واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مؤلفههاي ورود به دهه چهارم انقلاب اسلامي/40سليمينمين:پيشرفت بدون عدالت ميتواند تبديل به ضدارزش شود
گروه سياسي: اگر پيشرفت بدون عدالت صورت گيرد اين ارزش ميتواند تبديل به ضدارزش شود و ايجاد قدرتي كند كه نه تنها موجب تعالي و رشد كشور نميشود بلكه مانع پيشرفت جامعه شود.
عباس سليمينمين، مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)،با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري لازمه ورود به دهه چهارم انقلاب را توسعه همراه با عدالت دانستهاند، اظهار كرد: اين دو عامل مكمل يكديگرند؛ اگر پيشرفت در جامعه نداشته باشيم حضور عدالت معنا ندارد و بالعكس، اگر عدالت داشته و پيشرفت نداشته باشيم، سبب ترقي جامعه نخواهد شد.
سليمينمين گفت: اين دو لازم و ملزوم يكديگرند و ما بدون پيشرفت نميتوانيم عدالت را در جامعه جاري سازيم بايد پيشرفتي وجود داشته باشد تا بتوانيم آن را توزيع عادلانه كنيم لذا پيشرفت ضروري است، اما اگر پيشرفت بدون عدالت صورت گيرد اين ارزش ميتواند تبديل به ضدارزش شود و ايجاد قدرتي كند كه نه تنها موجب تعالي و رشد كشور نميشود بلكه مانع پيشرفت جامعه شود.
اين كارشناس مسائل استراتژيك در جمعبندي اين بخش از سخنان خود ذكر كرد: جامعه براي پيشرفت با محور عدالت، بايد توليد كند و آن را به صورت عادلانه در اختيار همه اقشار قرار دهد تا جامعه به صورت متوازن رشد كند، در اين صورت اين جامعه از بسياري آفات مصون ميماند و در غير اين صورت، آفات قدرتطلبي، دنياطلبي و زيادهخواهي به سرعت در جامعه رشد خواهد كرد و مانع از آن خواهد شد كه ما جامعهاي متوازن و رو به جلو داشته باشيم.
اين كارشناس مسائل سياسي در ادامه افزود: تأكيد مقام معظم رهبري روي اين دو محور بدان معناست كه هر يك از اينها ميتوانند يكديگر را تكميل كنند و بدون وجود اين دو محور جامعهاي رو به جلو نخواهيم داشت.
سليمينمين در ادامه اين گفتوگو، مهمترين اولويتهاي انقلاب در عرصه جهاني را مورد بررسي قرار داد و تصريح كرد: ما با يك نوع تبعيض نژادي در عرصه جهاني مواجه هستيم؛ به نظر ميرسد انقلاب ما اين رسالت را عهدهدار است كه ابعاد نظري و شيوههاي عملي اين تبعيض را براي افكار عمومي جهان روشن كنيم.
اين كارشناس سياسي يادآور شد: نظام ناعادلانه حاكم بر جهان امروز برعكس اين خواسته و براساس يك تبعيض نظري كه ريشه در سرمايهداري دارد بنا شده است، انديشه سرمايهداري قادر به رشد و توسعه نخواهد بود الا از طريق بسط انديشه تبعيض نژادي؛ اين مسئله، امروز، هم در قوانين بينالمللي كاملاً مشهود است و هم در شيوه عملي غرب.
وي به سخنان خود افزود: غربيها هر كاري را كه براي مصالح نامشروع خود لازم بدانند انجام ميدهند و هيچ قانوني در برابر آنان وجود ندارد، اگر ملت ايران به عنوان يك ملت متفكر و داراي فرهنگ نتواند اين را جا بيندازد كه همه ملتها داراي فرهنگ هستند و بايد فرهنگ همه آنان در نظام جهاني مورد احترام قرار گيرد و در اداره جهان لحاظ شود، قادرنخواهيم بود سهمي برابر در موضع جهاني ببريم.
مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران يادآور شد: تا زمانيكه اين عدم توازن در جهان وجود داشته باشد پيشرفت در جهان در سبد كشورهايي خواهد بود كه بر اساس نژادپرستي قوانين را تنظيم كردهاند.
سليمينمين اضافه كرد: بعد از گذر سه دهه از پيروزي انقلاب اسلامي، اين مطلب بايد براي همگان روشن شده باشد كه ما قادر به حل حتي مسائل داخلي نخواهيم بود مگر آنكه تبعيض را از جهان برداريم برخي از تبعيضها در داخل كشور، ناشي از تفاوتهايي است كه در نظام جهاني بر ما تحميل ميشود، به عبارت ديگر برخي لغزشها و مفاسد ناشي از نظام بينالمللي است كه ما امروز با آن در تعامل هستيم.
مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ معاصر ايران ادامه داد: متأسفانه اين تعامل در چارچوبي قرار ميگيرد كه جهان سرمايهداري بر ما تحميل كرده و خيزشهايي به صورت جدي در سطح جهان عليه اين تبعيض وجود دارد.
سليمينمين در پايان ابراز اميدواري كرد كه ملت ايران متوجه رسالت سنگينشان بشوند و با اين تبعيض مقابله تئوريك كنند كه هم به مباني نظري خودمان كمك خواهد كرد و هم شأن و منزلت انسانها، در سطح جهان رعايت خواهد شد.
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]