واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: فعالان اقتصادي در ديدار با رئيس جمهور مطرح كردند نقش دولت در تحول اقتصادي تعريف شود
فعالان بخش خصوصي، تشكل هاي صادراتي و اعضاي اتاق هاي بازرگاني و جمع زيادي از توليدكنندگان و صنعتگران كشور عصر يكشنبه در نشستي با رئيس جمهور در مورد ابعاد مختلف طرح تحول اقتصادي دولت به بحث و تبادل نظر پرداختند. همچنين در حاشيه اين نشست نمايندگان بخش خصوصي درباره مشكلات توليدكنندگان در استفاده از تسهيلات بانكي و بازپرداخت سنگين وام هاي ارزي به دليل مابه التفاوت نرخ ارز مباحثي را مطرح كردند كه رئيس جمهور پيشنهاد استفاده از تسهيلات ريالي از حساب ذخيره ارزي را طرح كرد.
در اين نشست كه در محل ساختمان قديم مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، ابتدا سيدشمس الدين حسيني دبير كارگروه طرح تحول اقتصادي، جزييات طرح تحول اقتصادي دولت را تشريح كرد. وي همچنين از تمامي فعالان بخش خصوصي خواست دولت را در تكميل و اجراي طرح تحول اقتصادي دولت ياري دهند.
سپس برخي از فعالان بخش خصوصي همچون محمود اسلاميان رئيس اتاق بازرگاني اصفهان، محمد صدر هاشمي نژاد رئيس كميسيون بانك و بيمه اتاق بازرگاني، ابراهيم جميلي عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران، كريمي پور نماينده تشكل هاي صادراتي، قاسم نوده فراهاني نماينده جامعه اصناف، غياثي نماينده بخش كشاورزي، شمس اردكاني عضو اتاق بازرگاني، محمدرضا رمضاني نماينده اتاق تعاون و هادي غنيمي فرد به نمايندگي از خانه صنعت و معدن و در پايان محمد نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران به ارائه ديدگاه هاي خود درباره طرح تحول اقتصادي پرداختند. از جمله نكات مورد تاكيد نمايندگان بخش خصوصي مي توان به لزوم حمايت دولت از بخش توليد، اصلاح سياست هاي بانكي، جلوگيري از حضور شبه دولتي ها در خصوصي سازي، ايجاد آرامش در اقتصاد، رفع معضل كمبود نقدينگي واحدهاي توليدي، ايجاد صندوق ذخيره ريالي، الزام تجديدنظر در قانون كار، توجه به فرهنگ سازي براي اجراي طرح تحول اقتصادي، مقابله با اثرات نوسان نرخ ارز بر صنعتگران و ضرورت رايزني بيشتر دولت با بخش خصوصي اشاره كرد.
در اين نشست چهار ساعته، علاوه بر فعالان بخش خصوصي، پرويز داودي معاون اول رئيس جمهور، طهماسب مظاهري رئيس كل بانك مركزي، علي سعيدلو معاون اجرايي رئيس جمهور، علي اكبر محرابيان وزير صنايع و معادن، سيدمحمد جهرمي وزير كار و امور اجتماعي، عبدالرضا مصري وزير رفاه و تامين اجتماعي، سيدمسعود ميركاظمي وزير بازرگاني و تعداد ديگري از دولتمردان حضور داشتند.
اصل 44 رعايت شود
محمد نهاونديان رئيس اتاق ايران در نشست فعالان بخش خصوصي با رئيس جمهور با اشاره به لزوم آسيب شناسي باليني طرح هاي گذشته اقتصادي گفت؛ بايد بررسي كنيم چرا طرح ها و برنامه هاي قبلي كه براي رشد و توسعه اقتصادي در كشور تنظيم شده در تحقق موفق نبوده اند.
مقدمه طرح جديد تحولات اقتصادي كشور كه به ضرورت اين تحول مي پردازد، حرف جديدي نيست و در برنامه هاي قبلي نيز شبيه اين موارد را داشته ايم. وي افزود؛ اصلاح در مهندسي توليد برنامه يكي از ضرورت هاي موفقيت اين طرح است. از اصلي ترين علل ضريب پايين تحقق برنامه ها اين بوده است كه برنامه هاي اقتصادي پشت درهاي بسته نوشته مي شد و دولت خود را از مشورت با فعالان اقتصادي كشور در برنامه نويسي بي نياز مي دانست و در پايان نيز ابلاغيه و بخشنامه هايي صادر مي شد كه تاييد فعالان اقتصادي را هم در پي نداشت. واكنش طبيعي برخي بنگاه ها هم اين بود كه رانت هاي بخشنامه ها را پيدا كنند يا راهي براي دور زدن الزامات بيابند.
رئيس اتاق ايران در ادامه با اشاره به فضاي ابلاغ سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي و ايجاد انقلاب اقتصادي در كشور تصريح كرد؛ در حال حاضر هر سياست اقتصادي در كشور بايد در پرتو سياست هاي اصل 44 تعريف و در طرح تحولات اقتصادي كشور نيز بايد جايگاه جديد دولت مشخص شود و اگر قرار است بخش خصوصي سكاندار نوآوري اقتصادي در كشور باشد بايد تشكل هاي بخش خصوصي در تمام مراحل اين طرح مورد مشورت قرار بگيرند.
سه قفله شدن خزانه مشكل ساز است
«ابراهيم جميلي» عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران نيز در اين نشست با تاكيد بر برخورد علمي با طرح تحولات اقتصادي در كشور گفت؛ بايد از ايجاد التهاب در جامعه جلوگيري كنيم زيرا زماني كه با بحث هاي علمي به شكل احساسي برخورد شود مشكلات و موانع بسياري ايجاد مي شود. وي در ادامه با تاكيد بر اصلاح سيستم بانكداري در كشور تصريح كرد؛ در شرايط فعلي و با وجود فشارهاي بين المللي كه توليد كشور از كمبود LC رنج مي برد بانك هاي داخلي نيز با سه قفله كردن اعطاي اعتبارات مشكلات را دو چندان كرده اند.
اعطاي دوسوم يارانه ها نادرست است
«علي شمس اردكاني» رئيس كميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران نيز اعطاي دو سوم از يارانه ها را نادرست خواند و گفت؛ اين ميزان از نظر عددي حدود 90 هزار ميليارد تومان است كه 20 درصد GNP را تشكيل مي دهد و مي توان يك ميليون شغل با اين پول ايجاد كرد. وي افزود؛ طرح قيمت گذاري يكسان و ارزان انرژي يك طرح انگليسي بود كه از 60 سال گذشته اقتصاد ما را به اين مرحله كشانده است و اين كجي در اعطاي يارانه ها را در كشور ايجاد كرده است.
اقتصاد اول جهان مي شويم
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه كلمات «نمي شود» و «نمي توان» در مقابل اراده و همت بلند مردم ايران اسلامي مفهومي ندارد، گفت؛ مي توانيم به سرعت و در زمان كوتاه تري به اقتصاد اول جهان دسترسي پيدا كنيم. رئيس جمهور در اين نشست پس از سخنان عده يي از فعالان اقتصادي درباره ابعاد مختلف طرح تحول بزرگ اقتصادي و شنيدن دغدغه ها و پيشنهادات مطرح شده در سخناني به مباحث آنان پاسخ داد.
احمدي نژاد با بيان اينكه دولت به شرايط و تحولات دنيا و داخل كشور در عرصه هاي گوناگون اشراف كامل دارد، خاطرنشان كرد؛ به خاطر برخي نارسايي هايي كه در عرصه اقتصادي گريبانگير كشور است، اقشاري كه به طور واقعي براي كشور زحمات بسياري متحمل مي شوند، همواره با مشكلاتي مواجه بوده و آنهايي كه زحمت چنداني نمي كشند به راحتي از امكانات و تسهيلات ويژه برخوردار مي شوند. پيچ و خم هاي اداري سنگيني در برابر توليد و تجارت كشور وجود دارد كه دولت درصدد است نارسايي ها موجود را از پيش پاي مردم بردارد.
رئيس جمهور تاكيد كرد؛ اقشار و صنوفي كه فشارهاي سياسي، بانكي، اقتصادي و هياهوها و تهديدات را تحمل مي كنند و با تلاش روزافزون باعث مي شوند آثار اين گونه فشارها در جامعه محسوس نباشد، يقيناً در شرايط مناسب و آرام اقتصادي، مي توانند اقتصاد كشور را به رتبه اول جهان برسانند.
وي مجموعه طرح تحول اقتصادي را يك بسته به هم پيوسته و منسجم دانست و تصريح كرد؛ در اين طرح هفت محور كليدي با استدلال و پس از 5/2 سال بحث و بررسي كارشناسي در كنار هم قرار گرفته است كه بايد با هم به اجرا در بيايد ضمن اينكه پس از اجراي اين طرح مي توان بسته ها و مجموعه هاي ديگري نيز براي رفع برخي مشكلات ديگر طراحي و تدوين كرد.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]