واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دبير شوراى عالى امنيت ملى در بازگشت به تهران: بحث تعليق در ژنو مطرح نشد
گروه سياسى ـ دبير شوراى عالى امنيت ملى فضاى مذاكرات اخير ژنو را سازنده و رو به جلو توصيف كرد و ضمن استقبال از آن گفت: نگاهى هم كه به آينده داريم يگ نگاه راهبردى و روبه جلو است.
به گزارش ايرنا، دكتر سعيد جليلى بامداد ديروز، پس از بازگشت از مذاكرات ژنو، در نشست خبرى كه در فرودگاه امام خمينى (ره) برگزار شد، در پاسخ به سؤالى مبنى بر اين كه آيا در ژنو بحث تعليق هم مطرح شد يا خير، تصريح كرد: درباره تعليق هيچ صحبتى نشد و آنچه در ژنو صورت گرفت بحث هايى درباره رويكرد طرفين به ادامه مسير و چگونگى ساختار مذاكرات و زمان بندى آن بود. جليلى در ارزيابى از حضور نماينده امريكا در نشست ژنو گفت: ما با يك رويكرد سازنده وارد شديم و ديدگاه هاى خود را ارائه كرديم و متقابلاً اعضاى ۱+۵ هم ديدگاه هاى خود را بيان كردند. نوعاً نگاه ها، نگاه سازنده و رو به جلو بود و بايد در ادامه ببينيم كه چگونه اين موضوع و مباحث مطرح شده مورد توجه قرار خواهد گرفت.
379197.jpg
نماينده رهبر حكيم انقلاب اسلامى در شوراى عالى امنيت ملى در پاسخ به سؤالى در خصوص سرنوشت ادامه مذاكرات ژنو هم گفت: در نشست ژنو توافق شد بر روى ايده مشترك براى ادامه گفت وگوها كار كنيم و آنها هم اين نگاه را مورد توجه و استقبال قرار دادند و فكر مى كنم در ادامه مذاكرات مى توانيم با تفاهم و توافق كار را پيش ببريم.
وى در پاسخ به سؤال ديگرى مبنى بر اين كه امريكا بعد از مذاكرات ژنو اعلام كرده ايران دو راه بيشتر ندارد يا همكارى يا برخورد و اين كه آيا راه سومى وجود دارد گفت: در آنجا هم اين را بيان كرديم كه به هر حال اين گزينه هايى است كه در برابر همه وجود دارد كه مى خواهيم با چه نگاهى و چه رويكردى به آينده نگاه كنيم. نگاه مبتنى بر همكارى و تعامل سازنده و توجه به نگرانى هاى مشترك بر مبناى تعهدات متقابل يا نگاه هاى غيرسازنده.
دكتر جليلى در توضيح اين موضوع مطرح شده از سوى رسانه ها كه به ايران دو هفته وقت داده شده است، گفت: براساس توافق ابتدايى، يك ايده درباره ادامه مذاكرات از سوى آنها مطرح شده بود و يك ايده و ابتكار عمل هم ما در اين اجلاس ارائه كرديم و قرار شد طرفين روى اين موضوع كار كنند و ظرف مدت دو هفته دوباره بحث ها را ادامه دهيم. نماينده رهبر انقلاب و دبير شوراى عالى امنيت ملى در ادامه سخنان خود با بيان اين كه جمهورى اسلامى ايران در مذاكرات روز شنبه در ژنو با ابتكار عمل و پيشنهاد مشخص براى ادامه كار با رويكردى سازنده وارد شد، افزود: اين رويكرد مورد استقبال قرار گرفت و درباره اين كه چگونه كار را ادامه دهيم، مباحث خوبى انجام شد. وى با اشاره به بسته هاى پيشنهادى ايران و ۱+۵ و نامه وزراى خارجه ۶ كشور به ايران گفت: همانطور كه در جريان سفر آقاى سولانا به تهران قول داده بوديم در اولين فرصت پاسخ آن نامه را داديم.
دبير شوراى عالى امنيت ملى اظهار داشت: درباره چگونگى ادامه كار تفاهم كرده بوديم كه براساس مشتركات دو بسته پيشنهادى مى توانيم كار را ادامه دهيم و آنها قبلاً پيشنهاد خود را براى اين كه مذاكرات چگونه ادامه پيدا كند به ما ارائه كرده بودند و ما هم اعلام كرديم بسته پيشنهادى ۱+۵ و نامه آنها و نيز پيشنهادشان براى چگونگى كار را به دقت مطالعه و بررسى خواهيم كرد و بر مبناى بسته پيشنهادى خودمان و مشتركات دو بسته درباره چگونگى ادامه كار هم، پيشنهاد مشخص خود را ارائه خواهيم كرد.
دكتر جليلى با بيان اين كه اجلاس ژنو به منظور بررسى چگونگى و ساختار مذاكرات و نيز چگونگى ادامه و زمان بندى آن برگزار شد، افزود: در اين اجلاس ما با يك ابتكار عمل وارد شديم كه مورد توجه و استقبال طرف مقابل قرار گرفت.
وى گفت: ابتكار اين بود كه جمهورى اسلامى ايران در اين فرصت علاوه بر اين كه پاسخ نامه وزراى ۶ كشور را ارائه كرده بود، درباره چگونگى ادامه مذاكرات و ساختار آن هم ايده روشن دارد و يك طرح مشخص و نقشه راهنما در اين زمينه ارائه كرده است.
نماينده رهبر انقلاب در شوراى عالى امنيت ملى با اشاره به اين كه يك ايده، ۱+۵ مطرح كرده بود و در اجلاس ژنو هم يك ايده ايران ارائه كرد، گفت: به طور منطقى بايد اين دو ايده براساس نكات مشترك با هم تلفيق شود تا بتوانيم به يك ايده مشترك درباره ادامه مذاكرات برسيم.
* توقف و مذاكره در استانبول
جليلى در بازگشت از ژنو، توقف كوتاهى در استانبول داشت و با على باباجان وزير امور خارجه اين كشور ديدار و گفت وگو كرد. دراين ديدار كه پشت درهاى بسته انجام شد احمد داود اوغلو مشاور عالى سياست خارجى رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه نيز حضور داشت. باباجان در اين ديدار برحق ايران در توسعه برنامه صلح آميز هسته اى تأكيد كرد.
جليلى و باباجان پس از اين ديدار در توضيح كوتاهى به خبرنگاران گفت وگوهاى دو طرف را در چارچوب مشورت هاى مستمر تهران و آنكارا در سطوح بالا ارزيابى كرده و بر ادامه اين مشورت ها بين دو كشور دوست و همسايه ايران و تركيه تأكيد كردند.
سعيد جليلى با ابراز خرسندى از ديدار خود با على باباجان در استانبول، بر تماس هاى مستمر بين مسئولان بلندپايه تهران و آنكارا تأكيد كرد و گفت: در اين ديدار در خصوص مذاكرات ۱+۵ در ژنو با وزير خارجه تركيه گفت وگو كرده است.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]