تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830612660




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسيب‌هاي پيش‌روي شاعران جوان در گفتگوي جام جم با كارشناسان شاعران جشنواره‌اي ، ادبيات كشور را تهديد مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: آسيب‌هاي پيش‌روي شاعران جوان در گفتگوي جام جم با كارشناسان شاعران جشنواره‌اي ، ادبيات كشور را تهديد مي‌كنند
جام جم آنلاين: هفته‌اي نمي‌گذرد كه فراخوان يك جشنواره ادبي بويژه شعري جديد را در نشريات نخوانيم؛ جشنواره‌هايي كه بعضا يكي دو دوره بيشتر عمر نمي‌كنند و پس از مدتي به خاطرات شاعران جوان مي‌پيوندند.


جشنواره هاي ادبي يكي از راه‌هاي كشف استعدادهاي ناشناخته بخصوص هنرمندان شهرستاني و تبادل تجربيات آنان با شاعران شناخته شده كشور است، چنانچه در سال‌هاي نه چندان دور نسلي از شاعران جوان از طريق جشنواره‌هاي شعر امور تربيتي آموزش و پرورش معرفي شدند كه امروز بسياري از آنها از شاعران شناخته شده كشورند.
در سال‌هاي اخير بر تعداد جشنواره‌هاي موضوعي شعري به شكل بي‌سابقه‌اي افزوده شده است. اين جشنواره‌ها كه اغلب آنها داوراني تكراري و مشخص را نيز به خدمت مي‌گيرند، باعث شده است كه گروهي از شاعران جوان تمام هم و غم خود را براي حضور در اين جشنواره‌ها مصروف كنند و به قول برخي كارشناسان، خطر ايجاد نسلي از «شاعران جشنواره‌اي» ادبيات ايران را تهديد مي‌كند.

برگزيدگان تكراري در جشنواره‌هاي تكراري‌

سعيد بيابانكي، شاعر اصفهاني از كساني است كه در چند جشنواره سراسري شعر نقش داوري آثار را به عهده داشته و معتقد است جشنواره‌هاي شعري، نقش كارآفريني را براي شاعران ايفا مي‌كنند.

وي كه آمار جشنواره‌ها و كنگره‌هاي ادبي و شركت‌كنندگان و برندگان آنها را بررسي كرده است، مي‌گويد: نتايج اين بررسي مشخص مي‌كند كه شركت‌كنندگان و برگزيدگان اين جشنواره‌ها تقريبا ثابت بوده‌اند و علت انتخاب آنها نه به دليل قوت ادبي بلكه به دليل دست يافتن به فرمول‌هاي شعر جشنواره‌اي و معيارها و سليقه‌هاي داوران اين جشنواره‌هاست.

بيابانكي كه از لفظ شعر ساختن براي اين گونه شاعران استفاده مي‌كند، خارج شدن جشنواره‌هاي شعر از وضعيت كنوني را در گرو توجه آنها به شعر به جاي توجه به موضوعات و مناسبت‌هاي مختلف مي‌داند.

وي با بيان اين كه برگزاري جشنواره‌هاي كوچك و پراكنده به هدر رفت بودجه‌ها منجر مي‌شود، گفت: متوليان امر فرهنگ نبايد اجازه برگزاري جشنواره‌هاي بي‌كيفيت را بدهند و صلاحيت برگزاركنندگان اين گونه جشنواره‌ها بايد احراز شود.

پرويز بيگي حبيب‌آبادي، شاعر ديگري است كه سابقه برگزاري چندين دوره كنگره‌هاي سراسري شعر را در كارنامه دارد. او مهم‌ترين نقطه ضعف برگزاري جشنواره‌هاي شعري فراوان در كشور را نداشتن اهليت كار فرهنگي و ادبي توسط برخي دست‌اندركاران اين جشنواره‌هاي جديدالتاسيس مي‌داند.

بيگي مي‌گويد: اگر حتي دو شاعر كنار هم شعر بخوانند و آثارشان را نقد كنند، تاثيرگذارتر است به همين نسبت در هر حركت و جشنواره و گردهمايي ادبي، طيف‌هاي مختلف دايره‌هاي متحدالمركزي را تشكيل مي‌دهند كه شعاع آنها گسترده‌تر مي‌شود، اما اگر اين جشنواره‌ها را افراد بدون صلاحيت برگزار كنند، اين طيف منفي مي‌شود و تاثير مثبتي برجاي نمي‌گذارد.

وي حضور شاعران جوان در اين گونه جشنواره‌ها را به دليل ويژگي‌هاي جواني و شور و حال اين دوره طبيعي مي‌داند، اما تاكيد مي‌كند بايد شاعران جوان را به سمت جشنواره‌هايي هدايت كرد كه طيف و تاثيرگذاري آن مثبت است.

افسون اميني، شاعري است كه طي چند سال اخير تجربه دبيري جشنواره‌هاي شعر و داستان جوان حوزه‌ هنري را نيز پشت‌سر گذاشته است.

وي پرورش شاعران و داستان‌نويسان جشنواره‌اي را رد مي‌كند و در عين حال مي‌گويد: ما كوشيده‌ايم در جشنواره‌هايمان به كشف استعداد توجه كنيم به همين دليل اصرار داريم بيشترين دعوت‌شدگان ما از شهرستان‌هاي كوچك يا روستاها باشند و تنها فاصله سني 15 تا 26 سال را در جشنواره‌ها مي‌پذيريم.

اميني همچنين از ادامه پيشنهاد برگزاري كنگره آسيب‌شناسي جشنواره‌هاي ادبي از 3 منظر جامعه‌شناسي، روان‌شناسي و ادبي خبر مي‌دهد و برگزاري آن را به تاييد بودجه آن مرتبط مي‌داند.

آرش شفاعي
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن