلترين دوره

جام جهاني 1962 شش آقاي گل داشت. چهار نفر از اين شش نفر از مجارستان,شوروي,شيلي,و يوگسلاوي بودند.گارنيشا و واوا از برزيل هم دو نفر ديگر بودند. به اين ترتيب , برزيل تنها كشوري است كه در يك دوره جام جهاني دو نفر آقاي گل داشته است. هر يك از شش آقاي گل جام جهاني سال 1962 چهار گل به ثمر رساند.

حساسترين پنالتي

در مسايقه نهايي جام جهاني 1978 آرژانتين تيمهاي هلند و آرژانتين در مقابل هم قرار گرفتند . مسابقه تا ده دقيقه آخر يك بر يك مساوي بود . در اين دقيقه داور يك پنالتي به نفع هلند اعلام كرد. به ثمر رساندن پنالتي يعني پايان بازي و پيروزي هلند و فتح جام جهاني براي اين تيم . اما در ناباوري همگان , هلنديها اين پنالتي را به هدر دادند و بازي به وقت اضافي كشيده شد. در وقت اضافي آرژانتين دو گل به ثمر رساند و در نهايت با نتيجه 3 بر 1 فاتح مسابقه شد و آرژانتيني ها براي اولين بار به فتح جام جهاني فوتبال نائل شدند.

بيشترين گل در مرحله نهائي

تيم ملي فوتبال مجارستان در دوره نهائي جام جهاني 1954 , 27 گل به ثمر رساند كه تا به امروز هيچ تيمي نتوانسته حتي به آن نزديك شود. در جام 1954 مجارستان ده گل وارد دروازه السالوادور كرد كه اين هم يك ركورد در تاريخ جام جهاني است . بهترين نتيجه جام 54 را هم مجارستان با پيروزي 8 بر 3 مقابل آلمان بدست آورد اما در مسابقه نهايي با نتيجه 3 بر 2 از همان تيم آلمان شكست خورد.

سريعترين گل

سريع ترين گل در طول تاريخ جام جهاني را (اول نيبرگ) مهاجم تيم ملي سوئد در كمتر از سي ثانيه بعد از شروع بازي, وارد دروازهء تيم ملي مجارستان در جام جهاني 1938 كرد. در جام جهاني 78 آرژانتين هم , در مسابقه ايتاليا و فرانسه دروازه ايتاليا در ثانيه 31 بازي باز شد.

فوتبال در ايران

بازي فوتبال از حدود هشتاد سال قبل در ايران معمول شد و پيش از همه شاگردان مدارس به اين بازي پرداختند . اولين مجمع فوتبال ايران در سال 1299 داير گرديد . اولين مسابقه اي كه تيم ايران با يك تيم خارجي داد با تيم باكو در سال 1308 بود كه در اين مسابقه شانس برد نداشت.
در سال 1322 فدراسيون فوتبال در ايران تشكيل شد و از هنگامي كه به بازيهاي ميداني از جمله فوتبال توجه بيشتري شد فوتبال ايران كم كم جاني گرفت و ظرف چند سال به پيشرفتهاي چشمگيري نايل آمد. به طوري كه اولين پيروزي رسمي قاره اي به مسابقات (جام آسيايي) نصيب ايران شد و كشور ما عنوان برنده جام آسيا را كسب كرد.

ايران در مسابقات جام جهاني فوتبال

تيم ملي فوتبال ايران براي اولين بار در سال 1978 توانست وارد مسابقات جام جهاني آرژانتين شود. ايران براي رسيدن به اين مرحله راه دور و درازي پيمود , مهمانهاي زيادي را در خانه پذيرايي كرد به مهمانيهاي زيادي رفت تا سرانجام وقتي در استاديوم آزادي (غفور جهاني) مهاجم لاغر اندام و تيز پاي شمالي, گل پيروزي تيم ايران را وارد دروازه ميهمانش (استراليا) كرد جواز ورود به آرژانتين را امضاء شده دريافت كرد.
ايران در مسابقات سال 1974 ميلادي كه در آلمان برگزار شده بود كه در آخرين مسايقه توسط همين استراليا حذف شده بود و استراليا گر چه جزو قاره اقيانوسيه است اما از آنجا كه به هر علتي در فدراسيون بين المللي فوتبال جزو سهميه آسيا منظور شده بود و رقابت اصلي از ابتداي مسابقات مقدماتي نيز ميان همين دو تيم يعني استراليا و ايران بود كه همه را درو كردند و در آخرين مرحله ايران باخت و استراليا روانه آلمان شد . براي گرفتن انتقام تيم ايران چهار سال صبر كرد و باز استراليا جزو سهميه آسيا شد اما اينبار ايران پيروز شد و به آرژانتين رفت.
در آرژانتين ايران جزو گروه (4) همراه با هلند و اسكاتلند و پرو قرار گرفت. در اين مسابقه ايران 3 بر 0 از هلند و 4 بر 1 از پرو شكست خورد و با اسكاتلند يك بر يك مساوي كرد كه گل اسكاتلند را نيز يار خودي يعني (آندرانيك اسكندريان) وارد دروازه ايران كرد كه به خاطر همين اشتباه مطبوعات فكاهي آن زمان به او (آندرانيك اسكاتلنديان) لقب دادند و به هر تقدير پرونده ايران در جام جهاني با دو شكست و يك مساوي (8 گل خورده و دو گل زده) بسته شد و از گروه 4 هلند و پرو صعود كردند.
بازيكنان تيم ملي فوتبال ايران در مسابقات جام جهاني 1978 آرژانتين عبارت بودند از : ناصر حجازي - حسين كازراني - حسن نظري - منصور عبداللهي - آندرانيك اسكندريان - علي پروين - حسن روشن - غفور جهاني - قاسم پور - نايب آقا - صادقي و عادلخاني
رهبري تيم ملي در اين مسابقات با (حشمت مهاجراني) بود.

در سال 1376 نيز تيم ملي فوتبال جمهوري اسلامي ايران بعد از بيست سال براي دومين بار با شكست دادن تيم ملي فوتبال استراليا در يك بازي بسيار تماشايي و نفس گير توانست به شانزدهمين دوره مسابقات جام جهاني فوتبال (1998) فرانسه راه پيدا كند. تيم ملي فوتبال جمهوري اسلامي ايران در بازيهاي مقدماتي راه پرفراز و نشيبي را را پيمود و در لحظاتي كه اميد كمتري به موفقيت اين تيم بود با لطف و عنايت خاص خداوند و غيرت و ارادهء بازيكنان بطور معجزه آسايي بيرق پيروزي را بر دست گرفت و ميليونها ايراني داخل و خازج كشور را به وجد آورد و موجي از خوشحالي براه انداخت.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن