واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جانشين دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خوزستان: شيشه بالاترين ميزان مصرف را ميان معتادان در استان دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
جانشين دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: متاسفانه شيشه بالاترين ميزان مصرف را ميان افراد معتاد در خوزستان به خود اختصاص داده و كراك در لايههاي پنهاني اعتياد در استان قرار دارد.
ابوذر اديبي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خوزستان - با بيان اينكه مصرف هر يك كيلو كراك مساوي با صد كيلو ترياك است، اظهار داشت: اعتياد مواد مخدر صنعتي هم اكنون در دنيا به يك معضل تبديل شده است در حاليكه مواد مخدر سنتي در طي صدها سال چنين تحولي نداشتهاند. علت اين امر به امتيازات مواد مخدر صنعتي مثل نداشتن بو، راحتي مصرف و عدم كشت و برداشت و تبليغ بسيار برميگردد.
وي افزود: اما مواد مخدر صنعتي در طي پنج سال اخير متحول و مورد سوء مصرف فراوان قرار گرفتند به گونهاي كه بازار مصرف را در كنترل خود گرفتهاند. اين در حالي است كه ضريب خطر و عوارض اين مواد بسيار بالا و مهلك است وعواقب سوء مصرف آن غير قابل بازگشت بوده و هشدارهاي زيادي هم در مورد آثار مخرب اين مواد داده ميشود.
اديبي با اشاره به آثار سوء مصرف كراك براي بدن هشدار داد: عوارض جانبي اين مواد براي بدن بسيار مخرب است بويژه آنكه كراك ايراني فشرده هروئين بوده و داراي ناخالصي زيادي است كه خود منجر به افزايش اثرات مخرب مصرف كراك ميشود. اعتياد به كراك مهمترين و بيشترين آسيب را به كبد وارد كرده و با از كار انداختن سيستم ايمني، بدن را دچار عفونت ميكند كه اصطلاحا كرم زدن گفته ميشود و در نهايت حدود يكسال مصرف منجر به مرگ ميشود.
وي افزود: خوشبختانه اخيرا با افزايش تمايل به مصرف كراك، تمايل به ترك آن نيز افزايش يافته كه دليل آن عوارض مخرب و زودهنگام آن است. به گونهاي كه در هفتههاي اوليه اعتياد به كراك اثرات مخربش بروز ميكنند.
اديبي با تاكيد بر اينكه جوانان از كنجكاوي و تجربه مصرف اين مواد شديدا خودداري كنند، اظهار داشت: قدرت اين مواد در معتاد كردن فرد به شدت بالاست و فرد با يك بار مصرف به اين مواد معتاد ميشود. پيشگيري از اعتياد به كراك تنها راه مبارزه با مصرف اين مواد است.
جانشين دبير شوراي مبارزه با مركز مواد مخدر استان در توصيه به خانوادهها تصريح كرد: متاسفانه به دليل كم دردسر و بي بو بودن اين مواد به سختي عوارض اين مواد در ظاهر افراد تشخيص داده ميشوند؛ اما از علائم عمومي آن ميتوان به انزوا، خماري و اختلال در رفتار و خواب به صورت خواب يا بيخوابي زياد اشاره كرد به گونهاي كه مصرف شيشه موجب سه شب بيداري پي در پي ميشود. بنابر تحقيقات، متخصصان احتمال فوت را در افرادي كه شبانه روز و پي در پي بيدارند، بسيار بالا دانستهاند.
اديبي با بيان اينكه 50 مركز درماني در استان در ترك اعتياد به كراك فعاليت دارند، افزود: درمان اعتياد به كراك در سطوح بالاي درمان اعتياد قرار داردكه ابتدا با تزريق متادون در مراكز MMT بهزيستي از افزايش دوز و سوءمصرف كراك در معتادين جلوگيري ميشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]